Právě je 16 srp 2018 05:05

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 37 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: PrestaShop - Zobrazení cen produktů s dph i bez dph
PříspěvekNapsal: 06 úno 2012 14:55 

Registrován:
26 led 2012 20:24
Příspěvky:
49
Bydliště:
Lešany
Ahoj. Nikde se mi nepodařilo nalézt, zda je možné, aby se u produktů zobrazovala cena s DPH ale i bez dph. díky moc za radu. 1.4.6.2


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Zobrazení cen u produkt s dph i bez dph
PříspěvekNapsal: 07 úno 2012 10:57 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
01 lis 2011 15:02
Příspěvky:
750
Dobrý den.

Je třeba upravit soubor themes/prestashop/product.tpl.
V něm najděte řádek začínající <span id="our_price_display"> (ve verzi 1.4.6.2 je to řádek 255).
O 3 řádky níže, s číslem 260, je řádek obsahující </span>.
PŘED něj vložte řádek:
Kód:
<br /><span id="pretaxe_price"><span id="pretaxe_price_display">{convertPrice price=$product->getPrice(false, $smarty.const.NULL, 2)}</span>&nbsp;{l s='tax excl.'}</span>

Poté je ještě nutno v Administraci > Preferences > Performance změnit Nucená kompilace na ANO a Cache na NE, uložit, úpravu vyzkoušet a tyto 2 volby zase nastavit zpět.

_________________
Adam Chyský
Webhosting C4
http://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Zobrazení cen u produkt s dph i bez dph
PříspěvekNapsal: 07 úno 2012 13:51 

Registrován:
26 led 2012 20:24
Příspěvky:
49
Bydliště:
Lešany
Perfekt! Díky. Cena bez dph se zobrazuje v detailu zboží. Lze zobrazovat cenu bez dph i v přehledu všeho zboží v dané kategorii a na titulní straně?

díky moc
martin tomanek


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Zobrazení cen produktů s dph i bez dph
PříspěvekNapsal: 10 úno 2012 11:05 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
01 lis 2011 15:02
Příspěvky:
750
Dobrý den.

Pro zobrazení ve výpisu kategorie:
V souboru themes/prestashop/product-list.tpl najděte řádek obsahující: <span class="price" a hned za něj vložte nový řádek
Kód:
{if isset($product.show_price) && $product.show_price && !isset($restricted_country_mode)}<span class="discount" style="display: inline; text-transform: none;">({if !$priceDisplay}{convertPrice price=$product.price_tax_exc}{else}{convertPrice price=$product.price}{/if})</span><br />{/if}


Pro domovskou stránku:
V souboru modules/homefeatured/homefeatured.tpl najděte řádek obsahující: <p class="price_container"> a hned za něj vložte nový řádek
Kód:
{if $product.show_price AND !isset($restricted_country_mode) AND !$PS_CATALOG_MODE}<p class="price_container"><span class="discount">({if !$priceDisplay}{convertPrice price=$product.price_tax_exc}{else}{convertPrice price=$product.price}{/if})</span></p>{/if}


A samozřejmě je ještě nutno přepnout nucenou kompilaci a cache dle mého předchozího příspěvku.

_________________
Adam Chyský
Webhosting C4
http://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Zobrazení cen produktů s dph i bez dph
PříspěvekNapsal: 13 úno 2012 20:03 

Registrován:
26 led 2012 20:24
Příspěvky:
49
Bydliště:
Lešany
Super, díky, perfekt :-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Zobrazení cen produktů s dph i bez dph
PříspěvekNapsal: 22 úno 2012 10:00 

Registrován:
26 led 2012 20:24
Příspěvky:
49
Bydliště:
Lešany
Zdravím. Šlo by nějakým způsobem nastavit aby se u ceny produktu zobrazoval text "s DPH" a "Bez DPH". V anglické verzi poté v aj? Bez popisu jsou ceny nejasné, viz obrázek.

díky moc za radu
Příloha:
produkt.JPG
produkt.JPG [ 17.07 KiB | Zobrazeno 6094 krát ]


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Zobrazení cen produktů s dph i bez dph
PříspěvekNapsal: 22 úno 2012 17:40 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
01 lis 2011 15:02
Příspěvky:
750
Dobrý den.

Stačí drobná úprava přidaných řádků.

Pro zobrazení ve výpisu kategorie:
V souboru themes/prestashop/product-list.tpl najděte přidaný řádek
Kód:
{if isset($product.show_price) && $product.show_price && !isset($restricted_country_mode)}<span class="discount" style="display: inline;">({if !$priceDisplay}{convertPrice price=$product.price_tax_exc}{else}{convertPrice price=$product.price}{/if})</span><br />{/if}
a změňte jej na
Kód:
{if isset($product.show_price) && $product.show_price && !isset($restricted_country_mode)}<span class="discount" style="display: inline; text-transform: none;">({if !$priceDisplay}{convertPrice price=$product.price_tax_exc}{else}{convertPrice price=$product.price}{/if}&nbsp;{l s='tax excl.'})</span><br />{/if}


Pro domovskou stránku:
V souboru modules/homefeatured/homefeatured.tpl najděte přidaný řádek
Kód:
{if $product.show_price AND !isset($restricted_country_mode) AND !$PS_CATALOG_MODE}<p class="price_container"><span class="discount">({if !$priceDisplay}{convertPrice price=$product.price_tax_exc}{else}{convertPrice price=$product.price}{/if})</span></p>{/if}
a změňte jej na
Kód:
{if $product.show_price AND !isset($restricted_country_mode) AND !$PS_CATALOG_MODE}<p class="price_container"><span class="discount">({if !$priceDisplay}{convertPrice price=$product.price_tax_exc}{else}{convertPrice price=$product.price}{/if}&nbsp;{l s='tax excl.' mod='homefeatured'})</span></p>{/if}


Podobně by bylo možno upravit i řádky s DPH -jsou to ty hned nad nově vloženými/nyní upravenými - ale pak by byl problém s jejich délkou (řádky bez DPH jsou menším písmem, tam by problém neměl být). Navíc pokud v závorce bude uvedena nižší cena s poznámkou "bez DPH", vyšší cena bude snad jasná i bez vysvětlivky.

Pak je nutno jít do Administrace > Tools > Translations, zde v sekci Upravit překlady zvolit "Obchod k překladu" a stisknout českou vlaječku.
Na nové stránce najděte sekci product-list a do řádku tax excl. zadejte text "bez DPH".
Sjeďte na konec stránky a stiskněte tlačítko Upravit překlad.

Dostanete se zpět do Administrace > Tools > Translations, nyní v sekci Upravit překlady zvolte "Překlad modulů" a stiskněte českou vlaječku.
Na nové stránce najděte sekci výchozí - homefeatured a do řádku tax excl. opět text "bez DPH".
Na konci stránky Upravit překlad a úprava by měla být hotová.

A samozřejmě je ještě jednou nutno přepnout nucenou kompilaci a cache.

Co myslíte větou "V anglické verzi poté v aj?" ?

_________________
Adam Chyský
Webhosting C4
http://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Zobrazení cen produktů s dph i bez dph
PříspěvekNapsal: 22 úno 2012 22:50 

Registrován:
26 led 2012 20:24
Příspěvky:
49
Bydliště:
Lešany
Super díky, vše se podařilo - výsledek perfektní. viz příloha.
Pouze se mi nedaří uložit překlad modulu "homefeatured".
Po uložení překladu systém hlásí, že je vše ok, ale text vždy zmizí. Nevíte, kde by mohla být chyba? Díky moc!
Příloha:
tax1.JPG
tax1.JPG [ 20.46 KiB | Zobrazeno 6080 krát ]

Příloha:
tax2.JPG
tax2.JPG [ 16.03 KiB | Zobrazeno 6080 krát ]


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Zobrazení cen produktů s dph i bez dph
PříspěvekNapsal: 22 úno 2012 23:06 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
01 lis 2011 15:02
Příspěvky:
750
Dobrý den.

Podle popisu by mohlo jít o tento problém, ten by ale měl být již odstraněn přenastavením serveru. Podívejte se v uvedeném tématu na poslední příspěvek a ověřte Váš chybový log.

_________________
Adam Chyský
Webhosting C4
http://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Zobrazení cen produktů s dph i bez dph
PříspěvekNapsal: 02 led 2013 18:17 

Registrován:
02 led 2013 18:13
Příspěvky:
11
Výborný návod, pomohl.
Ještě bych to potřeboval trochu doladit. V současné době se mi zobrazuje v přehledu zboží graficky stejně jak cena s daní, tak cena bez daně, rozlišeno jen závorkou.
V doporučeném zboží je to graficky rozlišeno. Bylo by možné to graficky rozlišit i v přehledu zboží? A ještě dát na první místo (graficky výraznější) cenu bez DPH a jako druhou zobrazit cenu s DPH (v závorce, menší, graficky méně výraznou)?


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 37 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
PrestaShop partneři

Seznam všech partnerů

PrestaShop Hosting
Návody pro C4

© 2009-2018 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz