Právě je 16 srp 2018 05:06

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 37 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Zobrazení cen produktů s dph i bez dph
PříspěvekNapsal: 27 kvě 2013 17:47 

Registrován:
30 dub 2013 08:41
Příspěvky:
7
Ve verzi 1.5.4.0 je příslušný kód takto (alespoň jestli jsem nalezl správně od řádku 384)

<p class="our_price_display">
{if $priceDisplay >= 0 && $priceDisplay <= 2}
<span id="our_price_display">{convertPrice price=$productPrice}</span>
<!--{if $tax_enabled && ((isset($display_tax_label) && $display_tax_label == 1) OR !isset($display_tax_label))}
{if $priceDisplay == 1}{l s='tax excl.'}{else}{l s='tax incl.'}{/if}
{/if}-->
{/if}
</p>

Kam umístit? Dík.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Zobrazení cen produktů s dph i bez dph
PříspěvekNapsal: 18 čer 2013 19:44 

Registrován:
24 bře 2013 11:22
Příspěvky:
45
Připojuji se k dotazu kolegy. Chtěl bych ve verzi 1.5.4.0 mít zobrazeno u produktů cena bez dph a cena s dph. Ovšem v oné verzi je řádek někde jinde, jelikož přesně jeho nemůžu najít. Prosím o inforamci co napsat do souburu "product-list.tpl" aby se mi zobrazovala cena s DPH a cena bez DPH a to jak na stránce produktů tak na stránce kategorií, kde jsou produkty v dané kategorii. Děkuji za reakci.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Zobrazení cen produktů s dph i bez dph
PříspěvekNapsal: 13 říj 2013 12:13 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
09 úno 2013 13:11
Příspěvky:
2409
Dobrý den,

ve verzi 1.5.4.0 v souboru themes/šablona/product-list.tpl najděte řádek

Kód:
{if isset($product.show_price) && $product.show_price && !isset($restricted_country_mode)}<span class="price" style="display: inline;">


a za něj vložte

Kód:
{if isset($product.show_price) && $product.show_price && !isset($restricted_country_mode)}<span class="discount" style="display: inline; text-transform: none;">({if !$priceDisplay}{convertPrice price=$product.price_tax_exc}{else}{convertPrice price=$product.price}{/if})</span><br />{/if}
.

Potom přejděte do themes/šablona/modules/homefeatured a v souboru homefeatured.tpl najděte řádek

Kód:
{if $product.show_price AND !isset($restricted_country_mode) AND !$PS_CATALOG_MODE}<p class="price_container"><span class="price">


a za něj vložte

Kód:
{if $product.show_price AND !isset($restricted_country_mode) AND !$PS_CATALOG_MODE}<p class="price_container"><span class="discount">({if !$priceDisplay}{convertPrice price=$product.price_tax_exc}{else}{convertPrice price=$product.price}{/if})</span></p>{/if}
a všechny změny uložte.

Momentálně už existuje verze 1.5.6.0, takže Vám doporučuji provést aktualizaci.

_________________
Filip Kučera
Webhosting C4
http://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Zobrazení cen produktů s dph i bez dph
PříspěvekNapsal: 27 led 2014 01:37 

Registrován:
20 led 2012 01:15
Příspěvky:
17
Dobrý den,
podařilo se mi využít výše zmíněného návodu na zobrazení ceny S a BEZ dph na product-list.tpl. Co se mi ale nedaří je totéž změnit na product.tpl pro verzi 1.5.6.1.
Předpokládal jsem z předchozího návodu, že když jedno provedení zobrazuji takto:
Kód:
<span id="our_price_display">{convertPrice price=$productPrice}</span>
, že druhé zobrazím takto:
Kód:
<span id="our_price_display">{convertPrice price=$productPrice_tax_exc}</span>
Bohužel to nefunguje. Na žádném z fór jsem nenašel řešení. Zná ho někdo?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Zobrazení cen produktů s dph i bez dph
PříspěvekNapsal: 27 led 2014 17:17 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
09 úno 2013 13:11
Příspěvky:
2409
Dobrý den,

přihlaste se na FTP server a přejděte do adresáře themes/vaše-šablona/ a otevřete soubor product.tpl. V něm si najděte řádky:

Kód:
   <p class="our_price_display">
            {if $priceDisplay >= 0 && $priceDisplay <= 2}
               <span id="our_price_display">{convertPrice price=$productPrice}</span>
               <!--{if $tax_enabled  && ((isset($display_tax_label) && $display_tax_label == 1) OR !isset($display_tax_label))}
                  {if $priceDisplay == 1}{l s='tax excl.'}{else}{l s='tax incl.'}{/if}


a změňte je na:

Kód:
   <p class="our_price_display">
            {if $priceDisplay >= 0 && $priceDisplay <= 2}
<br /><span id="pretaxe_price"><span id="pretaxe_price_display">{convertPrice price=$product->getPrice(false, $smarty.const.NULL, 2)}</span>&nbsp;{l s='tax excl.'}</span>
               <span id="our_price_display">{convertPrice price=$productPrice}</span>
               <!--{if $tax_enabled  && ((isset($display_tax_label) && $display_tax_label == 1) OR !isset($display_tax_label))}
                  {if $priceDisplay == 1}{l s='tax excl.'}{else}{l s='tax incl.'}{/if}
.

_________________
Filip Kučera
Webhosting C4
http://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Zobrazení cen produktů s dph i bez dph
PříspěvekNapsal: 28 led 2014 01:26 

Registrován:
20 led 2012 01:15
Příspěvky:
17
Velmi děkuji za odpověď. Opravdu je to kód pro verzi Prestashopu 1.5.6.1?
Jestli to chápu správně tak

cenu S dph vypisuje:
Kód:
{convertPrice price=$product->getPrice(false, $smarty.const.NULL, 2)}

cenu BEZ dph vypisuje:
Kód:
{convertPrice price=$productPrice}

Bohužel já v obou případech dostávám cenu BEZ dph.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Zobrazení cen produktů s dph i bez dph
PříspěvekNapsal: 28 led 2014 13:57 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
09 úno 2013 13:11
Příspěvky:
2409
Dobrý den,

tuto úpravu jsem testoval na nejnovější verzi 1.5.6.2, protože verze 1.5.6.1 je už zastaralá. Každopádně ve verzi 1.5.6.1 se jedná o stejné řádky. Stačí si najít řádky

Kód:
<p class="our_price_display">
            {if $priceDisplay >= 0 && $priceDisplay <= 2}
               <span id="our_price_display">{convertPrice price=$productPrice}</span>
               <!--{if $tax_enabled  && ((isset($display_tax_label) && $display_tax_label == 1) OR !isset($display_tax_label))}
                  {if $priceDisplay == 1}{l s='tax excl.'}{else}{l s='tax incl.'}{/if}


a ty změnit na

Kód:
<p class="our_price_display">
            {if $priceDisplay >= 0 && $priceDisplay <= 2}
<br /><span id="pretaxe_price"><span id="pretaxe_price_display">{convertPrice price=$product->getPrice(false, $smarty.const.NULL, 2)}</span>&nbsp;{l s='tax excl.'}</span>
               <span id="our_price_display">{convertPrice price=$productPrice}</span>
               <!--{if $tax_enabled  && ((isset($display_tax_label) && $display_tax_label == 1) OR !isset($display_tax_label))}
                  {if $priceDisplay == 1}{l s='tax excl.'}{else}{l s='tax incl.'}{/if}
. Potom se na stránce s produktem bude zobrazovat cena bez DPH a pod ní bude zobrazena normální cena (s DPH).

Pokud se Vám úpravu nedaří aplikovat, můžete se obrátit na některého z našich partnerů (příp. vpravo blok PrestaShop partneři), který se aplikaci PrestaShop věnuje.

_________________
Filip Kučera
Webhosting C4
http://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Zobrazení cen produktů s dph i bez dph
PříspěvekNapsal: 30 led 2014 10:29 

Registrován:
20 led 2012 01:15
Příspěvky:
17
Dobrý den,

implementoval jsem Váš kód správně, v tom problém nemám, zřejmě mám chybu v šabloně. S defaultní šablonou dostávám ale také špatné výsledky:

Cenu u produktu mám zadanou takto:
    Velkoobchodní cena bez DPH 0 Kč
    Maloobchodní cena bez DPH 100 Kč
    Daňová pravidla 21%
    Maloobchodní cena s daní 121Kč
    Koncová maloobchodní cena 121.00 Kč

Na stránce product-list vidím cenu správnou 121Kč. To je OK.
Na stránce product však vidím 83Kč bez DPH, 100Kč s DPH. Jakoby to počítalo opačně. Místo 100x1,21=121 počítá 100/1,21=83.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Zobrazení cen produktů s dph i bez dph
PříspěvekNapsal: 30 led 2014 15:50 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
09 úno 2013 13:11
Příspěvky:
2409
Dobrý den,

s takovou chybou jsem se zatím nesetkal. Používáte zastaralou verzi aplikace PrestaShop. Nejnovější verze je 1.5.6.2, takže bych Vám doporučil pomocí modulu Automatická aktualizace [1-click Upgrade] provést aktualizaci na nejnovější verzi 1.5.6.2. Otestoval jsem to v této nejnovější verzi a všechny ceny se zobrazují správně.

_________________
Filip Kučera
Webhosting C4
http://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Zobrazení cen produktů s dph i bez dph
PříspěvekNapsal: 12 bře 2014 17:43 

Registrován:
02 led 2013 18:13
Příspěvky:
11
Dobrý den,
změnil jsem kod dle vaší rady, ale zobrazuje se mi cena s DPH a bez DPH příliš velkými fonty, viz příloha. Je možné toto někde nastavit a písmo zmenšit?
Děkuji


Přílohy:
cena.png
cena.png [ 93.65 KiB | Zobrazeno 1146 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 37 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
PrestaShop partneři

Seznam všech partnerů

PrestaShop Hosting
Návody pro C4

© 2009-2018 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz