Právě je 26 kvě 2018 15:47

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 51 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Prestashop - SSL
PříspěvekNapsal: 14 bře 2017 17:20 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
6630
Dobrý den,

omlouvám se, ale trochu se ve Vašem popisu ztrácím. Doména xyz.cz je pouze alias, takže fyzicky neexistuje, a proto u ni nelze v administraci nastavit https protokol a ani přesměrování z http na https. Ale jinak je Váš postup správný. V administraci domény stačí u webu www.xyz.cz zapnout https protokol. Pak v administraci aplikace PrestaShop v sekci "Konfigurace > Hlavní" nastavíte volby "Povolit SSL" a "Povolit SSL na všech stránkách" na ANO. Žádná další nastavení nejsou nutná. Ani nemusíte u webu www.xyz.cz zapínat přesměrování z http na https, protože všechno zajistí aplikace PrestaShop.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Prestashop - SSL
PříspěvekNapsal: 21 lis 2017 15:21 
C4 zákazník

Registrován:
12 zář 2014 08:27
Příspěvky:
37
Radek Plašil píše:
U aplikace PrestaShop můžete povolit SSL pro přihlášení zákazníka a proces objednávky. Nejdřív musíte povolit SSL pro daný web. To provedete v administračním systému, kde v části IV. Weby u daného webu nastavte Protokol na http i https protokol. Změna nastavení by se měla projevit do minuty. V administrace aplikace PrestaShop přejděte do sekce Preferences a povolte SSL. Pokud se nyní vyzkoušíte přihlásit jako zákazník, zobrazí se Vám okno pro přijmutí certifikátu.



Dobry den,
ucinil jsem dle navodu , ale v Prestashopu ( 1.6.1.12 ) je tlacitko povolit SSL prosedle a nejde nastavit na Yes.
ani po par minutach co jsem to zaktivoval v administraci webu. Clear cash taky nepomaha.

Take jsem se chtel prilezitostne zeptat. Jestli se mi nakonec podari zaktivovat SSL , bude zakaznikovy vyskakovat nejaka cedule ? ( jestli jsem to zpravne pochopil ) .
Jde to udelat bez te cedule? jen proste aby mu to nehlasilo ze je web nezabezpeceny?

viz . zakaznik: "I didn't make an account but ordered as guest because my browser shows that the site is not secure, no https / SSL certificate. "

Dekuji


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Prestashop - SSL
PříspěvekNapsal: 21 lis 2017 17:49 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
6630
Dobrý den,

to je opravdu zvláštní, možná se jedná o chybu starší verze aplikace. Zkuste změnit nastavení přímo v databázi. V tabulce ps_configuration (příp. vasprefix_configuration) najděte řádek, který má ve sloupci name hodnotu PS_SSL_ENABLED, a upravte u něj hodnotu sloupce value z 0 na 1. Následně v administraci aplikace PrestaShop zkontrolujte nastavení volby "Povolit SSL". A pak stačí nastavit i volbu "Povolit SSL na všech stránkách" na ANO.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Prestashop - SSL
PříspěvekNapsal: 21 lis 2017 18:50 
C4 zákazník

Registrován:
12 zář 2014 08:27
Příspěvky:
37
Radek Plašil píše:
Dobrý den,

to je opravdu zvláštní, možná se jedná o chybu starší verze aplikace. Zkuste změnit nastavení přímo v databázi. V tabulce ps_configuration (příp. vasprefix_configuration) najděte řádek, který má ve sloupci name hodnotu PS_SSL_ENABLED, a upravte u něj hodnotu sloupce value z 0 na 1. Následně v administraci aplikace PrestaShop zkontrolujte nastavení volby "Povolit SSL". A pak stačí nastavit i volbu "Povolit SSL na všech stránkách" na ANO.


Dekuji, obeslo se to i bez prepisu v DB. resetoval jsem router a najednou to slo: Bohuzel web stale ukazuje sedy zamecek s zlutym vykricnikem . "Cast webu stale neni bezpecna ( napr.obrazky ) .
Web ma stale mixed obsah http s https.
Ted googlim co stim. Kdyby jste nahodou mel v rukavu nejaky moudry link, kde se to resi a vyresi , budu velice zavazan, nedari se mi nic rozumneho vyfiltrovat.

Dekuji


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Prestashop - SSL
PříspěvekNapsal: 22 lis 2017 09:21 
C4 zákazník
Uživatelský avatar

Registrován:
06 čer 2014 19:28
Příspěvky:
565
Na webe budeš mať nejaký obsah, ktorý odkazuje na nezapezpečený obsah, napr. nejaký img http://.... atp.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Prestashop - SSL
PříspěvekNapsal: 22 lis 2017 10:46 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
6630
Dobrý den,

přesně tak, nějaký obsah na webu se ještě načítá přes nezabezpečený http protokol. Takže se podívejte na hlášení v konzoli internetového prohlížeče (např. v Chrome pomocí Ctrl + Shift + J).

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Prestashop - SSL
PříspěvekNapsal: 22 lis 2017 15:48 
C4 zákazník

Registrován:
16 říj 2014 15:03
Příspěvky:
5
Dobrý den,
přidám další podobnou otázku do tohoto vlákna.
Chtěl bych na prestashopu povolit sls certifikát Let's Encrypt, který nabízíte k hostingu C4, ale nelze mi povolit v Prestashopu verze 1.6.1.17.

V administraci kde se SSL povoluje to vypadá následovně:

Povolit SSL-
Prosím, klikněte zde, abyste zkontrolovali, zda váš eshop podporuje HTTPS.

Po následném kliknutí jsem přesměrovaný, viz foto.
A vše zůstane při starém a povolit SSL na všech stránkách zůstává stále zašedlé.

Díky za rady.


Přílohy:
ssl-3.jpg
ssl-3.jpg [ 70.84 KiB | Zobrazeno 527 krát ]
ssl-2.jpg
ssl-2.jpg [ 226.85 KiB | Zobrazeno 527 krát ]
ssl-1.jpg
ssl-1.jpg [ 176.04 KiB | Zobrazeno 527 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Prestashop - SSL
PříspěvekNapsal: 22 lis 2017 16:10 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
6630
Dobrý den,

a máte Let's Encrypt certifikát u webu zapnutý - viz Přechod na HTTPS?

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Prestashop - SSL
PříspěvekNapsal: 22 lis 2017 16:31 
C4 zákazník

Registrován:
16 říj 2014 15:03
Příspěvky:
5
Zdravím, když jsem tohle udělal v administraci c4. Tak jsem se potom nemohl přihlásit ani do front/back office.
Tak jsem to zase zakázal, aby web mohl být přípustný.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Prestashop - SSL
PříspěvekNapsal: 22 lis 2017 16:55 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
6630
Dobrý den,

jelikož používáte novou verzi aplikace PrestaShop, tak postupujte následovně. V administraci domény nastavte u daného webu:

  • HTTPS protokol: ano - letsencrypt
  • Přesměrování HTTP na HTTPS: ne

Následně cca 1 minutu počkejte, než se certifikát vygeneruje. Pak přejděte do administrace aplikace PrestaShop a klikněte na odkaz "Prosím, klikněte zde, abyste zkontrolovali, zda váš eshop podporuje HTTPS". Stánka se znovu načte a nyní již půjde změnit nastavení volby "Povolit SSL", příp. i volby "Povolit SSL na všech stránkách".

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 51 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
PrestaShop partneři
PrestaShop Hosting
Návody pro C4

© 2009-2018 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz