Právě je 16 led 2021 21:36

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: PrestaShop - Přechod z 1.6.x na 1.7.x
PříspěvekNapsal: 29 lis 2017 01:29 
C4 zákazník

Registrován:
09 lis 2015 18:40
Příspěvky:
107
Dobrý den,
mám prosbu jak přejít z verze 1.6.x na 1.7.x ? Poradí prosím někdo jak to udělat abych nemusel vše tvořit od začátku....?

Děkuji


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Přechod z 1.6.x na 1.7.x
PříspěvekNapsal: 29 lis 2017 14:25 
C4 zákazník
Uživatelský avatar

Registrován:
06 čer 2014 18:28
Příspěvky:
603
Odporúčam neprechádzať. Čo Vás vedie k 1.7 ? Sú s ňou problémy. viac info si dohľadáte na nete.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Přechod z 1.6.x na 1.7.x
PříspěvekNapsal: 30 lis 2017 07:53 
Uživatelský avatar

Registrován:
03 bře 2011 22:21
Příspěvky:
643
Určitě bych si to zkusil nanečisto.

Udělám si lokální kopii celého shopu (může být i na serveru, ale není to tak pohodlné). Pomocí modulu 1-Click Upgrade (https://addons.prestashop.com/en/data-m ... 5496-.html) se potom provede upgrade na poslední verzi 1.7. Hodně věcí je tam trochu jinak, takže musí následovat doladění nastavení, modulů, vzhledu atd.

_________________
GDPR | EET | PDF rozšíření | Money S3 | Pohoda | Služby
https://www.presta-addons.com


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Přechod z 1.6.x na 1.7.x
PříspěvekNapsal: 30 lis 2017 08:39 
C4 zákazník

Registrován:
09 lis 2015 18:40
Příspěvky:
107
Dobrý den, máte pravdu lepší bude nejdřív otestovat. Děkuji ;-)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Přechod z 1.6.x na 1.7.x
PříspěvekNapsal: 30 lis 2017 10:24 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 08:14
Příspěvky:
7815
Dobrý den,

také novou verzi nedoporučuji používat, protože ještě není odladěná. Proto pro ni ani zatím nemáme zveřejnění návod na instalaci. Ale samozřejmě si ji můžete otestovat, fungovat na Webhostingu C4 určitě bude.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Přechod z 1.6.x na 1.7.x
PříspěvekNapsal: 22 úno 2018 09:53 
C4 zákazník
Uživatelský avatar

Registrován:
15 dub 2014 11:18
Příspěvky:
35
Dobrý den,
mám podobný dotaz a nechci zakládat nové téma.
Odhodlali jsme se přejít z Prestashop 1.5. na Prestashop 1.6.
Prosíme o radu na co nejplynulejší a nejméně ztrátový přechod (lze například nahrát databázi PS 1.5. do PS 1.6. atp.).
Případně prosím o návod, jak nejlépe postupovat.
S díky a přáním pěkného dne, Vojtěch Svoboda, Technisport


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Přechod z 1.6.x na 1.7.x
PříspěvekNapsal: 23 úno 2018 12:14 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 08:14
Příspěvky:
7815
Dobrý den,

aktualizaci z verze 1.5 na 1.6 lze provést jednoduše pomocí modulu Aktualizace kliknutím (1-Click Upgrade). Doporučuji si proces ale nejdříve vyzkoušet na testovací kopii stránek. Stejný dotaz se řešil například v tématu PrestaShop 1.5 - Aktualizace kliknutím nebo čistá instalace?.

Pokud příště řešení ve fóru nenaleznete, tak pro něj, prosím, vytvořte samostatné téma. Je to vždy lepší, než ho vkládat do tématu, ve kterém se řeší něco jiného. Chceme mít fórum přehledné i pro ostatní uživatele, kteří hledají řešení stejného problému.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Přechod z 1.6.x na 1.7.x
PříspěvekNapsal: 27 úno 2018 00:42 
C4 zákazník

Registrován:
12 zář 2014 07:27
Příspěvky:
103
24VPetr píše:
Dobrý den,
mám prosbu jak přejít z verze 1.6.x na 1.7.x ? Poradí prosím někdo jak to udělat abych nemusel vše tvořit od začátku....?

Děkuji

prechod z 1.6 na 1.7 u me byl nefunkcni. Schodilo to cely web a musel jsem obnovovat ze zalohy. Pak jsem se docetl na forech ze je to nekontabilni. Myslim ze neco s DB je jinak.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Přechod z 1.6.x na 1.7.x
PříspěvekNapsal: 27 úno 2018 12:10 
C4 zákazník

Registrován:
09 lis 2012 10:22
Příspěvky:
30
24VPetr píše:
Dobrý den,
mám prosbu jak přejít z verze 1.6.x na 1.7.x ? Poradí prosím někdo jak to udělat abych nemusel vše tvořit od začátku....?

Děkuji


Dobry den,
s odstupem casu bez problemu realizuji eshopy na PS 1.7. Mohu zodpovedne rict ze za dlouhe roky supportu stejne potize pri startu doprovazeli vsechny prvni verze a subverze. Nastesti upgrady vydane vyrobci tyto postupne odladili.

AD zmineny prechod na verzi 1.7: protoze neni nativni upgrade od vyrobce, osobne pouzivam metodu datove migrace (podobna "grabovani"). Principialne se tak maze strukturalni rozdil databaze a tim umozni prenest jakykoliv stary prestashop, na jakykoliv vybrany novy prestashop at uz verze 1.6.1.x nebo 1.7.x.

Prevod obsahuje konkretni zakladni sekce v rozsahu: kategorie, produkty, cms stranky, dopravce, klienty a objednavky.
Vse ostatni v podobe napr. pouzitych doplnkovych modulu, je zalezitost individualni rucniho prevodu a ma smysl pouze v pripade ze je v novem Prestashop 1.7.x nainstalovan totozny modul se stejnou ci podobnou datovou strukturou.

Samozrejme nelze take automaticky pocitat s prevodem zakazkovych uprav jadra eshopu, sablon a puvodnich modulu (bez rozdilu zda systemove Prestashop nebo doplnene).

Dokud nebude k dispozici autoupgrade, ktery by dokazal vychytat systemove a strukturalni odlisnosti jednotlivych verzi, bude tato cinnost realizace svepomoci urcena pouze tem kteri chapou o cem je zde rec.

-------------------------
http://www.prestashop-profi.eu/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Přechod z 1.6.x na 1.7.x
PříspěvekNapsal: 27 úno 2018 12:18 
C4 zákazník

Registrován:
09 lis 2012 10:22
Příspěvky:
30
Citace:
prechod z 1.6 na 1.7 u me byl nefunkcni. Schodilo to cely web a musel jsem obnovovat ze zalohy. Pak jsem se docetl na forech ze je to nekontabilni. Myslim ze neco s DB je jinak.


Presne z techto duvodu uvedenych vyse jsem opustil pokusy uzit zmineny 1 CLICK UPGRADE modul ktery je volne k dispozici.
Nepodarilo se mi to realizovat na par eshopech a proto jsem to opustil. Zrejme tam ma vliv nejaky vykon a nastaveni serveru, varim z vidy, netusim.

-------------------------
http://www.prestashop-profi.eu/


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
PrestaShop partneři

Seznam všech partnerů

PrestaShop Hosting
Návody pro C4

© 2009-2021 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz