Právě je 23 zář 2018 18:02

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 20 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: PrestaShop - Po update na 1.6.1.20 se změnili obchodní podmínky
PříspěvekNapsal: 02 črc 2018 00:07 
C4 zákazník

Registrován:
21 čer 2015 13:27
Příspěvky:
28
Dobrý večer, obracím se o radu. Updatoval jsem prestashop 1.6.1.19 na 1.6.1.20 a došlo ke změnám obchodních podmínek v pokladně. Jsou v angličtině (ačkoli jsou přeložené do češtiny) a odkaz v pokladně na obchodní podmínky nefunguje (ačkoli jsou dobře nastaveny v CMS a konfiguraci). Místo toho vyskočí okno s nějakou hláškou. Jakákoli změna je nemožná. Když system vrátím do předchozí verze, vše opět funguje. Má někdo obdobný problém? Díky za odpověď.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Po update na 1.6.1.20 se změnili obchodní podmínky
PříspěvekNapsal: 02 črc 2018 17:43 
C4 zákazník

Registrován:
24 led 2011 12:18
Příspěvky:
7
jestli ti to pomůže, aktualizoval jsem z 1.6.19 na 1.6.1.20 a všechno funguje. Takže hledat u sebe. V aktualizaci chyba nebude


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Po update na 1.6.1.20 se změnili obchodní podmínky
PříspěvekNapsal: 02 črc 2018 20:47 
C4 zákazník

Registrován:
21 čer 2015 13:27
Příspěvky:
28
Díky za odpověď. Nedovedu si vysvětlit tu změnu na stránce pokladna, kde musí zákazník odsouhlasit obchodní podmínky. Český text byl změn na anglický a odkaz na podmínky je adresa stránky rychlé registrace. Když v nastavení CMS a konfiguraci kontroluji nastavení, vše je v pořádku. Stránka obchodních podmínek je funkční. Vůbec nevím, kde to mohu změnit.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Po update na 1.6.1.20 se změnili obchodní podmínky
PříspěvekNapsal: 02 črc 2018 21:11 
C4 zákazník

Registrován:
21 čer 2015 13:27
Příspěvky:
28
P.S. přikládám screen. Překlady jsou v pořádku, obchodní podmínky povoleny s patřičným odkazem na existující stránku obchodních podmínek, ale stejně je to tam a odkaz nefunguje. Jestli je po aktualizaci problem u mne, ale kde?

Příloha:
Opera Snímek_2018-07-02_210824.png
Opera Snímek_2018-07-02_210824.png [ 10.47 KiB | Zobrazeno 377 krát ]


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Po update na 1.6.1.20 se změnili obchodní podmínky
PříspěvekNapsal: 02 črc 2018 21:54 
C4 zákazník

Registrován:
21 čer 2015 13:27
Příspěvky:
28
Takže posun. Přeložil jsem anglický text v překladech u modulů. Problém však stále je v odkazu na obchodní podmínky, kde je nesprávná adresa. Ačkoli v Konfiguraci/objednávky jsem nastavil správnou url na CMS obchodní podmínky, link se nezmenil (link stále směřuje na ....quick-order). Nevíte co s tím? Díky.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Po update na 1.6.1.20 se změnili obchodní podmínky
PříspěvekNapsal: 03 črc 2018 10:20 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
6780
Dobrý den,

ověřil jsem aktualizaci z verze 1.6.1.19 na verzi 1.6.1.20 a také stejný problém nenastal. Zkuste na FTP serveru zkontrolovat v souboru /themes/default-bootstrap/order-carrier.tpl řádek:
Kód:
<a href="{$link_conditions|escape:'html':'UTF-8'}" class="iframe" rel="nofollow">{l s='(Read the Terms of Service)'}</a>
Jedná se o kód s odkazem na obchodní podmínky.

A pak se zkuste na adrese mysql.nazev-vasi-domeny.cz přihlásit do databáze aplikace. V tabulce ps_configuration (příp. vasprefix_configuration) najděte řádek, který má ve sloupci name text PS_CONDITIONS_CMS_ID. Ve sloupci value by mělo být číslo (resp. číslo ID), které má CMS stránka s obchodními podmínkami (zjistit můžete v sekci "Konfigurace > CMS"). Jaké jsou hodnoty ostatních sloupců?

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Po update na 1.6.1.20 se změnili obchodní podmínky
PříspěvekNapsal: 03 črc 2018 10:29 
C4 zákazník

Registrován:
21 čer 2015 13:27
Příspěvky:
28
Děkuji za odpověď. Podívám se na to. Jen doplním informaci, že v překladech modulů, jsem si všiml, že část, která se týká podmínek, je o proti minuké verzi narušena. Jedna věta je rozdělena do třech políček. Order-carrier jsem kontroloval a vypadá to v pořádku. Kouknu ještě do mysql.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Po update na 1.6.1.20 se změnili obchodní podmínky
PříspěvekNapsal: 03 črc 2018 10:50 
C4 zákazník

Registrován:
21 čer 2015 13:27
Příspěvky:
28
Zkontroloval jsem mysql a tam je vše v pořádku. Asi se vrátím do předchozí verze a počkám na další update, třeba to bude lepší. díky za pomoc.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Po update na 1.6.1.20 se změnili obchodní podmínky
PříspěvekNapsal: 03 črc 2018 11:23 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
6780
Dobrý den,

tak jestli Vám ten rozdělený překlad nějak nerozhodí zdrojový kódu odkazu, protože u mě k žádnému rozdělení nedošlo. Pokud máte web pouze v češtině, tak můžete zkusit zadat přeložené texty natvrdo přímo do šablony /themes/default-bootstrap/order-carrier.tpl. Stačí řádky:
Kód:
<label for="cgv">{l s='I agree to the terms of service and will adhere to them unconditionally.'}</label>
<a href="{$link_conditions|escape:'html':'UTF-8'}" class="iframe" rel="nofollow">{l s='(Read the Terms of Service)'}</a>

upravit třeba na tvar:
Kód:
<label for="cgv">Souhlasím s obchodními podmínkami a budu je bezpodmínečně dodržovat.</label>
<a href="{$link_conditions|escape:'html':'UTF-8'}" class="iframe" rel="nofollow">(Přečtěte si obchodní podmínky)</a>
A nezapomeňte po úpravě vyčistit mezipaměť v sekci "Nástroje > Výkon". Předpokládám, že to jste provedl i po aktualizaci aplikace.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Po update na 1.6.1.20 se změnili obchodní podmínky
PříspěvekNapsal: 03 črc 2018 11:31 
C4 zákazník

Registrován:
21 čer 2015 13:27
Příspěvky:
28
To jsem zkoušel, ale i když v daném souboru něco změním, tak se to neprojeví. Nepomohlo ani promazat mezipaměť.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 20 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
PrestaShop partneři

Seznam všech partnerů

PrestaShop Hosting
Návody pro C4

© 2009-2018 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz