Právě je 23 dub 2019 19:53

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 21 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Dopravci - Rozsahy se překrývají
PříspěvekNapsal: 12 dub 2019 15:40 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7088
Dobrý den,

jakou verzi aplikace PrestaShop používáte? Jedná se o čistou instalaci? Vložte sem na ukázku screenshot záložky "Přepravní místa a náklady".

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Dopravci - Rozsahy se překrývají
PříspěvekNapsal: 13 dub 2019 08:56 
C4 zákazník

Registrován:
08 led 2016 17:01
Příspěvky:
17
Používám 1.7.5.1


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Dopravci - Rozsahy se překrývají
PříspěvekNapsal: 13 dub 2019 09:04 
C4 zákazník

Registrován:
08 led 2016 17:01
Příspěvky:
17
Jedná se instalaci, která byla čístá do té doby, než jsem na ní přemigroval data ze staré verze.
Úpravy dopravců jdou. Nejde jen přidat další nový.
Zde je náhled https://www.loom.com/share/fc654b0d8aa6 ... 474b9dae79


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Dopravci - Rozsahy se překrývají
PříspěvekNapsal: 15 dub 2019 12:48 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7088
Dobrý den,

testoval jsem vytváření dopravců na stejné verzi a na žádný problém jsem nenarazil, takže problém bude souviset pouze s Vaší instalací. Je divné, že po kliknutí na tlačítko se stránka tak dlouho načítá. Pokud používáte nějaký modul, který by mohl mít na chování dopravců vliv, tak ho zkuste deaktivovat. A jelikož jste prováděl migraci dat, tak doporučuji prověřit záznamy přímo v databázi. Jedná se o tabulky začínající na ps_carrier (resp. vasprefix_carrier). Ale hlavně zkontrolujte tabulky ps_range_price a ps_range_weight (resp. vasprefix_tabulka), protože v nich jsou záznamy s rozsahy.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Dopravci - Rozsahy se překrývají
PříspěvekNapsal: 15 dub 2019 19:26 
C4 zákazník

Registrován:
08 led 2016 17:01
Příspěvky:
17
Dobrý den,

tabulka xx_range_weight
ukazuje spoustu id_carrier bez přiřazeného ID.. (tedy 0)
Mohu smazat s nulou?

Možná mohu v databázi smazat i ty carriers který se zobrazují jako smazané.
Nejsem si totiž jist, po čem se mám poohlednout. Zkoušel jsem najít nějaké vzorové tabulky třeba na Githubu, ale marně.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Dopravci - Rozsahy se překrývají
PříspěvekNapsal: 15 dub 2019 19:32 
C4 zákazník

Registrován:
08 led 2016 17:01
Příspěvky:
17
Ještě jsem si všiml, že když kouknu na id_carrier a id_reference ze shora, tak se mi ukazují stejná čísla. Jen pak po posunutí níže, se ty čísla liší. Tak si říkám, jestli tady je nějaká chyba.
https://www.loom.com/share/aa006e697b0d ... 75896b71e3


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Dopravci - Rozsahy se překrývají
PříspěvekNapsal: 16 dub 2019 10:12 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7088
Dobrý den,

záznamy s nulovým id v tabulce xx_range_weight by mohli být příčinou problému. Takže je zkuste smazat, ale pro jistotu si tabulku zazálohujte. Jednotlivé tabulky jsou mezi sebou provázané, takže určitě nemůžete mít v tabulce xx_range_weight záznamy s id_carrier, které se ale nenachází v tabulce xx_carrier.

Čísla u id_carrier a id_reference jsou správně. Při každé změně v nastavení dopravce se totiž záznamy ukládají znovu pod novým id, ale kvůli zpětné provázanosti zůstávají v databázi i staré záznamy.

PS: Nepoužívejte prosím pro ukázky externí odkazy/služby, protože časem již nemusí být funkční. Oba případy by šly určitě popsat pouze slovně s přiloženým obrázkem.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Dopravci - Rozsahy se překrývají
PříspěvekNapsal: 17 dub 2019 11:14 
C4 zákazník

Registrován:
08 led 2016 17:01
Příspěvky:
17
OK. Problem byl ve výběru Store. Resp. když se vybere, tak přidat dopravce jde. Měl jsem za to, že ve verzi 1.6 výběr nebyl potřeba.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Dopravci - Rozsahy se překrývají
PříspěvekNapsal: 17 dub 2019 12:00 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7088
Dobrý den,

přidání dopravce funguje i bez vybraného obchodu, můžete si chování otestovat třeba na čisté instalaci aplikace. Takže problém bude nejspíš souviset pouze s Vaší instalací.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Dopravci - Rozsahy se překrývají
PříspěvekNapsal: 17 dub 2019 15:02 
C4 zákazník

Registrován:
08 led 2016 17:01
Příspěvky:
17
Vymazal jsem všechny dopravce a teď přidání nového dopravce funguje bez problémů i v rámci skupiny obchodů.
Díky


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 21 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
PrestaShop partneři

Seznam všech partnerů

PrestaShop Hosting
Návody pro C4

© 2009-2019 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz