Právě je 20 črc 2019 03:03

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 15 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: PrestaShop 1.6 - Nové produkty mizí z domovské stránky
PříspěvekNapsal: 26 dub 2015 17:35 
C4 zákazník
Uživatelský avatar

Registrován:
06 čer 2014 19:28
Příspěvky:
593
Dobrý deň,

Už dlhší čas sa trápim nad týmto problémom...
Jedná sa o to, že blok ktorý je na hlavnej stránke a zobrazuje nové produkty, po cca 10-20h proste neukazuje nič s hláškou, že "momentálne nie sú žiadne nové produkty".

Neviete prosím poradiť kde je problém ? Vždy keď sa toto stane, prestanú sa zobrazovať produkty aj v bloku najpredávanejšie. Čo sa týka tohto bloku pri kategóriach, tak sa zobrazuje stále v poriadku, len na hlavnej stránke to zmizne po nejakom čase, a neviem odsledovať, či je to náhodne, alebo po nejakom určitom čase.

Jediné, čo pomáha je, že znovu otvorím modul, a nastavím iný počet dní, počas ktorých je produkt "nový".

Skúšal som vypnúť cache, pregenerovať template, vymazať cache, všetky kombinácie, a robí to stále...

Verím, že tento problém vyriešime. Ďakujem !


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6 - Nové produkty mizí z domovské stránky
PříspěvekNapsal: 29 dub 2015 10:35 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7164
Dobrý den,

stejný problém se mi neprojevil. Testoval jsem funkčnost na poslední verzi aplikace PrestaShop 1.6.0.14 a modulů "Blok s novikami" verze 1.9.6 a "Blok Nejprodávanější produkty" verze 1.6.2. Takže pokud nepoužíváte poslední verzi aplikace nebo modulů, tak doporučuji provést aktualizaci.

A nespouštíte v obchodě nějaký skript, který by mohl mít na zobrazení produktů vliv? Třeba nějaký pravidelný cron s importem produktů apod.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6 - Nové produkty mizí z domovské stránky
PříspěvekNapsal: 29 dub 2015 10:51 
C4 zákazník
Uživatelský avatar

Registrován:
06 čer 2014 19:28
Příspěvky:
593
Verzia PS : 1.6.0.13 (Update na 0.14- v changelogu rieši len 1 vec)
Verzia modulu : 1.9.6

Žiadny cron sa nespúšťa, včera som to ešte testoval, keď som vymazal smarty cache, tak sa to vždy objaví, ale je to tam max 1 až 2 hodinky potom to zase zmizne... Keď zmením v nastavenia -> produkty -> počet dní počas, ktorých je produkt "Nový" , tak zmena trvá cca 20h.

Skúšal som aj resetovať modul, odinštalovať, znovu nainštalovať... A nepomohlo

Už som z toho nešťastný, stále musím sledovať kedy to zmizne z domovskej stránky


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6 - Nové produkty mizí z domovské stránky
PříspěvekNapsal: 29 dub 2015 12:42 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7164
Dobrý den,

neprovádíte v administraci nějaké změny např. u produktů nebo objednávek? Abychom se dopátrali, proč k chybě dochází. Nepoužíváte nějaké nestandardní úpravy nebo moduly?

Můžete si vytvořit testovací kopii stránek např. na subdoméně (viz PrestaShop - Přesun eshopu na jiný název domény), na které si vyzkoušíte, po jaké akci k chybě dojde. Na této instalaci také můžete v sekci Nástroje > Výkon > Režim ladění nastavit obě volby Zakázat neoriginální PrestaShop moduly a Zakázat všechna přepsání (overrides) na Ano. Tím vyloučíte vliv jiných modulů a změn ve zdrojovém kódu (samozřejmě pokud jste nějaké úpravy neprováděl přímo ve zdrojovém kódu). Pokud i tak chyba nastane, tak se vyzkoušejte podívat do Error logu Vašich stránek za posledních pár hodin (dole v administračním systému Vaší domény), jestli neobsahuje nějaká chybová hlášení.

Problém by samozřejmě také mohl souviset s chybným generováním obsahu složky cache/cachefs, které spolu řešíme v jiném tématu. Pořád se Vám obsah této složky generuje?

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6 - Nové produkty mizí z domovské stránky
PříspěvekNapsal: 29 dub 2015 12:52 
C4 zákazník
Uživatelský avatar

Registrován:
06 čer 2014 19:28
Příspěvky:
593
Zložku cachefs sa mi podarilo zmazať. A vyzerá to OK. preto som sa nato pýtal, či to nejak nemôže súvisieť s tou cache.

Skúsim teda spraviť kópiu na subdoménu. A budem to sledovať, ak budem mať nejaké nové info dám vedieť.

Čo sa týka nejakých zmien v zdrojáku, nemyslím si, že by malo niečo nato vpliv.

Jediné, čo ma tak ešte napadá je, že som tento modul zavesil do pokladne, ak je prázdny košík (môžete skúsiť) a do 404.tpl (môžete skúsiť). Myslíte, že by to mohlo robiť "bordel"?

Ten blok s tými produktmi z tej hlavnej stránky proste zmizne náhodne, nevyzerá to, že by to robilo pri vytvorení produktu, zmene objednávky atp.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6 - Nové produkty mizí z domovské stránky
PříspěvekNapsal: 29 dub 2015 13:42 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7164
Dobrý den,

můžete jednoduše otestovat, jestli se problém neprojeví po vstupu na stránku s košíkem nebo 404. Ale to už byste pravděpodobně zjistil, takže to asi nebude příčina chyby.

Na chybu se složkou cache/cachefs jsme právě přišli až později a nezávazně na tomto tématu, proto mě napadla možná souvislost.

Dejte tedy vědět, jestli na něco přijdete. Případně až si vytvoříte testovací kopii stránek, tak na ní mohu vyzkoušet problém zanalyzovat.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6 - Nové produkty mizí z domovské stránky
PříspěvekNapsal: 30 dub 2015 12:53 
C4 zákazník
Uživatelský avatar

Registrován:
06 čer 2014 19:28
Příspěvky:
593
Tak som včera skúsil hodiť live web na subdoménu, a všetko je ok.

ešte medzitým som vyskúšal vypnúť moduly "Blok nové produkty + Blok najpredávanejšie" a potom som vypol smarty cache, a následne vymazal cache, a potom zapol smarty cache a zapol moduly. Vyzerá to, že to je už OK! Ale na 100% to budem vedieť potvrdiť asi až zajtra :).


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6 - Nové produkty mizí z domovské stránky
PříspěvekNapsal: 30 dub 2015 16:47 
C4 zákazník
Uživatelský avatar

Registrován:
06 čer 2014 19:28
Příspěvky:
593
Tak problém pretrváva. Hľadám ďalej, jediné, čo sa robilo predtým ako to zase zmizlo je, že sme pridali 1 produkt. Ale ako by to spolu súviselo?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6 - Nové produkty mizí z domovské stránky
PříspěvekNapsal: 04 kvě 2015 10:48 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7164
Dobrý den,

takové změny v obchodě samozřejmě mají vliv na zobrazení. Jestli nyní máte zaktivované cachování v části Smarty, tak pokud přidáte nějaký produkt v administraci, tak po této akci dojde k automatickému smazání dočasných souborů z cache, které s touto změnou souvisí. Například dojde ke smazání i souborů modulu Blok s novinkami a při opětovném načtení obchodu (např. úvodní stránky) se automaticky vygenerují nové soubory s aktuálními produkty/daty. Takže vyzkoušejte na testovací instalaci (příp. i na ostré verzi) vypnout smarty cachování - tzn. v sekci Nástroje > Výkon > Smarty nastavit volbu Dočasná paměť (Cache) na Ne. Tím úplně deaktivujete cachování a hodnoty pro tyto moduly se budou načítat přímo z databáze. Pak otestujte, jestli při různých akcích v obchodě (např. vytvoření nového produktu, objednávky) opět dochází k chybě.

Testoval jsem ještě funkčnost na poslední verzi aplikace a při zapnutém cachování jsem narazil na problém pouze u modulu Blok s novinkami, kdy nedocházelo ke smazání souborů ve složce cache a bylo ji nutné manuálně vyčistit. Ale po aktualizaci modulu na poslední verzi 1.9.6 už vše funguje bez problému, takže se jednalo o chybu starší verze modulu.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6 - Nové produkty mizí z domovské stránky
PříspěvekNapsal: 04 kvě 2015 11:11 
C4 zákazník
Uživatelský avatar

Registrován:
06 čer 2014 19:28
Příspěvky:
593
Zrejme som už prišiel na príčinu, ale s určitosťou to budem vedieť najskôr večer. zaujímavé ale natom všetkom je, že na subdoméne všetko fungovalo :/.

Problém bol v tom, že ako som už písal, zavesil som tento blok do 404.tpl a cart.tpl

Včera som to skúsil odstrániť a BLOK S NOVINKAMI zatiaľ "drží". Myslíte, že to môže mať naozaj nato vpliv a že to spôsobuje tento problém?

Ďakujem inak za Váš čas a odpoveď :).


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 15 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
PrestaShop partneři

Seznam všech partnerů

PrestaShop Hosting
Návody pro C4

© 2009-2019 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz