Právě je 23 úno 2019 08:02

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 81 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: PrestaShop - Přesun eshopu na jiný název domény
PříspěvekNapsal: 14 zář 2011 08:23 

Registrován:
08 srp 2011 20:02
Příspěvky:
40
Dobrý den,
chtěl by jsem se zeptat jestli je možné přesunout eshop z domény
např. www.jarek.cz na novou doménu www.pavel.cz ? Jestli to jde,
tak jakým způsobem ? Na dosud fungující doméně mám prestashop
upravený podle sebe, ale chci ho přesunout na jiný název domény.
To budu muset na novém názvu domény provést čistou instalaci
Presty a pak přepsat soubory ? A jaké soubory nemám přepisovat ?

Předem děkuji za Vaši odpověď


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Přesun eshopu na jiný název domény
PříspěvekNapsal: 14 zář 2011 11:59 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 08:14
Příspěvky:
6972
Dobrý den,

novou instalaci dělat nemusíte. Postup přesunu je následující:

  1. Přesun souborů aplikace
    Pomocí FTP klienta zkopírujte soubory aplikace na novou doménu.

  2. Přesun databáze
    Starou databázi si vyexportujte pomocí aplikace phpMyAdmin (vstup do aplikace naleznete na adrese http://mysql.nazev-vasi-domeny.cz) a naimportujte do databáze na nové doméně. Zde jsou návody:


  3. Úprava připojení k databázi
    V souboru config/settings.inc.php upravte přihlašovací údaje k databázi. Na těchto řádcích:
    Kód:
    define('_DB_NAME_', 'nazev-stare-databaze');
    define('_DB_USER_', 'nazev-stare-databaze');
    define('_DB_PASSWD_', 'heslo-stare-databaze');

    změňte hodnoty nazev-stare-databaze a heslo-stare-databaze na název a heslo nové databáze.

  4. Úprava adresy webu
    Pokud se dostanete do administrace aplikace PrestaShop, tak v sekci Konfigurace > SEO a URL > Nastavit URL obchodu změňte hodnoty Doména obchodu a SSL doména obchodu na adresu Vašich nových stránek (např. www.nazev-vasi-domeny.cz).
    Pokud se do administrace aplikace PrestaShop nedostanete, tak změnu musíte provést v databázi. Takže v nové databázi si zobrazte tabulku configuration (příp. vasprefix_configuration) a na řádku PS_SHOP_DOMAIN upravte hodnotu VALUE na adresu Vašich nových stránek (např. www.nazev-vasi-domeny.cz). Stejnou změnu proveďte i na řádku s PS_SHOP_DOMAIN_SSL. Pokud přesouváte verzi 1.5 nebo 1.6, tak ještě v tabulce shop_url (příp. vasprefix_shop_url) upravte adresu webu ve sloupcích domain a domain_ssl.


Přesouváte-li verzi PrestaShopu 1.4, zaktivujte si pro stránky zaktivovat PHP knihovnu Mcrypt. Pokud se jedná o novější verzi 1.5 nebo 1.6, tak si ještě zaktivujte PHP knihovny Mcrypt, OpenSSL, PDO MySQL a ZIP. Aktivace knihoven se provádí v administraci domény - viz Nastavení konfiguračních direktiv a knihoven.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Přesun eshopu na jiný název domény
PříspěvekNapsal: 11 lis 2011 18:13 

Registrován:
12 črc 2011 15:27
Příspěvky:
178
Vše jsem udělal na můj nový webhosting c4 a stránky nejdou načíst: http://www.ondra-sek.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Přesun eshopu na jiný název domény
PříspěvekNapsal: 14 lis 2011 09:47 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 08:14
Příspěvky:
6972
Dobrý den,

díval jsem se na Vaše stránky a normálně se načítají. Již jste tedy problém vyřešil?

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Přesun eshopu na jiný název domény
PříspěvekNapsal: 16 úno 2012 22:49 

Registrován:
22 srp 2011 19:40
Příspěvky:
133
Dobrý večer,

udělal jsem vše ...viz výše a někde to zkyslo na půl cestě.

Viz. originál http://www.karneval.name, kopie http://www.karnevalove-kostymy-masky.cz

Kde může být chybka???

JK


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Přesun eshopu na jiný název domény
PříspěvekNapsal: 17 úno 2012 13:04 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 08:14
Příspěvky:
6972
Dobrý den,

na stránkách nemáte shodný obsah, takže při kopírovaný zřejmě došlo k přerušení. Stačí porovnat obsah složek na serveru. Také jste kopírovat starou verzi stránek na čistou instalaci, to je patrné z obrázku na úvodní stránce. Před kopírováním si obsah na serveru smažte (stačí v administračním systému stránky smazat a znovu vytvořit). V kořenové složce instalace také nemáte soubor .htaccess, bez kterého nefungují hezké url adresy a zobrazuje se chyba neexistujících podstránek. Buď si ho zkopírujte z předchozí instalace, nebo znovu vytvořte v administraci aplikce PrestaShop v sekci Tools - Generators. Návod, který je uveden v tomto tématu, je 100% funkční. Takže pokud Vám stránky po přesunu nefungují, stala se chyba během kopírování.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Přesun eshopu na jiný název domény
PříspěvekNapsal: 22 bře 2012 21:25 

Registrován:
21 čer 2011 14:12
Příspěvky:
22
Dobrý den,

vše jsem provedl podle návodu a shop se opravdu rozeběhl. Teď mám ale ještě trošku problém s tím, když chci jít do nového admina - např. www.pavel.cz/adminX - objeví se mi administrátorské prostředí z původní verze tj. Jarek.cz. Nevíte jestli lze toto někde přejmenovat? Poté když udělám testovací objednávku, tak mi přijde z původní domény x@jarek.cz - také nevím kde změnit.

Děkuji


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Přesun eshopu na jiný název domény
PříspěvekNapsal: 23 bře 2012 12:43 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 08:14
Příspěvky:
6972
Dobrý den,

vykoušejte promazat cache prohlížeče. Maily si pak stačí změnit v administraci aplikace PrestaShop. Úpravu mailu účtu administrátora proveďte v sekci Employees, kontaktní maily si změňte v sekci Employees - Contacts a email s informací o nové objednávce (příp. stavu skladu) si přepište přímo v nastavení modulu Oznámení e-mailem v sekci Modules.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Přesun eshopu na jiný název domény
PříspěvekNapsal: 27 bře 2012 19:23 

Registrován:
27 bře 2012 19:16
Příspěvky:
2
Zdravim,
vedel by mi niekto poradit, kde robim chybu?
pokusam sa presunut uz takmer finalne spracovany e-shop z jednej domeny na druhu pri rozdielnych webhostingoch.
Prekopiroval som cely obsah ftp aj so subormi htaccess a robots.txt, exportoval som db z prvej domeny a naimportoval na druhu domenu. Zmenil pristup k db v settings.inc.php. Takysto som zmenil v db na novej domene ps_shop_domain a ps_shop_domain_ssl na aktualnu domenu. Lenze mi nechce vobec nacitat ani FO ani BO. Vyhodi mi chybu Server sa nenasiel. Ked som tam skusal dat skusobny subor .php, tak mi text vyhodilo. takze chyba v providerovi nie je. Tak neviem co som mohol vynechat. Skusim este variantu ze nahodim instalacku presty na novu domenu, nainstalujem a potom prehodim data zo stareho ftp. Presiel som si viacero navodov, ako to prehodit, ale nic nepomaha. Viete mi niekto poradit, kde som spravil chybu pripadne nieco vynechal? dik za odpoved.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Přesun eshopu na jiný název domény
PříspěvekNapsal: 28 bře 2012 06:03 

Registrován:
27 bře 2012 19:16
Příspěvky:
2
Vyriesene.
Problem bol v tom, ze prvy provider pouzival Windows server a druhy Linux server. A pri nahadzovani suborov na novy server som mal zasrtnutu volbu *Konvertovat subory na male pismena. A tam bol ten problem. Linux server rozoznava male a velke pismena v nazvoch suborov. To len tak pre zaujimavost. Mozno to niekomu pomoze vyriesit jeho problem.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 81 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
PrestaShop partneři

Seznam všech partnerů

PrestaShop Hosting
Návody pro C4

© 2009-2019 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz