Právě je 22 zář 2020 16:29

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 14 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: PrestaShop 1.6 - Chyba editace kategorií
PříspěvekNapsal: 23 kvě 2015 20:13 
C4 zákazník

Registrován:
26 bře 2014 20:40
Příspěvky:
224
Dobrý den,
chtěl jsem přidat k jednotlivým kategoriím obrázky a ejhle nějak to nejde, viz hláška "Id must be filled for categories tree":
Obrázek

Nevíte někdo co s tím?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6 - Chyba editace kategorií
PříspěvekNapsal: 23 kvě 2015 20:15 
C4 zákazník

Registrován:
26 bře 2014 20:40
Příspěvky:
224
Nějaké malé, tak tady je odkaz na velkou fotku
http://www.horskesporty.cz/slozka/category.jpg


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6 - Chyba editace kategorií
PříspěvekNapsal: 23 kvě 2015 20:31 
C4 zákazník

Registrován:
26 bře 2014 20:40
Příspěvky:
224
Ještě malé nemilé zjištění, nejdou mi vůbec přidávat a editovat kategorie.

Děkuji za případnou pomoc.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6 - Chyba editace kategorií
PříspěvekNapsal: 25 kvě 2015 11:55 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7679
Dobrý den,

a kdy se Vám chyba začala projevovat? Prováděl jste v obchodě nějaké změny nebo aktualizaci?

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6 - Chyba editace kategorií
PříspěvekNapsal: 25 kvě 2015 13:46 
C4 zákazník

Registrován:
26 bře 2014 20:40
Příspěvky:
224
No kdy se chyba projevila v podstatě nevím. Před poslední aktualizaci jsem rušil nějaké kategorie a pak jsem aktualizoval na novější verzi v řadě 1,6.( ty další číslička nevím). Kategorie v podstatě neměním, takže fakt nevím.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6 - Chyba editace kategorií
PříspěvekNapsal: 25 kvě 2015 16:16 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7679
Dobrý den,

pravděpodobně se bude jednat o chybu související s nějakým nestandardním modulem. I na přiloženém obrázku s chybou je vidět, že instalace obsahuje soubor override/controllers/admin/AdminCategoriesController.php. Takže je jasné, že pokud jste tento soubor nevytvářel sám, tak bude souviset s nějakým module. Používáte tedy nějaký nestandardní modul, který by mohl ovlivnit stránku s editací kategorie? Můžete se případně podívat na obsah výše zmíněného souboru na FTP serveru a možná z něj půjde identifikovat, s čím souvisí.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6 - Chyba editace kategorií
PříspěvekNapsal: 25 kvě 2015 16:40 
C4 zákazník

Registrován:
26 bře 2014 20:40
Příspěvky:
224
Děkuji za info a inspiraci k hledání. Jdu na to a dám vědět.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6 - Chyba editace kategorií
PříspěvekNapsal: 25 kvě 2015 18:33 
C4 zákazník

Registrován:
26 bře 2014 20:40
Příspěvky:
224
Tak jsem zkoušel ledacos a výsledek je nulový.
Porovnal jsem všechny (v hlášce uvedené soubory) se soubory testovací instalace, kde kategorie fungují tak jak mají , a nenašel jsem žádný problém. On tam možná je ale já ho nevidím. Dokonce jsem ty soubory i nahradil dobrými z té testovací verze.
Prostě nevím.
Mazat kategorie jde ale editovat a vytvářet nové ne.
Moduly jsem také prošel a nic zvláštního jsem nenašel. Vypínal jsem podezřelé a znovu zapínal a nic.
Nevím.... :twisted:


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6 - Chyba editace kategorií
PříspěvekNapsal: 25 kvě 2015 20:08 
C4 zákazník

Registrován:
26 bře 2014 20:40
Příspěvky:
224
Tak nevím, jestli jsem to udělal správně ale zakomentoval jsem tu hlášku u prvního nabízeného PHP souboru classes/helper/HelperForm.php a začalo to fungovat. Nevím jestli se to neprojení jinde ale zatím nic nenacházím, tak snad jo.
Třeba to někomu pomůže.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6 - Chyba editace kategorií
PříspěvekNapsal: 26 kvě 2015 11:26 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7679
Dobrý den,

po této úpravě samozřejmě může obchod fungovat, ale chybu jste tím neodstranil. Takže to není optimální řešení a doporučuji najít příčinu problému. Samotné porovnání souborů z testovací verze také nemusí problém odhalit, protože sám jste psal, že s kategoriemi jste delší dobu nic neprováděl. Nebo jste si jistý, že na testovací verzi Vám kategorie bez problému fungovaly? Pokud chyba souvisí s některým modulem, tak pouhé zakázání modulu nemusí být dostačující. Díval jste se na obsah souboru override/controllers/admin/AdminCategoriesController.php, jak jsem Vám radil v předchozím příspěvku? Vyzkoušejte v administraci aplikace PrestaShop v sekci "Nástroje > Výkon > Režim ladění (debugovací)" nastavit volbu "Zakázat všechna přepsání (overrides)" na ANO. Pokud se problém nebude opakovat, tak je jasné že chyba souvisí právě s tímto souborem.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 14 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
PrestaShop partneři

Seznam všech partnerů

PrestaShop Hosting
Návody pro C4

© 2009-2020 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz