Právě je 11 kvě 2021 03:45

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: PrestaShop 1.5 - Jedna instalace na více doménách
PříspěvekNapsal: 24 lis 2015 20:52 
C4 zákazník

Registrován:
27 led 2015 20:51
Příspěvky:
102
Dobrý den, muže běžet jeden prestashop na dvou různých doménách?
Děkuji


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.5 - Jedna instalace na více doménách
PříspěvekNapsal: 24 lis 2015 21:31 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
09 úno 2013 13:11
Příspěvky:
2413
Dobrý den,

ano, pomocí jedné instalace je možné spravovat více webových stránek. Tohoto chování lze dosáhnout pomocí tzv. multistore, který si můžete povolit a následně nastavit přímo v administraci aplikace PrestaShop. V tomto případě nestačí nastavit pouze multistore, ale také aliasy. Nastavení a přesný postup, jak multistore zprovoznit, naleznete v diskuzím tématu PrestaShop - Nastavení Multistore.

_________________
Filip Kučera
Webhosting C4
http://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.5 - Jedna instalace na více doménách
PříspěvekNapsal: 25 lis 2015 01:02 
C4 zákazník

Registrován:
27 led 2015 20:51
Příspěvky:
102
Děkuji moc za odpověď. Nebude pak problém pro vyhledávače v duplicitě shodných webů?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.5 - Jedna instalace na více doménách
PříspěvekNapsal: 26 lis 2015 21:31 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
09 úno 2013 13:11
Příspěvky:
2413
Dobrý den,

žádný problém by v tom být neměl. Jak je uvedené v návodu výše, budete mít jednu hlavní instalaci (například na adrese http://www.nazev-vasi-domeny.cz) a poté vedlejší stránky, u kterých budete mít nastavený alias bez přesměrování na hlavní doménu.

_________________
Filip Kučera
Webhosting C4
http://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.5 - Jedna instalace na více doménách
PříspěvekNapsal: 04 dub 2016 13:54 

Registrován:
10 úno 2015 10:35
Příspěvky:
10
Dobrý den,

rád bych se též dotázal na multistore, mám u Vás dvě plné domény, požádal jsem podporu o nastavení aliasů a dle návodu nastavil parametry v Prestashopu-nepodařilo se, doména je stále nedostupná.
Zeptám se jinak, je možné a bylo by asi jednoduší, když na nové doméně aktivují nový Prestashop, pokud lze pak bych se prosím zeptal jak mohu již uložená data (pouze produkty vytvoření na multistore druhé domény) z původní domény přenést do nové domény, tedy do druhého Prestashopu.

Moc děkuji a omluvte mojí neznalost Prestashopu.

S pozdravem Radek Bukovanský


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.5 - Jedna instalace na více doménách
PříspěvekNapsal: 04 dub 2016 16:52 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7927
Dobrý den,

funkce multistore by Vám měla bez problému fungovat. Vyzkoušejte se po zobrazení druhého obchodu podívat do Error logu stránek za posledních pár hodin (dole v administračním systému domény), jestli obsahuje nějaká chybová hlášení.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.5 - Jedna instalace na více doménách
PříspěvekNapsal: 04 dub 2016 17:38 

Registrován:
10 úno 2015 10:35
Příspěvky:
10
Dobrý den,

velice děkuji, v části logu nejsou žádné údaje, v závorce je uvedeno, že budou zobrazeny až po vytvoření webu, ale web je již na multistore vytvořen podle návodu. Je tedy možné, že by mohla být chyba někde v nasměrování?, skutečně jsem prošel Váš kompletní podrobný popis aktivace multistore, tedy tam by chyba být neměla. Mohu ještě požádat o prověření nasměrování příp.mám li zaslat autorizovaný požadavek. Děkuji moc.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.5 - Jedna instalace na více doménách
PříspěvekNapsal: 05 dub 2016 10:13 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7927
Dobrý den,

musíte prozkoumat Error log prvního webu, na kterém máte instalaci aplikace PrestaShop. Pro druhý web máte nastavený alias, takže ten existuje pouze virtuálně a žádný Error log nemá k dispozici. Takže vstupte na adresu druhého webu a následně prozkoumejte Error log prvního webu, na kterém máte instalaci aplikace PrestaShop.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
PrestaShop partneři

Seznam všech partnerů

PrestaShop Hosting
Návody pro C4

© 2009-2021 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz