Právě je 05 bře 2021 07:39

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: PrestaShop - Nastavení Multistore
PříspěvekNapsal: 19 úno 2013 16:02 

Registrován:
03 úno 2013 20:58
Příspěvky:
29
Bydliště:
Litvínov
Nemohu nalézt korektní a pro laika srozumitelný návod, jak nastavit Multistore (nebo si nechat nastavit Multistore a hosting).
Představa je tato:
3 samostatné domény (a.cz, b.cz, c.cz);
Jedna (defaultní) skupina obchodů;
Každý obchod z této skupiny by měl "běžet" na jedné ze zmíněných domén…

Otázka, se kterou nedokáži pohnout:
- Kde má být nahrána a uložena aplikace, MySQL (URL a.cz)
- Výchozí obchod (Hlavní URL - Ano, URL a.cz)
- Druhý obchod (Hlavní URL - Ne, URL b.cz)
- Třetí obchod (Hlavní URL - Ne, URL c.cz)

Ale pak v detailním nastavení URL obchodu nevím co zadat pro každý obchod:
Doména:
    a.cz
    b.cz
    c.cz

Fyzické URI:
    prázdné
    ?
    ?
Virtuální URI:
    prázdné
    ?
    ?
Konečné URL je tvořeno automaticky z výše zadaných hodnot

A jak nasměrovat (Alias?) nebo nastavit domény b.cz a c.cz aby to vše běhalo?

Děkuji za vstřicnost a pochopení.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Nastavení Multistore
PříspěvekNapsal: 02 dub 2013 13:58 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 08:14
Příspěvky:
7873
Dobrý den,

pokud tedy chcete mít hlavní stránku (doménu) www.a.cz a vedlejší www.b.cz a www.c.cz, tak je potřeba pouze upravit nastavení vedlejších stránek. Pro stránku www.b.cz si musíte nechat nastavit tzv. alias bez přesměrování na stránku www.a.cz. A stejně tak si musíte nechat nastavit pro stránku www.c.cz alias bez přesměrování na stránku www.a.cz.

  • Hlavní stránka www.a.cz -> není nutné žádné nastavení
  • Vedlejší stránka www.b.cz -> nastavit alias bez přesměrování na stránku www.a.cz
  • Vedlejší stránka www.c.cz -> nastavit alias bez přesměrování na doménu www.a.cz

Pro nastavení aliasu bez přesměrování stačí požádat přes Formulář na autorizovaný požadavek z administrace domény. Nevím, v čem přesně se budou Vaše obchody na vedlejších stránkách lišit, ale pokud na nich chcete například použít jinou šablonu, zobrazovat jiné produkty, kategorie a ceny, tak postup bude následující:

  1. Pro aktivaci multistore přejděte do sekce Konfigurace > Základní nastavení a nastavte Povolit Multistore na Ano.
  2. Nyní jděte do sekce Nástroje > Obchody Multistore.
  3. Vlevo klikněte na Skupina: Default. Zobrazí se Vám seznam obchodů, ve kterém momentálně uvidíte pouze Váš první obchod s adresou http://www.a.cz/. Takže nyní vytvoříte další obchod např. pro stránky www.b.cz.
  4. Vpravo nahoře klikněte na tlačítko Přidat nový obchod.
  5. Pojmenujte si obchod, vyberte skupinu obchodů, hlavní kategorii, přiřaďte kategorie, zvolte šablonu a příp. zvolte data, která chcete naimportovat z prvního obchodu. Následně klikněte na Uložit.
  6. Zobrazí se seznam obchodů, ve kterém uvidíte i Váš nový obchod. U něj stačí kliknout na odkaz Klikněte zde pro nastavení adresy URL tohoto obchodu, tím se dostanete do nastavení adresy obchodu.
  7. Nyní stačí do pole Doména a Doména SSL zadat adresu druhého obchodu www.b.cz a uložit nastavení.

Tím je vytvoření dalšího obchodu dokončeno. Stejným postupem můžete přidat i třetí obchod. Jen upozorňuji, že pokud budete chtít mezi obchody sdílet zákazníky a objednávky, je potřeba toto nastavení zaktivovat dříve, něž v obchodech dojde k vytvoření zákazníků a objednávek (po vytvoření již nelze nastavení vrátit zpět). Toto chování se dá změnit přímo v nastavení dané skupiny obchodů (standardně Skupina: Default).

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Nastavení Multistore
PříspěvekNapsal: 16 říj 2014 14:53 

Registrován:
28 led 2014 15:14
Příspěvky:
13
Dobrý den.

Mám dvě domény, každou na samostatném hostingovém účtu jednoho poskytovatele. V rootu je wordpress (domena1.cz a domena2.cz) a na subdoméně Prestashopy eshop.domena1.cz a eshop.domena2.cz). Chtěl bych aby weby zůstaly samostatné a Prestashopy byly pod jednou administrací (Multistore). Lze toho nějakým způsobem dosáhnout ?

Děkuji


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Nastavení Multistore
PříspěvekNapsal: 22 říj 2014 15:25 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 08:14
Příspěvky:
7873
Dobrý den,

ano, postup je stejný. Takže například na webu eshop.domena1.cz budete mít instalaci aplikace a pro druhý web eshop.domena2.cz si necháte nastavit alias bez přesměrování na eshop.domena1.cz.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Nastavení Multistore
PříspěvekNapsal: 27 lis 2014 09:30 

Registrován:
28 led 2014 15:14
Příspěvky:
13
Dobrý den.

U druhého obchodu ve skupině nejsou zobrazeny produkty. Bylo tam zapnuté sdílení dostupnosti. Vypnutí nepomohlo.

Lze nějak odstranit skupiny, které se "nepovedly" při testování ?

Když založím novou skupinu a chci do ní dát stávající obchody, tak to hlásí, že je již obsazená URL. Zakázat obchody ve stávající default skupině se nedaří.

Děkuji.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Nastavení Multistore
PříspěvekNapsal: 27 lis 2014 10:48 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 08:14
Příspěvky:
7873
Dobrý den,

jestli se Vám v druhém obchodě nezobrazují žádné produkty, tak jste pravděpodobně při vytváření obchodu neprovedl import dat. Takže druhý obchod odstraňte a vytvořte ho znovu i s importem produktů (příp. dalších dat) v části Import dat z jiného obchodu. Samozřejmě nemůžete vytvořit další obchody se stejnou URL adresou, i když budou v jiné skupině obchodů. Na stejné URL adrese nemůžete zobrazovat více obchodů, adresa musí být vždy jedinečná pro každý obchod.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Nastavení Multistore
PříspěvekNapsal: 17 led 2021 11:51 

Registrován:
19 lis 2020 12:09
Příspěvky:
3
Dobrý den,
lze nastavit nějakým způsobem multistore pro obchod, který již funguje?
Stávající e-shop je na PS 1.7.6.4 . V obchodě jsou již zavedeni zákazníci a jsou založeny objednávky.
Nyní bych rád přidal jiný obchod fungující na jiné doméně u stejného poskytovatele.
Lze nějakým způsobem oba obchody spojit, když se nejedná o novou instalaci?
Děkuji za pomoc.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Nastavení Multistore
PříspěvekNapsal: 18 led 2021 14:21 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 08:14
Příspěvky:
7873
Dobrý den,

ano, multistore můžete zapnout i dodatečně. Akorát u výchozí skupiny obchodů default je od začátku zakázáno sdílení zákazníků a objednávek, které již nelze dodatečně povolit. Takže pokud nový obchod přidáte do stejné skupiny, tak Vám půjde sdílet maximálně dostupné množství produktů.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
PrestaShop partneři

Seznam všech partnerů

PrestaShop Hosting
Návody pro C4

© 2009-2021 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz