Právě je 18 říj 2018 09:06

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 18 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: Joomla 3 - Chyba "Unknown column" po migraci z verze 2.5
PříspěvekNapsal: 05 úno 2018 13:57 
C4 zákazník

Registrován:
05 čer 2010 07:18
Příspěvky:
21
Dobrý den Radku,spustil jsem nejprve první příkaz, který se provedl, ale k aktualizaci "jednoho" řádku nedošlo. Druhý příkaz se provedl s výsledkem: Vložen jeden řádek. ID vloženého řádku 130. Nicméně v sekci Komponenty, stále chybí v rozbalovacím menu aktualizace Joomly.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Joomla 3 - Chyba "Unknown column" po migraci z verze 2.5
PříspěvekNapsal: 05 úno 2018 15:08 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
6811
Dobrý den,

pokud došlo ke vložení jednoho řádku, tak by se měla položka v menu zobrazit. A určitě jste příkaz spustil ve správné databázi a se správným prefixem? Když se podíváte na obsah tabulky vaprefix_menu, tak v ní naleznete řádek s číslem 130 ve sloupci id a hodnotou com_joomlaupdate ve sloupci title?

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Joomla 3 - Chyba "Unknown column" po migraci z verze 2.5
PříspěvekNapsal: 05 úno 2018 17:49 
C4 zákazník

Registrován:
05 čer 2010 07:18
Příspěvky:
21
Ano, jestliže si prohlédnu tabulku "j25_menu" testovací subdomény webmaster.meyer-software.cz, najdu na řádku ID=130 a Title=com_joomlaupdate


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Joomla 3 - Chyba "Unknown column" po migraci z verze 2.5
PříspěvekNapsal: 06 úno 2018 10:32 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
6811
Dobrý den,

pro jistotu jsem překontroloval obsah tabulky j25_menu, ale žádný řádek s id 130 jsem v ní nenalezl. V jaké databázi úpravy provádíte?

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Joomla 3 - Chyba "Unknown column" po migraci z verze 2.5
PříspěvekNapsal: 06 úno 2018 18:32 
C4 zákazník

Registrován:
05 čer 2010 07:18
Příspěvky:
21
Zdarvím Radku, na databázi webmas-software tabulka "j25_menu" testovací subdomény webmaster.meyer-software.cz, najdu řádek ID=130 a Title=com_joomlaupdate


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Joomla 3 - Chyba "Unknown column" po migraci z verze 2.5
PříspěvekNapsal: 07 úno 2018 11:20 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
6811
Dobrý den,

tak to bude zřejmě ten problém. Když se podívám do konfiguračního souboru configuration.php v kořenové složce webu webmaster.meyer-software.cz, tak v něm vidím nastavenou databázi msa-software. Takže buď provádíte úpravy ve špatné databázi, nebo na webu máte ještě jinou instalaci.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Joomla 3 - Chyba "Unknown column" po migraci z verze 2.5
PříspěvekNapsal: 07 úno 2018 14:22 
C4 zákazník

Registrován:
05 čer 2010 07:18
Příspěvky:
21
Dobrý den Radku,tak jsem pustil "SQL příkaz" také na databázi msa-software a upravil soubory configuration.php v obou webech, tedy v kmenovém www.meyer-software.cz i v testovacím webmaster.meyer-software.cz. Oba dva, ale ukazují na tu první kmenovou databázi. Doufám, že když nyní zkusím aktualizaci joomly v testovacím webu ve dvou krocích, neovlivním (nezničím) funkční kmenový web ??? Děkuji za konstruktivní pomoc a Vaši trpělivost


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Joomla 3 - Chyba "Unknown column" po migraci z verze 2.5
PříspěvekNapsal: 07 úno 2018 16:53 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
6811
Dobrý den,

nemůžete pro dvě instalace využívat stejnou databázi (resp. tabulky). Jestli má být web webmaster.meyer-software.cz testovací kopií hlavního webu www.meyer-software.cz, tak musí mít i samostatnou databázi. Vy jste pravděpodobně jen zkopíroval soubory na FTP serveru. Takže dokud si pro testovací web nevytvoříte i testovací databázi a nezměníte v souboru configuration.php přihlašovací údaje a cesty, tak v něm aktualizaci nespouštějte. Postup vytvoření testovací kopie webu naleznete například v tomto příspěvku.

A na ostrém webu nemusíte v souboru configuration.php nic upravovat.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 18 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
Joomla partneři

Seznam všech partnerů

Joomla Hosting
Návody pro C4

© 2009-2018 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz