Právě je 22 úno 2018 13:51

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 18 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Joomla 3 - Chyba "Unknown column" po migraci z verze 2.5
PříspěvekNapsal: 26 led 2018 16:23 
C4 zákazník

Registrován:
05 čer 2010 06:18
Příspěvky:
21
Dobrý den Radku, prosím o radu s následující hláškou chyby: "1054 Unknown column", při přihlášení do administrace testovací subdomény
pieta.meyer-software.cz/adminstrator
Snažím se migrovat http://www.meyer-software.cz z J2.5.28 na J3.x.x a tak to chci nejprve otestovat a nikoli zničit to, co chodí,...děkuji za ochotu a pomoc Standa


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Joomla 3 - Chyba "Unknown column" po migraci z verze 2.5
PříspěvekNapsal: 30 led 2018 12:12 
C4 podpora
C4 podpora
Online

Registrován:
30 čer 2009 08:14
Příspěvky:
6413
Dobrý den,

nebylo chybové hlášení delší? Jeho znění je moc krátké, takže se z něj bohužel nedá zjistit nic bližšího.

Každopádně pokud Vám administrace aplikace jinak funguje, tak zkuste v sekci "Rozšíření > Spravovat > Databáze" kliknout na tlačítko Oprava.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Joomla 3 - Chyba "Unknown column" po migraci z verze 2.5
PříspěvekNapsal: 30 led 2018 14:23 
C4 zákazník

Registrován:
05 čer 2010 06:18
Příspěvky:
21
Dobrý den Radku, administrace nefunguje, přesně řečeno vůbec se do ní nedostanu, kvůli té chybě. Chyba:1054Unknown column ´a.client_id´ in ´where clause´. Jde o volání a administraci té testovací subdomény,..dříve než bych aktualizoval Joomlu na "kmenovém webu",. díky za pomoc Standa


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Joomla 3 - Chyba "Unknown column" po migraci z verze 2.5
PříspěvekNapsal: 30 led 2018 16:37 
C4 podpora
C4 podpora
Online

Registrován:
30 čer 2009 08:14
Příspěvky:
6413
Dobrý den,

tato chyba souvisí s chybným postupem během aktualizace. Z verze 2.5.28 (opraven původní překlep 2.5.8) musíte nejdříve provést migraci na verzi 3.5.1 a následně až na nejnovější verzi (aktuálně 3.8.3). Doporučuji postupovat podle oficiálního návodu Joomla 2.5 to 3.x Step by Step Migration.

PS: Nikdy nevkládejte citlivé údaje do veřejného diskuzního fóra. Přístupové údaje na web jsem z Vaší odpovědi smazal a doporučuji je změnit, protože jste veřejně uvedl i adresu webu a mohlo by dojít k jeho zneužití.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Joomla 3 - Chyba "Unknown column" po migraci z verze 2.5
PříspěvekNapsal: 30 led 2018 16:59 
C4 zákazník

Registrován:
05 čer 2010 06:18
Příspěvky:
21
Radku, Váš hosting využíváme už "nekonečně" dlouho a komunikace vždy probíhala korektně a přátelsky,... Migrace byla z j2.5.28 a nikoli zJ2.5.8. V dané situaci radit postupovat dle "oficiálních návodů,.." je skutečně rada nad zlato, takže bych poprosil o praktickou pomoc a nikoli formální odpálkování problému, ať už vznikl z jakéhokoliv důvodu. Byly doby, kdy jste si přístupové údaje vyžádal a skutečně pomohl. Děkuji a zdravím Jana Chyského


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Joomla 3 - Chyba "Unknown column" po migraci z verze 2.5
PříspěvekNapsal: 31 led 2018 11:56 
C4 podpora
C4 podpora
Online

Registrován:
30 čer 2009 08:14
Příspěvky:
6413
Dobrý den,

v případě verze 2.5.8 se samozřejmě jednalo o překlep a správně mělo být 2.5.28. Označení jsem v mé odpovědi opravil.

Každopádně na postupu migrace to nic nemění a doporučuji se držet návodu Joomla 2.5 to 3.x Step by Step Migration. Tento návod udržují tvůrci aplikace aktuální a v případě potřeby je doplněn o nové kroky, protože od první verze 3.0 po aktuálně poslední 3.8 již vyšlo mnoho verzí. A jedním z těchto kroků byla právě nutnost nejprve provést migraci z verze 2.5.28 na verzi 3.5.1 a až následně na poslední verzi aplikace. Takže nejjednodušším řešením je celý proces migrace znovu zopakovat a postupovat dle oficiálního návodu. Samozřejmě pokud si s něčím nebudete vědět rady, tak stačí napsat a my Vám rádi poradíme.

Žádné přístupy do administrace webu nejsou v tomto případě nutné, protože problém je jasný z chybového hlášení, které jste na vyžádání upřesnil. Osobně na mé odpovědí nevidím nic nekorektního ani nepřátelského. Pokud Vy ano, můžete napsat přímo panu Chyskému na chysky@c4.cz, příp. ho můžu požádat o reakci přímo do diskuzního fóra.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Joomla 3 - Chyba "Unknown column" po migraci z verze 2.5
PříspěvekNapsal: 31 led 2018 13:55 
C4 zákazník

Registrován:
05 čer 2010 06:18
Příspěvky:
21
Dobrý den Radku, děkuji za vstřícnou reakci. Do subdomény test.meyer-software.cz jsem nakopíroval soubory z www.meyer-software.cz. Dále jsem importoval databázi a upravil configuration.php. Nyní se přihlásím do administrace testovací subdomény, ale při volání webu skočí do následující chyby:Fatal error: Call to undefined method BannersModelBanners::impress() in /data/www/meyer-software.cz/test.meyer-software.cz/modules/mod_banners/helper.php on line 31.
Takže, když mi pomůžete odstanit tuto chybu, pokusím se nejprve tuto testovací subdoménu migrovat ve dvou krocích,...; jenom poznámku, nejsem webmaster, takže se omlouvám za řadu neznalostí, ale všiml jsem si, že v sekci Komponenty jsem neviděl nabídku Aktualizace Joomly,.. díky za ochotu Standa


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Joomla 3 - Chyba "Unknown column" po migraci z verze 2.5
PříspěvekNapsal: 31 led 2018 16:43 
C4 podpora
C4 podpora
Online

Registrován:
30 čer 2009 08:14
Příspěvky:
6413
Dobrý den,

pravděpodobně došlo k chybě během kopírování souborů na FTP, protože aplikace nemůže najít jednu z funkcí. Takže pomocí FTP klienta znovu zkopírujte soubory z oficiálního webu na testovací web.

Díval jsem se na Váš web a nachází se na něm opravdu málo obsahu. Nebylo by ve Vašem případě lepší web vytvořit znovu na čisté instalaci poslední verze a naplnit ho stejným obsahem? Tato varianta mi přijde časově méně náročná i jednodušší. Během migrace mohou nastat různé problémy, a proto je opravdu určena spíše pro webmastery. A pokud si s ní uživatelé nevědí rady, odkazujeme je na naše partnery.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Joomla 3 - Chyba "Unknown column" po migraci z verze 2.5
PříspěvekNapsal: 01 úno 2018 16:09 
C4 zákazník

Registrován:
05 čer 2010 06:18
Příspěvky:
21
Dobrý den Radku,znovu jsem nakopíroval soubory na testovací webmaster.meyer-software.cz, který jde naní zavolat a dostanu se i do jeho administrace. V administraci jsem nastavil SuperUsers. Klikem na Komponenty se ale nezobrazí nabídka Aktualizace Joomly. Předtím jsem znepřístupnil v plaginech Systém-pamatovat si mne a pročistil mezipamět. Při prvním pokusu, jsem se dostal až k výběru Krátkodobá podpora po jehož uložení a zavření se měla objevit aktualizace na verzi 3.5.x,...bohužel se nezobrazila.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Joomla 3 - Chyba "Unknown column" po migraci z verze 2.5
PříspěvekNapsal: 02 úno 2018 11:36 
C4 podpora
C4 podpora
Online

Registrován:
30 čer 2009 08:14
Příspěvky:
6413
Dobrý den,

pokud se Vám v sekci Komponenty nezobrazí nabídka pro aktualizaci Joomly, tak postupujte podle návodu Joomla Update Missing in from Admin Menu.

Takže nejdříve zkuste spustit v databázi (na adrese mysql.nazev-vasi-domeny.cz) první příkaz:
Kód:
UPDATE vaprefix_menu
SET component_id =
  (SELECT extension_id from vaprefix_extensions WHERE name = "com_joomlaupdate")
WHERE title = "com_joomlaupdate"

V příkazu si upravte text vasprefix prefixem, který používáte u tabulek. Mělo by dojít k aktualizaci jednoho řádku.

Pokud spuštění prvního příkazu nepomůže (resp. nedojde k aktualizaci jednoho řádku), tak zkuste spustit druhý příkaz:
Kód:
INSERT INTO `vasprefix_menu` (`menutype`, `title`, `alias`, `note`, `path`, `link`, `type`, `published`, `parent_id`, `level`, `component_id`, `ordering`, `checked_out`, `checked_out_time`, `browserNav`, `access`, `img`, `template_style_id`, `params`, `lft`, `rgt`, `home`, `language`, `client_id`)
VALUES ('menu', 'com_joomlaupdate', 'Joomla! Update', '', 'Joomla! Update', 'index.php?option=com_joomlaupdate', 'component', 0, 1, 1, (SELECT extension_id FROM vasprefix_extensions WHERE `name` = 'com_joomlaupdate'), 0, 0, '0000-00-00 00:00:00', 0, 0, 'class:joomlaupdate', 0, '', 41, 42, 0, '*', 1);
a opět v něm nahraďte text vasprefix prefixem Vašich tabulek.

Každopádně je divné, že při prvním pokusu byla nabídka dostupná. Zřejmě jste musel v něčem postupovat jinak.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 18 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
Joomla partneři

Seznam všech partnerů

Joomla Hosting
Návody pro C4

© 2009-2012 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz