Právě je 21 led 2021 06:41

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 13 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: WordPress - Nastavení MULTISITE pro subdoménu
PříspěvekNapsal: 18 pro 2014 19:21 
C4 zákazník

Registrován:
26 bře 2014 19:40
Příspěvky:
235
Děkuji za odpověď. Půjdu cestou MULTISITE akorát nevím úplně přesně jak to funguje.
Teď mám horskesporty.cz a foto/horskesporty.cz, které jsou ve výstavbě. Jak jsem ale pochopil, tak u MU se ta subdoména nemůže vytvořit předen ale musí se to udělat v rámci instalace MU. To bych ji musel smazat a pak znovu vytvořit.
Pochopil jsem to správně nebo je to jinak?
V češtině jsem podrobný návod jak to udělat nenašel a angličtinou úplně dobře nevládnu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: WordPress - Nastavení MULTISITE pro subdoménu
PříspěvekNapsal: 19 pro 2014 13:41 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 08:14
Příspěvky:
7824
Dobrý den,

přesně tak, web na subdoméně se vytvoří pomocí MULTISITE a původní instalaci na subdoméně budete muset smazat. Ale můžete případně pro přenesení již vytvořeného obsahu použít standardní nástroj pro export (sekce Nástroje > Export) a následně ho naimportovat na nový web (sekce Nástroje > Import). Pokud je web na subdoméně ve výstavbě a nemá cenu obsah přenášet, tak ho rovnou v administračním systému domény smažte. Ale jestli si chcete nejdříve MULTISITE otestovat, tak klidně můžete stávající web na subdoméně ponechat a testovací web si vytvořit na jiné subdoméně (např. test.horskesporty.cz). V administraci MULTISITE pak lze jednoduše změnit adresu z test.horskesporty.cz na foto.horskesporty.cz. Takže záleží pouze na Vás, jak budete postupovat.

Nyní Vám uvedu postup pro vytvoření MULTISITE (sítě webů). Jako hlavní web tedy bude www.horskesporty.cz a web na subdoméně foto.horskesporty.cz.

  1. Příprava subdomény (webu) foto.horskesporty.cz

    Web na subdoméně (např. foto.horskesporty.cz) nesmí fyzicky existovat, takže pokud ho máte vytvořený, tak ho v administračním systému v sekci IV. Weby smažte. Nyní si v sekci V. Web aliasy v části Formulář na vytvoření nového aliasu vytvořte nový alias z foto.horskesporty.cz (příp. test.horskesporty.cz) na web www.horskesporty.cz.

  2. Aktivace a nastavení MULTISITE

    1. Pomocí FTP klienta se připojte na server hlavního webu www.horskesporty.cz.
    2. V kořenové složce instalace najděte soubor wp-config.php a za řádek:
      Kód:
      /* That's all, stop editing! Happy blogging. */
      přidejte nový řádek:
      Kód:
      define( 'WP_ALLOW_MULTISITE', true );
      a uložte změnu.

    3. Přihlaste se do administrace aplikace WordPress hlavního webu www.horskesporty.cz a přejděte do nové sekce Nástroje > Síť webů. Pokud na stránce uvidíte upozornění Please deactivate your plugins before enabling the Network feature., tak klikněte na odkaz deactivate your plugins (příp. přejděte do sekce Pluginy) a deaktivujte všechny aktivní pluginy. Po nastavení sítě webů je znovu zaktivujete. A vraťte se zpět do sekce Nástroje > Síť webů.
    4. Na stránce v části Addresses of Sites in your Network vyberte možnost Sub-domains.
    5. Dále v části Nastavení sítě webů si dle libosti pojmenujte síť, zadejte email administrátora a pokračujte tlačítkem Install.
    6. Zobrazí se Vám postup zprovoznění sítě webů. Takže se opět přihlaste na FTP server webu www.horskesporty.cz. A podle bodu 1 nejdříve přidejte obsah do souboru wp-config.php a následně podle bodu 2 nahraďte kompletní obsah souboru .htaccess novým obsahem. Pro jistotu si před úpravou soubory zazálohujte.
    7. Pak se vraťte opět do administrace aplikace WordPress. Po úpravě souborů dojde k automatickému odhlášení, takže se znovu přihlaste.
    8. V levém horním rohu budete mít novou záložku Moje weby, pomocí které se můžete přepínat mezi jednotlivými weby, případně měnit nastavení pro celou síť webů.
    9. Nyní můžete zaktivovat pluginy, které jste musel dříve deaktivovat (pokud to bylo nutné). Pluginy je nyní možné aktivovat/deaktivovat buď pro celou síť webů, nebo samostatně jen pro jednotlivé weby. Takže pokud víte, že stejný plugin budete používat u všech webů, tak stačí přejít do sekce Moje weby > Administrace sítě webů > Pluginy a použít volbu Aktivovat v síti webů (příp. deaktivovat). Pokud budete chtít plugin používat jen na některém z webů, tak stačí v horním menu Moje weby kliknout na daný název web a přejít do sekce Pluginy, kde si plugin zaktivujete jen pro daný web. V závěru tímto způsobem můžete plugin aktivovat samostatně přímo v nastavení každého webu, takže není vyloženě nutné ho aktivovat pro celou síť.
    10. A nyní vytvoříme další web. V horním menu přejděte do sekce Moje weby > Administrace sítě webů > Weby. Na stránce byste měl v seznamu vidět pouze Váš hlavní web www.horskesporty.cz.
    11. Pro vytvoření nového webu klikněte na tlačítko Add new.
    12. Do pole Site Address zadejte adresu nového webu foto (příp. test), vyplňte název webu, email administrátora a klikněte na tlačítko Add site.
    13. Tím je nový web vytvořený a uvidíte ho jako další položku v menu Moje weby, přes které se můžete přepínat mezi jednotlivými weby. Funkčnost webu si můžete ověřit zobrazením přímo z menu Moje weby > název webu > Zobrazit web (příp. zadáním adresy webu do internetového prohlížeče).

Po aktivaci sítě webů se trochu změnily některé postupy. Takže například když budete instalovat nové pluginy, tak musíte přejít do sekce Moje weby > Administrace sítě webů > Pluginy (přímo v administraci daného webu již není možné pluginy instalovat). A po instalaci plugin zaktivujeteje buď pro celou síť webů (jak jsem již vysvětlovat), nebo ho můžete zaktivovat samostatně jen v administraci daného webu. Při instalaci šablon je postup podobný. Takže novou šablonu nainstalujete v sekci Moje weby > Administrace sítě webů > Šablony. Akorát abyste mohl šablonu používat (resp. aktivovat pro daný web), tak je nutné ji v této sekci rovnou povolit pomocí volby Povolit v síti webů. Jinak by v administraci daného webu v sekci Vzhled > Šablony nebyla viditelná.

Pokud si s něčím nebudete věděl rady, tak neváhejte napsat. Nebude-li dotaz souviset přímo s nastavením MULTISITE, tak pro něj, prosím, vytvořte samostatné téma.

Tento postup se dá samozřejmě použít i pro nastavení MULTISITE do podsložek. V tomto případě není nutné vytvářet web aliasy (subdomény) a v kroku 4 se zvolí druhá možnost Sub-directories.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: WordPress - Nastavení MULTISITE pro subdoménu
PříspěvekNapsal: 19 pro 2014 17:08 
C4 zákazník

Registrován:
26 bře 2014 19:40
Příspěvky:
235
Díky za informace.
Je to dlouhé. Dneska večer budu mít čas, tak se do toho pustím. ten testovací web, resp subdoménu,samozřejmě můžu smazat. Není tam nic co bych nemohl obnovit.
Vyzkouším a dám vědět.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: WordPress - Nastavení MULTISITE pro subdoménu
PříspěvekNapsal: 19 pro 2014 19:15 
C4 zákazník

Registrován:
26 bře 2014 19:40
Příspěvky:
235
Tak jsem to zprovoznil a funguje to ale asi jsem někde při postupu udělal chybu a teď mi jdou vytvořit jen Sub-directories. Dá se to nějak změnit? Subdomény by mi byly milejší.
Jinak děkuji za dobrou práci.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: WordPress - Nastavení MULTISITE pro subdoménu
PříspěvekNapsal: 22 pro 2014 18:52 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 08:14
Příspěvky:
7824
Dobrý den,

možná už jste někdy testoval MULTISITE, a proto se Vám nenabídla možnost pro instalace na subdoménách. Takže na FTP serveru v souboru wp-config.php změňte řádek:
Kód:
define('SUBDOMAIN_INSTALL', false);
na:
Kód:
define('SUBDOMAIN_INSTALL', true);

Pak přejděte do administrace aplikace WordPress do sekce Moje weby > Administrace sítě webů a následně do sekce Nastavení > Síť webů. Na stránce si zkopírujte obsah pro soubor .htaccess a nahraďte ho na FTP serveru. A nyní se vraťte se do administrace aplikace WordPress a v sekci Moje weby > Administrace sítě webů > Weby si vytvořte nový web na subdoméně. Případně pokud jste už nějaký web vytvořil, tak kliknutím na Upravit můžete přejít do jeho nadstavení, kde stačí upravit pole Doména na název subdomény (webu) a pole adresa změnit pouze na lomítko /. Uložte změnu a otestujte funkčnost instalace na subdoméně.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: WordPress - Nastavení MULTISITE pro subdoménu
PříspěvekNapsal: 22 pro 2014 19:28 
C4 zákazník

Registrován:
22 pro 2014 18:51
Příspěvky:
1
Dobrý den,
snažím se nastavit svůj web dle Vašeho návodu: WordPress - Nastavení MULTISITE pro subdoménu.
A nyní řeším bod 6. uvedeného návodu: Cituji: "6. ... a následně podle bodu 2 nahraďte kompletní obsah souboru .htaccess novým obsahem... "
Provedl jsem zálohu starého souboru .htaccess. A prosím o upřesnění, čím konkrétně mám nahradit původní obsah souboru .htaccess (jakým novým obsahem - odkud?).
Děkuji za odpověď.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: WordPress - Nastavení MULTISITE pro subdoménu
PříspěvekNapsal: 22 pro 2014 21:06 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
09 úno 2013 12:11
Příspěvky:
2413
Dobrý den,

až si vše nastavíte a kliknete na Instalovat, tak se Vám zobrazí postup Zprovoznění sítě webů. Podle tohoto postupu je nutné pomocí FTP klienta upravit soubory wp-config.php a .htaccess, resp. do souboru wp-config.php vložit uvedené řádky a u souboru .htaccess nahradit celý jeho obsah. Po této úpravě dojde k automatickému odhlášení z administrace aplikace WordPress, poté se znovu přihlaste a dále postupujte podle výše uvedeného návodu.

_________________
Filip Kučera
Webhosting C4
http://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: WordPress - Nastavení MULTISITE pro subdoménu
PříspěvekNapsal: 22 pro 2015 19:25 
C4 zákazník

Registrován:
26 bře 2014 19:40
Příspěvky:
235
Dobrý den,
nejsem schopen v "síti webů" vytvořit nový web na subdoméně.
Nejsem ani schopen popsat proč, protože tomu nerozumím.
Prostě vytvořím "dle výše" nový web, v administraci webů je vidět ale nedostanu se z hlavní administrace do té vytvořené a ani samotný web se nezobrazí. U obou případu je "server nenalezen"

Kdyby někdo věděl, byl bych rád.

Pěkné svátky všem.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: WordPress - Nastavení MULTISITE pro subdoménu
PříspěvekNapsal: 29 pro 2015 18:23 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
09 úno 2013 12:11
Příspěvky:
2413
Dobrý den,

bohužel z Vašeho dotazu není úplně jasné, v čem přesně je problém. Můžete, prosím, případně upřesnit, čemu přesně nerozumíte? V případě, že budete postupovat krok po kroku podle návodu výše, tak musí vše fungovat. Doporučuji Vám nastavení provést ještě jednou dle návodu a pokud byste u nějakého kroku narazil na problém, tak neváhejte napsat.

_________________
Filip Kučera
Webhosting C4
http://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: WordPress - Nastavení MULTISITE pro subdoménu
PříspěvekNapsal: 30 pro 2015 09:47 
C4 zákazník

Registrován:
26 bře 2014 19:40
Příspěvky:
235
Dobrý den,
mám rozchozený WP MULTISITE a mám z minulosti ( viz toto vlákno výše) vytvořenou sub-doméne. Ta funguje. Teď jsem chtěl vytvořit další subdoménu a nejde.
V seznamu webů v administraci se objeví ale ani front-page ani administrace nejde otevřít. Zobrazuje se, že stránka neexistuje.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 13 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
WordPress partneři

Seznam všech partnerů

WordPress Hosting
Návody pro C4

© 2009-2021 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz