Právě je 31 črc 2021 14:33

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: WooCommerce - Překlad tlačítka objednat
PříspěvekNapsal: 25 čer 2021 16:45 
C4 zákazník

Registrován:
22 led 2018 14:59
Příspěvky:
7
Ahoj, nevíte prosím někdo, kde změním název tlačítka ,,objednat" v pokladně ?? je nějáký nový zákon, že to nemá mít název objednat a potřebuji to změnit na ,,objednávka zavazující k platbě". Překlad je chaotický a nemůžu to nikde najít. Moc díky za pomoc! myslím, že tuto pomoc bude vyhledávat zachvilku hodně lidí .)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Woocommerce - Překlad tlačítka objednat
PříspěvekNapsal: 28 čer 2021 10:24 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
8003
Dobrý den,

nejjednodušší je pro překlad použít rozšíření Loco Translate. A zkušenější uživatelé pracují přímo s editorem překladů Poedit. Postup naleznete v návodu Translating WooCommerce (Localization).

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: WooCommerce - Překlad tlačítka objednat
PříspěvekNapsal: 28 čer 2021 12:38 
C4 zákazník

Registrován:
22 led 2018 14:59
Příspěvky:
7
Dobrý den,

díky za radu :) tlačítko objednat je nedohledatelné ve všech dostupných jazycích :( jak v šablonách tak v pluginech... už nevím kde to hledat přitom taková prkotina která by v prestashopu byla za 1minutu vyřízena .))) stejne díky za podporu hezký en TP


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: WooCommerce - Překlad tlačítka objednat
PříspěvekNapsal: 28 čer 2021 13:32 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
8003
Dobrý den,

text byl měl být dostupný v překladech pluginu WooCoomerce. Takže v případě použití pluginu "Loco Translate" přejděte do sekce "Loco Translate > Pluginy" a v přehledu balíků klikněte na WooCommerce. Pak na stránce klikněte na jazyk Čeština a do pole "Filtrovat překlady" zadejte slovo Objednat. Následně by se Vám měl vyfiltrovat požadovaný text i s možností editace.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: WooCommerce - Překlad tlačítka objednat
PříspěvekNapsal: 28 čer 2021 15:04 
C4 zákazník

Registrován:
22 led 2018 14:59
Příspěvky:
7
tam právě tohle zrovna není... prohledal jsem i ostatní woocommerce pluginny i dokonce storefront šablonu a nikde nic...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: WooCommerce - Překlad tlačítka objednat
PříspěvekNapsal: 28 čer 2021 16:13 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
8003
Dobrý den,

a když zkusíte v překladu WooCommerce vyhledat výraz "Place order", což je zdrojový text, tak Vám ho také nenalezne? Případně zkuste na stejné stránce kliknout na tlačítko Synchronizace, tím se spustí synchronizace překladů, a znovu překlady uložte.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: WooCommerce - Překlad tlačítka objednat
PříspěvekNapsal: 29 čer 2021 09:40 
C4 zákazník

Registrován:
22 led 2018 14:59
Příspěvky:
7
Vůbec nic. Když vyhledám place order najde mi to již přeloženou frázi (tu jsem překládal už na FTP dříve, ale tlačítko stále nereaguje na změnu a název je stále ,,objednat" a v překladu mám ,,objednávka zavazujcí k platbě" tak nevím kde by ten překlad mohl být (pokud jde tedy o překlad a nebo přepsáno přímo v šabloně storefront, ale tam jsem to taky nenašel..., .) je to pro mě trochu záhada


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: WooCommerce - Překlad tlačítka objednat
PříspěvekNapsal: 29 čer 2021 10:17 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
8003
Dobrý den,

a jakým způsobem jste překlad editoval na FTP? Synchronizace a uložení překladu také nepomohlo?

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: WooCommerce - Překlad tlačítka objednat
PříspěvekNapsal: 29 čer 2021 16:08 
C4 zákazník

Registrován:
22 led 2018 14:59
Příspěvky:
7
na FTP jsem to měnil přimo v souboru překladu... a očividně úspěšně když se mi to i v překladu zobrazilo, tak jak jsem to změnil. synchronizace taky nepomohla


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: WooCommerce - Překlad tlačítka objednat
PříspěvekNapsal: 29 čer 2021 16:30 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
8003
Dobrý den,

a provedl jste po synchronizaci i uložení překladu? Protože jestli jste překlad na FTP měnil pouze v souboru *.po, tak to byl špatný postup. Plugin Loco Translate Vám sice Vaši úpravu načetl, ale to neznamená, že bude fungovat. Zkuste znovu použít synchronizaci, následně najděte problémový text, upravte ho a hlavně uložte změnu. A případně ještě zkontrolujte na záložce "Info o souboru", jestli je ve výpisu vše v pořádku.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
Elektronické obchody Hosting
Návody pro C4

© 2009-2021 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz