Právě je 25 kvě 2019 05:10

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: VirtueMart - Výpis vlastního pole z DB do detailu produktu
PříspěvekNapsal: 27 říj 2015 10:04 
C4 zákazník

Registrován:
23 říj 2011 13:53
Příspěvky:
112
Dobrý den, mám takový dotaz. Chtěl bych do detailu produktu vypsat skladovou dostupnost na více prodejnách a to jednoduchou formou výpisem vlastního pole v DB. V tabulce virtuemart_products jsem vedle sloupce product_in_stock přidal další dva sloupce s názvy prodejna_1 a prodejna_2 a vložil je do rozbalovacího formuláře do souboru productdetails/default.php viz:

Prodejna 1.: <?php echo $this->product->prodejna_1; ?> ks
Prodejna 2.: <?php echo $this->product->prodejna_2; ?> ks

Po zobrazení stránky s produktem se vše zobrazí správně akorát nejsou dosazeny hodnoty z tabulky, které jsou vyplněny. Namátkově jsem zkusil přidat do default.php ještě

Prodejna 3.: <?php echo $this->product->product_in_stock; ?> ks

a to funguje jak má a ukáže se stav skladu jako celku. Nevíte někdo proč se hodnoty nenačtou? Díky za odpověď, snad jsem to napsal srozumitelně.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VirtueMart - Výpis vlastního pole z DB do detailu produktu
PříspěvekNapsal: 29 říj 2015 15:00 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7122
Dobrý den,

pro přidání vlastních polí k produktu není nutné provádět úpravy v databázi. Přímo aplikace Virtuemart umožňuje přidání vlastních polí k produktům. V administraci aplikace stačí přejít do sekce "Produkty > Vlastní pole" a vytvořit si nová pole (např. Prodejna 1 a Prodejna 2). Pole a jejich hodnoty pak můžete přidat přímo v editaci produktu na záložce "Vlastní pole".

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VirtueMart - Výpis vlastního pole z DB do detailu produktu
PříspěvekNapsal: 29 říj 2015 17:55 
C4 zákazník

Registrován:
23 říj 2011 13:53
Příspěvky:
112
Děkuji za odpověď ale není to to co potřebuji. Vlastní pole používám pro parametrické třízení produktů a to jsem zjistil lze vypsat jen jako celek pro který jsem vytvořil vlastní kartu ve spodní části detailu produktu viz:

<li>
<a href="#product_fields" data-toggle="tab"><?php echo JText::_('Parametry') ?></a>
</li>

ale já potřebuji vypsat tyto prodejny zvlášť jak jsem psal výše. Výše uvedený postup mi fungoval na starší verzi virtuemart, jenomže teď to jde přes nějaké proměnné a já netuším, kde je hledat. Zeptám se tedy jinak. Lze jednoduše napsat příkaz do default.php, který mi vypíše obsah pole z konkrétního sloupce z db, který je již vytvořený? Vím, že by to šlo udělat pomocí nevyužívaných polí jako délka, šířka ap ale to není ono. Je zajímavé, že přes tyto pole to jde a nově přidané ne. Děkuji za odpověď


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VirtueMart - Výpis vlastního pole z DB do detailu produktu
PříspěvekNapsal: 29 říj 2015 18:57 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7122
Dobrý den,

pokud tedy nelze použít vlastní pole, bude nutná úprava zdrojového kódu. Hned na začátku souboru administrator/components/com_virtuemart/tables/products.php se ve třídě TableProducts definují právě sloupečky z tabulky virtuemart_products:

Kód:
class TableProducts extends VmTable {

   /** @var int Primary key */
   var $virtuemart_product_id    = 0;
   /** @var integer Product id */
   var $virtuemart_vendor_id = 0;
   /** @var string File name */
   var $product_parent_id      = 0;
   /** @var string File title */
   var $product_sku= null;
   var $product_gtin = null;
   var $product_mpn = null;
   ...
   ...
   atd.

Takže stačí, když si doplníte nové sloupečky, např.:
Kód:
var $prodejna_1 = 0;
var $prodejna_2 = 0;

A v souboru default.php použijte pro výpis hodnot Váš původní zápis:
Kód:
Prodejna 1.: <?php echo $this->product->prodejna_1; ?> ks
Prodejna 2.: <?php echo $this->product->prodejna_2; ?> ks

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VirtueMart - Výpis vlastního pole z DB do detailu produktu
PříspěvekNapsal: 30 říj 2015 10:38 
C4 zákazník

Registrován:
23 říj 2011 13:53
Příspěvky:
112
Co dodat, kdo umí, ten umí. Funguje to!
Moc děkuji


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
VirtueMart partneři
VirtueMart Hosting
Návody pro C4

© 2009-2019 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz