Právě je 27 čer 2019 01:55

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: VirtueMart - Překopírávání zboží apod z 1.013a do 2.0.20
PříspěvekNapsal: 24 bře 2013 11:28 

Registrován:
24 bře 2013 11:22
Příspěvky:
44
Zdravím,
chci se zeptat lze přenést data z VirtuaMart 1.0.13a a přenést do nově naistalované Virtuamart 2.0.20? Tj. rád bych všechno zboží přenesl do nově čistě nainstalovaného virtuamartu s poslední aktualizací na jiné stránce. Děkuji za jakékoliv rady.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Překopírávání zboží apod z Virtuamartu 1.013a do 2.0.20
PříspěvekNapsal: 24 bře 2013 12:23 

Registrován:
16 srp 2012 09:03
Příspěvky:
114
jde to
bud pouzijete aktualzaci z posledni vm1 verze a budete doufat, ze se nic nepokazi pri aktualizaci na vm2, nebo se to udela rucne pres export databaze (toto reseni pouzivam pri techto procesech ja a prijde mi nejcistejsi, jelikoz se ze stareho eshopu neprenasi nic navic)

kazdopadne, pokud chcete vlozit do jiz hotoveho eshopu jen data z databaze + obrazky z FTP od produktu, pak se bez prace s databazi neobejdete
neni to tezke, jen si clovek musi davat pozor, co a kam presne nahrava
migroval jsem takto jiz nekolik eshopu jak v VM1.0 na VM1.1, tak i z VM1.1 na VM2.x


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Překopírávání zboží apod z Virtuamartu 1.013a do 2.0.20
PříspěvekNapsal: 24 bře 2013 13:46 

Registrován:
24 bře 2013 11:22
Příspěvky:
44
Děkuji za odpověď, promiňte možná mám hloupou otázku, ale ten export databáze se dělá jak? Normálně překopíruji nějakou složku v ftp ? Jakou? Nebo je nějaké tlačítko na export datábáze přímo v joomle? Mockrát děkuji za pomoc...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Překopírávání zboží apod z Virtuamartu 1.013a do 2.0.20
PříspěvekNapsal: 24 bře 2013 13:53 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
09 úno 2013 13:11
Příspěvky:
2413
Dobrý den,

export databáze provedete přímo v phpMyAdmin, kde si zvolíte jméno používané databáze a celou databázi exportujete pomocí kliknutí na "Exportovat", databáze se Vám stáhne v .sql formátu do Vašeho počítače.

Pokud si nebudete vědět s něčím rady, můžete postupovat podle tohoto návodu, kde máte vše podrobně popsáno, jakou složku zálohovat a zkopírovat do nové verze VirtueMart a dalších plno věcí.

_________________
Filip Kučera
Webhosting C4
http://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Překopírávání zboží apod z Virtuamartu 1.013a do 2.0.20
PříspěvekNapsal: 25 bře 2013 11:03 
Uživatelský avatar

Registrován:
25 pro 2010 13:02
Příspěvky:
292
Takhle, přesně na tyto účely existuje komponenta CSv Improved, pro VM 1.1 je poslední free verze 1.9, pro VM 2.0 je to 3.5. Zdá se ovšem, že autor této komponenty změnil značku a co to teď hulí, to je tedy fakt matroš, páč totálně překopal ovládání této komponenty, nicméně naučit se to dá.

Co to vlastně dělá: podle šablony, jenž obsahuje názvy polí - proměnných z VM, se exportují data v formátu csv, ten lze otevřít v Excelu, popř. v Open/LibreOffice. org, pak je upravit a následně v tom formátu csv vložit do dalšího obchodu. Pokud se s tím člověk naučí, tak to funguje bezchybně, jen je třeba to neošidit a nějaký čas tomu věnovat.

Asi bych doporučil se spíše naučit používat ten CSV Improved, lze jej totiž použít na hromadné úpravy např. cen a tak, i když ten návod na migraci se mi zdá docela pochopitelný a měl by to fungovat správně.

_________________
Joomla + VirtueMart + cs = eCommerce_cs-CZ


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Překopírávání zboží apod z Virtuamartu 1.013a do 2.0.20
PříspěvekNapsal: 25 bře 2013 11:19 

Registrován:
24 bře 2013 11:22
Příspěvky:
44
Třeba to zvládnu. Kde se dá stáhnout ten program CSV IMPROVED?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Překopírávání zboží apod z Virtuamartu 1.013a do 2.0.20
PříspěvekNapsal: 25 bře 2013 11:49 
Uživatelský avatar

Registrován:
25 pro 2010 13:02
Příspěvky:
292
http://www.csvimproved.com/

_________________
Joomla + VirtueMart + cs = eCommerce_cs-CZ


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Překopírávání zboží apod z Virtuamartu 1.013a do 2.0.20
PříspěvekNapsal: 25 bře 2013 11:52 
Uživatelský avatar

Registrován:
25 pro 2010 13:02
Příspěvky:
292
Hmmm, tak koukám, že autor komponenty zrušil i free podporu na fóru, tahle komponenta jde fakt do kytek...

_________________
Joomla + VirtueMart + cs = eCommerce_cs-CZ


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
VirtueMart partneři
VirtueMart Hosting
Návody pro C4

© 2009-2019 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz