Právě je 24 led 2017 20:14

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: VirtueMart - Import skladů XML
PříspěvekNapsal: 17 pro 2016 07:57 
C4 zákazník

Registrován:
23 říj 2011 12:53
Příspěvky:
109
Dobrý den, měl bych dotaz, jestli máte někdo zkušenosti s XML importem do Virtuemart.
Doposavad importujeme pomocí CSV a bez problémů ale z důvodů přechodu na jiný účetní program potřebujeme importovat pomocí XML a jedná se nám jen o aktualizaci skladu. Mimo hlavní jeden sklad, který má hodnotu ve virtuemart "product_in_stock" máme vytvořené v DB ještě další dva sklady pojmenované "sklad_2" a "sklad_3". Pro import používáme komponentu CSV Improved, která XML podporuje, nicméně výstup z toho účetního programu je v tomto formátu. Náhled je pro jeden produkt s kódem "001"

Kód:
<catalog>
<product>
  <product_sku>001</product_sku>
  <product_in_stock>11.0</product_in_stock>
</product>
<product>
  <product_sku>001</product_sku>
  <sklad_1>22.0</sklad_1>
</product>
<product>
  <product_sku>001</product_sku>
  <sklad_2>33.0</sklad_2>
</product>
</catalog>


a tahle varianta nefunguje a prý to jinak vyexportovat nejde. Pokud si vytvořím tento formát XML, jde to bez problémů-

Kód:
<catalog>
<product>
  <product_sku>001</product_sku>
   <product_in_stock>11.0</product_in_stock>
   <sklad_1>22.0</sklad_1>
   <sklad_2>33.0</sklad_2>
</product>
</catalog>


Netušíte někdo prosím, jak nastavit ten první výstup?
Děkuji moc za všechny rady


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VirtueMart - Import skladů XML
PříspěvekNapsal: 18 pro 2016 22:38 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
20 říj 2016 14:03
Příspěvky:
99
Dobrý den,

pro úpravy různých dat pro import je vždy užitečná klávesová zkratka "CTRL + H", která Vám umožňuje nahradit část textu jinou částí textu. Tato funkce je ve většině pokročilejších textových editorů a použitím této funkce se dají nepotřebné tagy smazat, např. nahrazením:
Kód:
</product_in_stock>
</product>
<product>
<product_sku>001</product_sku>

kde ovšem budete muset "001", nahradit nějakým regulárním výrazem pro kód produktu (vyžaduje použití editoru podporujícího regulární výrazy např. PSPad editor)
za
Kód:
</product_in_stock>


Dále pokračovat nahrazováním tak, dokud soubor nedovedete k potřebné podobě.

_________________
Jan Finkous
Webhosting C4
http://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
VirtueMart partneři

Seznam všech partnerů

VirtueMart Hosting
Návody pro C4

© 2009-2012 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz