Právě je 15 pro 2018 12:34

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: VirtueMart 3 - Po aktualizaci nefunkční currency selector
PříspěvekNapsal: 01 srp 2017 09:47 
C4 zákazník

Registrován:
30 pro 2009 20:31
Příspěvky:
64
Dobrý den,

aktualizoval jsem VM z 3.0.18 na 3.2.2 a Joomlu z 3.7.1 na 3.7.4. Po těchto aktualizacích (resp. po té druhé) se na EN verzi stránek začaly zobrazovat ceny v CZK (místo EUR). Když zkusím přidat novou cenu (jako druhou bych dal k produktu EUR), nabízí mi to jen měnu CZK (u již zapsaných cen ale výběr měn je). Měny mám obě v: nastavení obchodu - měna - Seznam přijímaných měn i v konfigurace - měny. Taktéž v modulu VM - Currencies Selector - měny k zobrazení: cs-cz > CZK, en-GB > EUR

Instalované jazyky: Czech (cs-CZ) 3.6.4.1 a English (en-GB) 3.7.4

Nevíte někdo řešení?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VirtueMart 3 - Po aktualizaci nefunkční currency selector
PříspěvekNapsal: 03 srp 2017 14:26 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 08:14
Příspěvky:
6876
Dobrý den,

pro přepínání měn dle jazyka tedy používáte nějaký modul/plugin (příp. vlastní úpravu)?

Jinak v konfiguraci modulu "VM - Currencies Selector" se do pole "Měny k zobrazení" zadávají pouze třípísmenné kódy. Každopádně toto pole můžete ponechat prázdné. Měny stačí vybrat v konfiguraci VirtueMartu v sekci "OBCHOD > Nastavení obchodu > Prodejce > Měna" v poli "Seznam přijímaných měn".

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VirtueMart 3 - Po aktualizaci nefunkční currency selector
PříspěvekNapsal: 04 srp 2017 10:00 
C4 zákazník

Registrován:
30 pro 2009 20:31
Příspěvky:
64
Dobrý den, používám: http://www.easyjoomla.org/virtuemart-extensions/language-currency-plugin

Mám zde v administraci plugin: Language / Currency plugin for VirtueMart, kde mám dle jejich návodu cs-cz > CZK, en-GB > EUR

a dále modul: VM - Currencies Selector, kde mám Měny k zobrazení prázdné

na neaktualizované verzi webu (www.) vše funguje, po aktualizaci (viz web.) již ne a ani nedokáži dát variantu se zobrazením obou měn - při vložení druhé ceny mi nabízí jen CZK (ale u původní ceny, která byla před aktualizací lze volit ze všech měn).


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VirtueMart 3 - Po aktualizaci nefunkční currency selector
PříspěvekNapsal: 04 srp 2017 14:05 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 08:14
Příspěvky:
6876
Dobrý den,

v tom případě zřejmě není rozšířené Language / Currency plugin kompatibilní s novou verzí Joomla/VirtueMart. Zkuste kompatibilitu pluginu ověřit přímo u autora, případně použijte jiný plugin.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VirtueMart 3 - Po aktualizaci nefunkční currency selector
PříspěvekNapsal: 10 srp 2017 08:49 
C4 zákazník

Registrován:
30 pro 2009 20:31
Příspěvky:
64
Dobrý den, chápu, že daný plugin není kompatibilní s novou verzí Joomla, jenže i když jsem plugin odinstaloval:
- u produktu ve VM nelze přidat druhou cenu jinak, než v CZK (menu s nabídkou měn nelze rozkoliknout)
- nový produkt - cena opět zablokovaná na CZK
- u již zavedených produktů a dříve zapsaných cen lze volit měnu (EUR), ale DPH a cenu s DPH to vypočítá opět v CZK

Myslíte, že je šance to zprovoznit s jiným pluginem?

Možná se mohla stát chyba zde: https://virtuemart.net/news/latest-news/480-security-release-of-joomla-3-7-be-prepared
Aktualizoval jsem VM z 3.0.18 na 3.2.2 až s Joomla 3.7.2

Jinak asi začít s novou instalací ...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: VirtueMart 3 - Po aktualizaci nefunkční currency selector
PříspěvekNapsal: 10 srp 2017 09:36 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 08:14
Příspěvky:
6876
Dobrý den,

s pluginem to nesouvisí, ten má vliv pouze na frontend a pravděpodobně jen není kompatibilní s novou verzí aplikace Joomla. Ale testoval jsem VirtueMart 3.2.2 na čisté instalaci Joomla 3.7.4 a přidání nové ceny se projevuje stejně, takže k dispozici je pouze výchozí měna. Až po uložení je možné rozbalit seznam měn a zvolit nějakou jinou. Toto chování tedy zase souvisí s novou verzí komponenty VirtueMart.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
VirtueMart partneři
VirtueMart Hosting
Návody pro C4

© 2009-2018 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz