Právě je 16 led 2021 01:35

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 13 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: PrestaShop - Změna popisu produktu
PříspěvekNapsal: 25 zář 2012 21:18 

Registrován:
14 srp 2011 19:06
Příspěvky:
13
Dobrý den,

měl bych dotaz.Rád bych zvětšil, změnil písmo plus přidal odkazy do popisu zboží v dané kategorii.Kde najdu soubory jednotlivých kategorií?Myslím ten text, který se nachází po rozkliknutí odkazu kategorie, nahoře nad výpisama produktů.

Děkuji


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Změna popisu produktu
PříspěvekNapsal: 31 říj 2012 19:01 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
01 lis 2011 14:02
Příspěvky:
746
Dobrý den.

Pokud myslíte popis kategorie, ten není umístěn v editovatelném souboru, ale v databázi a lze jej změnit přimo v administraci.
Jděte do Administrace > Catalog, zde najděte v horním seznamu příslušnou kategorii a klepněte na ikonku "Editovat" v pravém sloupci (nadepsaný "Akce").
Text lze upravit v poli Popis.

Aktivní odkaz ale do něj nelze vložit (alespoň ne bez zásahu do kódu PrestaShopu).
Rovněž změna velikosti nebo jiných atributů písma je standardně neproveditelná. Je možno pouze změnit styl celého tohoto textu prostřednictvím CSS. Pokud máte zájem, potřebnou úpravu napíšu.

_________________
Adam Chyský
Webhosting C4
http://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Změna popisu produktu
PříspěvekNapsal: 07 úno 2014 11:21 

Registrován:
14 srp 2011 19:06
Příspěvky:
13
Dobrý den, opět se vracím k problému editování textu v jednotlivých kategoriích.Minulý problém jsem nějakým způsobem obešel,ale teď potřebuju do toho popisku vložit obrázek a přidat odkaz.Lze tyto úpravy přímo přidat do zdrojového kódu?(popř. v jaké složce mám hledat dané kategorie).Nebo je nutné přidat do zdrojového kodu nějaký wysiwyg editor?Mám Prestashop 1.4.4.0


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Změna popisu produktu
PříspěvekNapsal: 08 úno 2014 19:30 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
09 úno 2013 12:11
Příspěvky:
2413
Dobrý den,

bohužel verze 1.4.4.0 je už zastaralá, takže ji nemám k dispozici. Existuje nejnovější verze 1.5.6.2. V této verzi je možné pomocí editoru do popisu kategorie jednoduše vkládat obrázky a odkazy.

Pokud chcete vložit obrázek do popisu kategorie, tak v editoru klikněte na Vložit/ upravit obrázek. Zde vyplňte URL obrázku, Popis obrázku a Titulek. Potom klikněte na Vložit. Obrázek ale můžete nahrát i přímo z Vašeho počítače. Stačí, když znovu kliknete na Vložit/ upravit obrázek > Procházet > Upload > Vybrat soubor a z Vašeho počítače vyberte obrázek, který chcete nahrát.

Jestli chcete vložit odkaz k popisu kategorie, tak odkaz vložte do textového pole a celý ho označte. Potom v editoru vyberte možnost Vložit/ upravit odkaz a znovu vyplňte URL odkazu, Titulek. Pokud chcete, tak můžete nastavit i Cíl.

Ikonky v editoru pro vložení obrázku a odkazu:

  • Ikonka pro vložení obrázku -
    Příloha:
    obrazek.png
    obrazek.png [ 828 bajtů | Zobrazeno 1653 krát ]
  • Ikonka pro vložení odkazu -
    Příloha:
    odkaz.png
    odkaz.png [ 499 bajtů | Zobrazeno 1653 krát ]
.

_________________
Filip Kučera
Webhosting C4
http://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Změna popisu produktu
PříspěvekNapsal: 10 úno 2014 14:27 

Registrován:
14 srp 2011 19:06
Příspěvky:
13
Z té aktualizace mám celkem obavy. Ještě jeden dotaz. V jaké složce na hostingu najdu stránku té dané kategorie?Zkusil bych upravit text přímo v kódu.Děkuji


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Změna popisu produktu
PříspěvekNapsal: 10 úno 2014 17:44 

Registrován:
14 srp 2011 19:06
Příspěvky:
13
Právě tady je ten problém, že popisky kategoriíí ten editor nemají implementovaný.viz. příloha


Přílohy:
Snímek obrazovky 2014-02-10 v 17.41.50.png
Snímek obrazovky 2014-02-10 v 17.41.50.png [ 39.41 KiB | Zobrazeno 1637 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Změna popisu produktu
PříspěvekNapsal: 10 úno 2014 18:37 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
09 úno 2013 12:11
Příspěvky:
2413
Dobrý den,

vyzkoušejte aplikovat tuto úpravu. Pokud Vám nepomůže, tak bude nutné provést aktualizaci na nejnovější verzi aplikace PrestaShop. Případně se můžete obrátit na některého z našich partnerů (příp. vpravo blok PrestaShop partneři), který se aplikaci PrestaShop věnuje.

_________________
Filip Kučera
Webhosting C4
http://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Změna popisu produktu
PříspěvekNapsal: 13 úno 2014 15:48 

Registrován:
14 srp 2011 19:06
Příspěvky:
13
Děkuji za odpověď.Ještě bych přesto rád veděl kde se nachází ty soubory s podkategorií.Ještě by mě zajímalo kde najdu jednotlivé položky objednávky tj. košík a tu stránku kde se zadává dodací adresa.Děkuji


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Změna popisu produktu
PříspěvekNapsal: 13 úno 2014 15:59 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
09 úno 2013 12:11
Příspěvky:
2413
Dobrý den,

soubory jsou v adresářích controllers/admin a classes. Bohužel nevím, co přesně chcete upravovat v souborech s objednávkou, košíkem atp., ale různá nastavení vzhledu stránky atp. můžete upravit přímo v šabloně aplikace PrestaShop (themes/vase-sablona/). Zde si můžete upravovat jednotlivé stránky (order-address.tpl, order-detail.tpl... ).

_________________
Filip Kučera
Webhosting C4
http://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Změna popisu produktu
PříspěvekNapsal: 01 črc 2015 11:24 

Registrován:
04 dub 2013 22:42
Příspěvky:
67
Dobrý den,

řeším podobný problém s odkazy. Obrázky vložit umím, ono vlastně i vím jak se vkládá odkaz, ale bohužel i když udělám vše jak je uvedeno, tak se nic neprovede.
Nemám u Vás hosting, takže mi asi neporadíte, ale třeba budete mít (nebo někdo jiný) tip, kde by mohl být zakopaný pes.
Potřebovala bych na hlavní stránce mít jako upoutávku nějaké obrázky, na které když se klikne, tak budete přesměrování do shopu na třeba ten daný produkt či značku.
A to právě nejde, když vše udělám jak se má, dám uložit editor úvodní stránky, tak prostě je jen obrázek, ale bez možnosti kliknutí.
Nešlo mi to ani v defaultní šabloně, ani v jiné, kterou mám nyní nastavenou.
Používám verzi 1.5.6.2

Moc děkuji za případnou radu


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 13 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
PrestaShop partneři

Seznam všech partnerů

PrestaShop Hosting
Návody pro C4

© 2009-2021 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz