Právě je 10 dub 2020 05:19

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 15 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Upgrade na 1.7 problem
PříspěvekNapsal: 16 říj 2019 12:13 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7527
Dobrý den,

bohužel modul 1-Click Upgrade oficiálně nepodporuje upgrade na verzi 1.7 a těžko říct, jestli někdy bude. To ale neznamená, že ho nemůžete zkusit použít. Jen je potřeba počítat s možným neúspěchem. Každopádně v žádném případě přechod neprovádějte na ostré verzi a hlavně vše pak důkladně otestujte. Další možností je použití nějakého jiného modulu, podívejte se do sekce Data migration & Backup. Případně se také můžete zkusit obrátit na některého z našich partnerů (vpravo blok PrestaShop partneři), kteří se aplikaci PrestaShop věnují. Ale jelikož i samotná verze 1.7 ještě není úplně odladěná, spíš bych Vám doporučil s migrací ještě chvíli počkat.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Upgrade na 1.7 problem
PříspěvekNapsal: 17 říj 2019 08:12 
Uživatelský avatar

Registrován:
03 bře 2011 23:21
Příspěvky:
643
Z vlastní zkušenosti mohu potvrdit, že řada 1.7 je nyní plně použitelná. Funguje s PHP 7.2 a když se vyladí server a použije dobrá šablona, tak i rychle.

Upgrade ovšem určitě není jen o kliknutí na tlačítko v modulu 1-Click upgrade. Verze 1.7 má technické pozadí naprosto jiné a to způsobuje nemalé potíže. U všech upgradů, a nebylo jich málo, jsem se setkal s nějakou komplikací. Ve většině případů bylo nutné dělat úplnou obnovu souborů a databáze (ručně) a začít znovu.

Už vůbec bych nedoporučoval dělat upgrade přímo na serveru. Jednak má omezenější zdroje a v případě problému není moc cest, jak zjistit důvod selhání a zjednat rychle nápravu.

Ještě jsem nezmínil, že určitě šablona, a většina původních modulů, které něco zobrazují na stránkách, se nedá použít.

Jedna z ukázek poslední verze 1.7.6.1 je na https://e-shop.magsy.cz/

_________________
GDPR | EET | PDF rozšíření | Money S3 | Pohoda | Služby
https://www.presta-addons.com


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Upgrade na 1.7 problem
PříspěvekNapsal: 12 lis 2019 01:37 
C4 zákazník

Registrován:
21 čer 2015 13:27
Příspěvky:
61
Dobrý večer, užívám obě verze na dvou odlišných serverech. Musím říci, že migraci zatím z 1.6 na 1.7 nedoporučuji, protože v 1.7 není dostatek modulů jako v 1.6. 1.7 běží zcela na jiné bázi. Jako uživatel 1.7 vnímám danou verzi jako ještě ve vývoji. Takže čekejte ....


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Upgrade na 1.7 problem
PříspěvekNapsal: 12 lis 2019 03:09 
C4 zákazník

Registrován:
12 zář 2014 08:27
Příspěvky:
91
prohory píše:
Dobrý den,

rád bych se znova zeptal zkušených, jestli je vhodná doba na přechod z 1.6 na 1.7.
Neovládám tolik angličtinu abych si mohl přečíst něco více o nové verzi a tak to musím řešit dotrazy na fórech.
Předpokládám, že když přejdu na vyšší verzi, tak to bude pomocí prosté aktulaizace modulem 1-Click Upgrade ?
Ještě si musím prostudovat nějaké české f=ora ohledně možných záludností s přechodem, ale pokud by se daly shrnout tady do odpovědi, byl bych rád a možná že by to pomohlo i druhým.
Díky


Naposledy jsem zkousel prechod asi pred 3 mesici. Vylozene pokus na uplne cistou instalaci 1.6.1.24 ( aktualni verze 1clickmodulu vte dobe ) . Upgrade probehl vpohode, ale nefungovalo spravne BO , musel jsem dle navodu prepisovat neco v DB abych to rozchodil. Pak zas nefungovalo neco jineho atd. Vzdal jsem to . Co zatim ctu na PSforu (mezinarodni ) tak jen se tam resi debuggy po prechodu na 1.7. Ale i cista 1.7 instalace neni uplne 100%.
Pokud cas sou pro Vas penize , tak bych to dal jeste k ledu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Upgrade na 1.7 problem
PříspěvekNapsal: 12 lis 2019 09:03 
Uživatelský avatar

Registrován:
03 bře 2011 23:21
Příspěvky:
643
Já bych se hlavně zbavil představy, že stačí kliknout v modulu 1-Click upgrade, shop se aktualizuje a vše bude jako dřív, jen nové a lepší.

Ano, ten modul dokáže upgradovat na novou verzi. Hodně často (skoro vždy) to však skončí nějakým problémem, který se nedal předpokládat. Hodně záleží na konkrétním shopu, jeho modulech, záplatách, stavu databáze, ale také na serveru.

I kdyby se upgrade povedl na poprvé, tak šablona a dokupované moduly musí být kompatibilní s novou verzí. To skoro vždy (u šablony vždy) znamená získat nejnovější verzi. Takže následuje nastavování vzhledu a zprovozňování modulů, jednoho po druhém.

Právě proto je lepší upgrade dělat na kopii shopu, vše si znamenat a doufat, že až to budu dělat podruhé naostro, tak se to povede mnohem rychleji než za několik dní.

_________________
GDPR | EET | PDF rozšíření | Money S3 | Pohoda | Služby
https://www.presta-addons.com


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 15 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
PrestaShop partneři

Seznam všech partnerů

PrestaShop Hosting
Návody pro C4

© 2009-2020 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz