Právě je 14 kvě 2021 10:18

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: PrestaShop - Resetování čísla faktury pro nový rok
PříspěvekNapsal: 03 led 2017 12:12 
C4 zákazník

Registrován:
24 črc 2013 07:42
Příspěvky:
116
Ahoj, potřeboval bych resetovat číslování faktur. Aby od nového roku šla nová číselná řada.
V \classes\order\order.php mám
Kód:
public static function generateReference()
    {
        $query = new DbQuery();
        $query->select('MAX(id_order) as max');
        $query->from('orders');
        $query->where('id_cart' > 0);
        $order = Db::getInstance()->getRow($query);
        $reference = $order['max'] +1 ;
        return sprintf('%09d', $reference);
       }


V Objednávky/Faktury/ Číslo faktury mám bez vyplněné hodnoty.

Nejsem si jistý, jakou hodnotu v tabulce ps_orders upravit.
Děkuji za popostrčení.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Resetování čísla faktury pro nový rok
PříspěvekNapsal: 03 led 2017 16:51 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7931
Dobrý den,

a z jakého důvodu jsem vkládáte funkci pro generování referenčního čísla objednávky, používáte ho pro číslování faktur? Jakou nyní máte číselnou řadu faktur?

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Resetování čísla faktury pro nový rok
PříspěvekNapsal: 04 led 2017 07:36 
C4 zákazník

Registrován:
24 črc 2013 07:42
Příspěvky:
116
Dobrý den, abych byl upřímný, tuto funkci jsem použil jako řešení pro číslování faktur, aniž bych znal její skutečnou funkci. Prostě jsem zde na fóru hledal něco, co by nahradilo defaultní, nic neříkající značení faktur za číselnou řadu. Toto bylo první použitelné. Nyní, po roce používání bych potřeboval vynulovat číslování a začít od jedničky.
Před číslo faktury vkládám prefix #FA-S a generuji šetimístné číslo, nyní jsem na 000134.
Vkládal jsem do Objednávky/Faktury/ Číslo faktury hodnotu 1, ale zpět jsem dostal chybovou hlášku, že musí být 135.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Resetování čísla faktury pro nový rok
PříspěvekNapsal: 04 led 2017 10:38 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7931
Dobrý den,

ano, nové číslo faktury nesmí být menší než poslední číslo faktury (např. 134), a proto nemůžete znovu začít číslem 1. Takže pro nový rok zvolte např. číslo 201700001 (nebo pouze 1700001), další faktury pak budou mít číslo 201700002, 201700003, 201700004 atd. Pro rok 2018 pak zadáte nové číslo 201800001 a číselná řada bude zase pokračovat 201800002, 201800003 atd. V tomto číselném formátu samozřejmě nesmíte přesáhnout počtu 99999 faktur za rok, protože po faktuře s číslem 201799999 by následovala faktura s číslem 201800000. Takže pokud předpokládáte větší množství faktur ročně, tak číslo 201700001 např. o jeden řád navyšte 2017000001. A v opačném případě můžete počet řádů snížit.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Resetování čísla faktury pro nový rok
PříspěvekNapsal: 04 led 2017 11:49 
C4 zákazník

Registrován:
24 črc 2013 07:42
Příspěvky:
116
Jak jednoduché, pro stromy člověk nevidí les ...
Děkuji


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Resetování čísla faktury pro nový rok
PříspěvekNapsal: 05 led 2017 16:59 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7931
Dobrý den,

v novější verzi aplikace (tuším od verze 1.6.1.2) je možné každý rok vyresetovat číselnou řadu faktur (sekce Objednávky > Faktury > Nastavení faktur volba "Resetovat narůstající číslo faktury na začátku roku") a také k číslu faktury přidat aktuální rok (ve stejné sekci volba "Přidat stávající rok do čísla faktury"). Ale jelikož jste o těchto volbách nepsal, tak předpokládám, že používáte starší verzi aplikace, ve které ještě nebyly tyto volby dostupné.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Resetování čísla faktury pro nový rok
PříspěvekNapsal: 10 led 2017 08:55 
C4 zákazník

Registrován:
24 črc 2013 07:42
Příspěvky:
116
Ano, používám verzi 1.6.1.0 která toto neumožňuje.

Už jsem jásal, že je vše vyřešeno, ale není tomu tak. Sice jsem udělal zkušební nákup a číslo faktury odpovídalo požadavku. Z SQL jsem ručně tuto testovací objednávku odstranil a byl spokojen. Nyní přišly první letošní objednávky a dělá to neplechu. První objednávka je bez faktury, ale má dodací list. Další objednávky jsou bez faktury i dodacího listu. Někde je něco špatně a nemám tušení co.

Obrázek


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Resetování čísla faktury pro nový rok
PříspěvekNapsal: 10 led 2017 10:34 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7931
Dobrý den,

nastavení nového čísla faktury nemá žádný vliv na funkčnost. Pravděpodobně máte v databázi nějaké špatné záznamy. Takže prověřte obsah tabulky ps_orders a tabulek začínajících na ps_order_ (příp. vasprefix_orders a vasprefix_order_).

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Resetování čísla faktury pro nový rok
PříspěvekNapsal: 29 pro 2020 17:59 
C4 zákazník

Registrován:
26 bře 2014 20:40
Příspěvky:
240
Dobrý den, rád bych navázal na tuto konverzaci. PS používám už drahnou dobu ale v tomto mám pořád chaos :)

OBJEDNÁVKY/FAKTURY - Mám nastaveno
Prefix pro faktury -> PRAZDNÝ
Přidat stávající rok do čísla faktury -> ANO
Resetovat narůstající číslo faktury na začátku roku -> ANO
Číslo faktury -> 0

Letošní řada je
Číslo faktury přímo na faktuře 000176 třeba
Název PDF souboru s fakturou 2020-000176

Takto nastavené se mi od 1.1. začne vypisovat nová řada faktur?
Faktura číslo : 000001
Název PDF souboru s fakturou : 2021-000001

Nebo raději nastavit
ČÍSLO FAKTURY - > 2021000001
Přidat stávající rok do čísla faktury -> NE

Mám trochu strach, že když jsem měl za rok 2020 při výše uvedeném nastavení fakturu 000001 tak za 2021 bud v podstatě stejné číslování. Trochu mě mate číslo na samotné faktuře a číslo souboru PDF stejné faktury. Obě jsou trochu rozdílné právě tím 2020-xxxxxx.

Děkuji za případnou pomoc.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Resetování čísla faktury pro nový rok
PříspěvekNapsal: 04 led 2021 16:20 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7931
Dobrý den,

podle Vašeho nastavení byste měl mít rok uvedený i na faktuře. Faktura z roku 2020 by tedy měla mít označení např. 2020/000176 a název PDF souboru 2020-000176. Pokud máte fakturu označenou pouze 000176 (tzn. bez roku), tak jste pravděpodobně musel dělat nějaké úpravy přímo v šabloně faktury.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
PrestaShop partneři

Seznam všech partnerů

PrestaShop Hosting
Návody pro C4

© 2009-2021 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz