Právě je 29 dub 2017 03:42

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: PrestaShop - Resetování čísla faktury pro nový rok
PříspěvekNapsal: 03 led 2017 12:12 
C4 zákazník

Registrován:
24 črc 2013 07:42
Příspěvky:
73
Ahoj, potřeboval bych resetovat číslování faktur. Aby od nového roku šla nová číselná řada.
V \classes\order\order.php mám
Kód:
public static function generateReference()
    {
        $query = new DbQuery();
        $query->select('MAX(id_order) as max');
        $query->from('orders');
        $query->where('id_cart' > 0);
        $order = Db::getInstance()->getRow($query);
        $reference = $order['max'] +1 ;
        return sprintf('%09d', $reference);
       }


V Objednávky/Faktury/ Číslo faktury mám bez vyplněné hodnoty.

Nejsem si jistý, jakou hodnotu v tabulce ps_orders upravit.
Děkuji za popostrčení.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Resetování čísla faktury pro nový rok
PříspěvekNapsal: 03 led 2017 16:51 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
5945
Dobrý den,

a z jakého důvodu jsem vkládáte funkci pro generování referenčního čísla objednávky, používáte ho pro číslování faktur? Jakou nyní máte číselnou řadu faktur?

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
http://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Resetování čísla faktury pro nový rok
PříspěvekNapsal: 04 led 2017 07:36 
C4 zákazník

Registrován:
24 črc 2013 07:42
Příspěvky:
73
Dobrý den, abych byl upřímný, tuto funkci jsem použil jako řešení pro číslování faktur, aniž bych znal její skutečnou funkci. Prostě jsem zde na fóru hledal něco, co by nahradilo defaultní, nic neříkající značení faktur za číselnou řadu. Toto bylo první použitelné. Nyní, po roce používání bych potřeboval vynulovat číslování a začít od jedničky.
Před číslo faktury vkládám prefix #FA-S a generuji šetimístné číslo, nyní jsem na 000134.
Vkládal jsem do Objednávky/Faktury/ Číslo faktury hodnotu 1, ale zpět jsem dostal chybovou hlášku, že musí být 135.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Resetování čísla faktury pro nový rok
PříspěvekNapsal: 04 led 2017 10:38 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
5945
Dobrý den,

ano, nové číslo faktury nesmí být menší než poslední číslo faktury (např. 134), a proto nemůžete znovu začít číslem 1. Takže pro nový rok zvolte např. číslo 201700001 (nebo pouze 1700001), další faktury pak budou mít číslo 201700002, 201700003, 201700004 atd. Pro rok 2018 pak zadáte nové číslo 201800001 a číselná řada bude zase pokračovat 201800002, 201800003 atd. V tomto číselném formátu samozřejmě nesmíte přesáhnout počtu 99999 faktur za rok, protože po faktuře s číslem 201799999 by následovala faktura s číslem 201800000. Takže pokud předpokládáte větší množství faktur ročně, tak číslo 201700001 např. o jeden řád navyšte 2017000001. A v opačném případě můžete počet řádů snížit.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
http://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Resetování čísla faktury pro nový rok
PříspěvekNapsal: 04 led 2017 11:49 
C4 zákazník

Registrován:
24 črc 2013 07:42
Příspěvky:
73
Jak jednoduché, pro stromy člověk nevidí les ...
Děkuji


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Resetování čísla faktury pro nový rok
PříspěvekNapsal: 05 led 2017 16:59 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
5945
Dobrý den,

v novější verzi aplikace (tuším od verze 1.6.1.2) je možné každý rok vyresetovat číselnou řadu faktur (sekce Objednávky > Faktury > Nastavení faktur volba "Resetovat narůstající číslo faktury na začátku roku") a také k číslu faktury přidat aktuální rok (ve stejné sekci volba "Přidat stávající rok do čísla faktury"). Ale jelikož jste o těchto volbách nepsal, tak předpokládám, že používáte starší verzi aplikace, ve které ještě nebyly tyto volby dostupné.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
http://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Resetování čísla faktury pro nový rok
PříspěvekNapsal: 10 led 2017 08:55 
C4 zákazník

Registrován:
24 črc 2013 07:42
Příspěvky:
73
Ano, používám verzi 1.6.1.0 která toto neumožňuje.

Už jsem jásal, že je vše vyřešeno, ale není tomu tak. Sice jsem udělal zkušební nákup a číslo faktury odpovídalo požadavku. Z SQL jsem ručně tuto testovací objednávku odstranil a byl spokojen. Nyní přišly první letošní objednávky a dělá to neplechu. První objednávka je bez faktury, ale má dodací list. Další objednávky jsou bez faktury i dodacího listu. Někde je něco špatně a nemám tušení co.

Obrázek


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Resetování čísla faktury pro nový rok
PříspěvekNapsal: 10 led 2017 10:34 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
5945
Dobrý den,

nastavení nového čísla faktury nemá žádný vliv na funkčnost. Pravděpodobně máte v databázi nějaké špatné záznamy. Takže prověřte obsah tabulky ps_orders a tabulek začínajících na ps_order_ (příp. vasprefix_orders a vasprefix_order_).

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
http://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
PrestaShop partneři
PrestaShop Hosting
Návody pro C4

© 2009-2012 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz