Právě je 12 kvě 2021 09:15

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: PrestaShop - Přidání dalších odkazů do horní nabídky
PříspěvekNapsal: 24 lis 2014 23:15 
C4 zákazník

Registrován:
27 říj 2014 19:30
Příspěvky:
114
Dobrý den,

potřebuji navést, jak přidám například obchodní podmínky, kontakt, či další odkaz přímo na horní nabídku viz. obrazek (nemyslim top horizontal menu)

Předem díky za informace


Přílohy:
horni menu.png
horni menu.png [ 2.72 KiB | Zobrazeno 1332 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Přidání dalších odkazů do horní nabídky
PříspěvekNapsal: 25 lis 2014 13:00 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7927
Dobrý den,

bohužel jen pomocí administrace/nastavení aplikace PrestaShop to není možné. Takže buď budete muset přidat zdrojový kód s odkazy přímo do šablony. V tom případě stačí na FTP serveru v souboru themes/default-bootstrap/modules/blockcontact/nav.tpl najít tuto část kódu:
Kód:
<div id="contact-link">
  <a href="{$link->getPageLink('contact', true)|escape:'html':'UTF-8'}" title="{l s='Contact Us' mod='blockcontact'}">{l s='Contact us' mod='blockcontact'}</a>
</div>
a za ní přidat kód ve tvaru:
Kód:
<div id="contact-link">
  <a href="ADRESA-ODKAZU" title="POPIS-ODKAZU">NAZEV-ODKAZU</a>
</div>

Texty ADRESA-ODKAZU, POPIS-ODKAZU a NAZEV-ODKAZU si nahraďte vlastními hodnotami. A pokud budete chtít přidat další odkaz, tak znovu na další řádek přidejte stejný kód. Aby se změna v šabloně projevila, tak nezapomeňte mít v sekci Nástroje > Výkon v části Smarty nastavenou volbu Kompilace šablony na Překompilovat šablony, pokud byly soubory zaktualizovány (příp. Vynucená kompilace). Po načtení stánky můžete nastavení vrátit zpět.

Nebo další jednodušší možností (bez zásahu do šablony) je použití modulu Prestashop HTML Box module. Pomocí něj lze vložit vlastní kód (můžete použít stejný jako v předchozím případě) a zobrazit ho na požadované pozici display Nav v šabloně.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Přidání dalších odkazů do horní nabídky
PříspěvekNapsal: 11 pro 2014 00:26 
C4 zákazník

Registrován:
27 říj 2014 19:30
Příspěvky:
114
Zkusil jsem jednodussí variantu, ale nefunguje....prikladam screeny. Muzete prosim poradit kde delam chybu ? Kody jsem zadal jak jste napsal, ale po ulozeni neni videt na strankach zadna zmena.

Dekuji za radu


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Přidání dalších odkazů do horní nabídky
PříspěvekNapsal: 11 pro 2014 12:30 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7927
Dobrý den,

pokud se Vám v horní nabídce texty nezobrazí, tak pravděpodobně pouze nemáte modul zavěšený do dané pozice. Takže v administraci aplikace PrestaShop přejděte do sekce Moduly > Pozice modulů a klikněte na tlačítko Přidat modul. V rozbalovacím seznamu Modul vyberte HTMLbox a v seznamu Zavěsit na vyberte displayNav (Navigation). Pak uložte nastavení a zkontrolujte, jestli se Vám na stránkách zobrazí přidané odkazy.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Přidání dalších odkazů do horní nabídky
PříspěvekNapsal: 11 pro 2014 17:48 
C4 zákazník

Registrován:
27 říj 2014 19:30
Příspěvky:
114
Dekuji za odpoved uz jsem o krucek bliz...bohuzel neznam programovaci jazyk. Zadaval jsem presne kody, ktery ste mi poradil, avsak html box editor si do tech kodu vzdy neco sveho doplnil, zkousenim pokus omyl jsem odmazaval podezrele znaky a dosel jsem do stadia kdy si nevim rady jak dat odkazy vedle sebe ....momentalne jsou pod sebou viz. screen.

Dekuju


Přílohy:
navy dis.jpg
navy dis.jpg [ 42.67 KiB | Zobrazeno 1155 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Přidání dalších odkazů do horní nabídky
PříspěvekNapsal: 11 pro 2014 18:38 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7927
Dobrý den,

pro jeden samostatný odkaz slouží řádky:
Kód:
<div id="contact-link">
  <a href="ADRESA-ODKAZU" title="POPIS-ODKAZU">NAZEV-ODKAZU</a>
</div>
Takže pro další odkaz zkopírujete stejné řádky pod původní a pouze si upravíte texty a URL adresu.

Pro tři odkazy tedy bude kód vypadat následovně:
Kód:
<div id="contact-link">
  <a href="ADRESA-ODKAZU-1" title="POPIS-ODKAZU-1">NAZEV-ODKAZU-1</a>
</div>
<div id="contact-link">
  <a href="ADRESA-ODKAZU-2" title="POPIS-ODKAZU-2">NAZEV-ODKAZU-2</a>
</div>
<div id="contact-link">
  <a href="ADRESA-ODKAZU-3" title="POPIS-ODKAZU-3">NAZEV-ODKAZU-3</a>
</div>

Před zadáním kódu v konfiguraci modulu HTMLbox si pomocí tlačítka Off vypněte editor, pak vložte Váš kód a uložte ho pomocí Save settings.

A ještě doplním řešení, aby nedocházelo k nahrazování českých znaků v textu. Na FTP serveru v souboru modules/htmlbox/tinymce16.inc.js přidejte například před řádek:
Kód:
extended_valid_elements: 'pre[*],script[*],style[*]',
následující řádek:
Kód:
entity_encoding : "raw",

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
PrestaShop partneři

Seznam všech partnerů

PrestaShop Hosting
Návody pro C4

© 2009-2021 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz