Právě je 17 črc 2019 02:19

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: PrestaShop - Přesun na jinou subdoménu
PříspěvekNapsal: 08 lis 2011 16:28 

Registrován:
15 lis 2010 15:35
Příspěvky:
12
Prosím o radu, jak již částečně naplněný Prestashop přenést na jinou doménu. V současné chvíli jej mám umísten na subdoméně domény, kterou nebudu používat a potřebuji jej přenést na jinou sudoménu jiné domény. Najdu někde postup ??? A jak je to této variantě (instalace) kdy už přenáším hotový respektive naplněný eshop s databází ?? Při klasické instalaci se vytváří ?

Díky Jirka


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Přesun na jinou subdoménu
PříspěvekNapsal: 08 lis 2011 18:05 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7161
Dobrý den,

  1. Nejdříve si musíte vyexportovat starou databázi (ze staré subdomény) a naimportovat do nové databáze (na nové subdoméně). Návody naleznete zde:

  2. Pak je potřeba ze serveru staré subdomény zkopírovat (pomocí FTP klienta) soubory aplikace na novou subdoménu.

  3. Nyní už jen stačí na nové subdoméně upravit připojení k databázi a změnit adresu webu. Popis úpravy naleznete v návodu PrestaShop - Konfigurační soubor.


mrkevnik píše:
A jak je to této variantě (instalace) kdy už přenáším hotový respektive naplněný eshop s databází ?? Při klasické instalaci se vytváří ?

Těmto větám nerozumím. Můžete prosím upřesnit, co jste myslel? Každopádně žádné další úpravy nejsou při přesunu nutné.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Přesun na jinou subdoménu
PříspěvekNapsal: 08 lis 2011 18:33 

Registrován:
15 lis 2010 15:35
Příspěvky:
12
Tato odpověď mi stačí, je úplná a pro to co potřebuji je dostačující. Díky


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Přesun na jinou subdoménu
PříspěvekNapsal: 24 zář 2015 13:24 
C4 zákazník

Registrován:
02 lis 2012 16:43
Příspěvky:
30
Dobrý den,
zkusil jsem dle Vašeho návodu přesunout web na jinou subdoménu a na první pohled to vypadá, že je vše v pořádku, nicméně po kliknutí na kterýkoliv konkrétní produkt se objeví prázdná (bílá) obrazovka. Jedná se o harmonia.sperky-nausnice.cz
Můžete mi prosím napsat, kde může být problém?
Děkuji za jakoukoliv radu

S pozdravem
Dan J.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Přesun na jinou subdoménu
PříspěvekNapsal: 24 zář 2015 13:48 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7161
Dobrý den,

pokud se Vám zobrazí bílá stránka, tak se dole v administračním sytému Vaší domény podívejte do Error logu stránek za posledních pár hodin. Z něj by mělo být patrné, proč k chybě dochází.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Přesun na jinou subdoménu
PříspěvekNapsal: 04 říj 2015 12:45 
C4 zákazník

Registrován:
02 lis 2012 16:43
Příspěvky:
30
Děkuji. Už jsem na to přišel. Neměl jsem aktivované knihovny.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Přesun na jinou subdoménu
PříspěvekNapsal: 02 lis 2015 11:48 
C4 zákazník

Registrován:
24 črc 2013 07:42
Příspěvky:
113
Dobrý den, měl jsem problémy se zobrazováním patičky e-shopu, viz téma https://forum.c4.cz/prestashop-1-6-jak-povolit-paticku-obchodu-t6682.html.
Na subdoménu jsem nainstaloval čistou instalaci, provedl export staré databáze, v nové instalaci smazal databázi po čisté instalaci a naimportoval starou databázi. Upravil jsem konfigurační soubor (viz. návody výše). E-shop se stále připojuje k původní instalaci, veškeré linky na ní směřují, dokonce se mi načítá i stylování starého e-shopu.
Jak pokračovat s původní databází na novém e-shopu?

Děkuji


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Přesun na jinou subdoménu
PříspěvekNapsal: 02 lis 2015 19:27 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7161
Dobrý den,

podle Vašeho popisu to vypadá, že jste zapomněl provést úpravu adresy webu podle návodu PrestaShop - Konfigurační soubor. Bez ní totiž dochází k přesměrování na původní adresu webu.

Každopádně máte nějaké zkušenosti s napojením původní databáze na soubory z čisté instalace? Sice žádný problém nemusí nastat, ale pokud jsou instalace odlišné, tak to naopak může zapříčinit ještě více problémů. Navíc původní chyba může souviset s nějakým nastavení, které se ukládá do databáze, a pak bude tento krok zcela zbytečný. Takže pokud na analýzu problému nemáte znalosti, radši Vám doporučuji obrátit se na některého z našich partnerů (příp. vpravo blok PrestaShop partneři), který se aplikaci PrestaShop věnuje.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
PrestaShop partneři

Seznam všech partnerů

PrestaShop Hosting
Návody pro C4

© 2009-2019 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz