Právě je 22 zář 2021 07:22

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: PrestaShop - Přesměrování na jinou doménu
PříspěvekNapsal: 26 led 2021 13:47 
C4 zákazník

Registrován:
17 říj 2017 23:07
Příspěvky:
64
Dobrý den, rádi bychom přejmenovali náš eshop. Zakoupili jsme tedy požadovanou doménu a rádi bychom náš eshop chtěli provozovat na této doméně.
Jak nejlépe to u vás zprovoznit? A také jak udělat přesměrování, aby když zákazník zadá www.starádoména.cz/cokoliv aby ho to přesměrovalo na www.novádoména.cz/cokoliv ?
Děkuji za odpověď


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Přesměrování na jinou doménu
PříspěvekNapsal: 26 led 2021 16:25 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
8041
Dobrý den,

pro přesun instalace na jinou doménu postupujte podle návodu Přesun aplikace PrestaShop k Webhostingu C4. Takže zkopírujete soubory aplikace na FTP, provedete export/import databáze, změníte přihlašovací údaje k databázi v konfiguračním souboru a upravíte adresu webu.

A pro přesměrování starého webu na nový stačí u původní domény změnit hostingový program na Alias hosting, který zajistí přesměrování všech webů i e-mailů na novou doménu.

Pokud byste si s něčím nevěděli rady, tak neváhejte napsat.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Přesměrování na jinou doménu
PříspěvekNapsal: 07 bře 2021 15:58 
C4 zákazník

Registrován:
17 říj 2017 23:07
Příspěvky:
64
Děkuji za odpověď.
Takže potřebuji koupit nový hosting, ačkoliv u vás již jeden mám?
A potom ten alias hosting k tomu nebo místo toho?
Budu u vás tedy mít 2 hostingy? Nebo jsem to špatně pochopil?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Přesměrování na jinou doménu
PříspěvekNapsal: 08 bře 2021 13:51 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
8041
Dobrý den,

hostingové programy lze mezi jednotlivými doménami prohodit, takže nemusíte mít dva hostingy. Pro novou doménu tedy objednáte Alias hosting a pak si požádáte o prohození programů mezi doménami. Samozřejmě je nutné přesunout i aplikaci. Dva hostingy byste potřeboval, jen pokud by měl na obou doménách běžet nějaký obsah.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
PrestaShop partneři

Seznam všech partnerů

PrestaShop Hosting
Návody pro C4

© 2009-2021 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz