Právě je 14 kvě 2021 21:19

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: PrestaShop - Překlady a nová šablona
PříspěvekNapsal: 28 pro 2016 23:39 

Registrován:
28 pro 2016 23:28
Příspěvky:
3
Dobrý den, jsem zcela nový uživatel prestashopu a právě se potýkám s instalací. Jsem trochu zmaten, jak se standardně funguje na této platformě s jazyky.

Po instalaci verze 1.6.1.9 (mám ho včetně češtiny) koukám na demo frontendu, kde je všechno v angličtině. Kromě například měny apod.

Zároveň s tím vybírám také nějaké theme, které bych rád nainstaloval a na oficiálních stránkách prestashop.com uvádějí u každého theme parametr "already translated to". Nerozumím tedy tomu, jestli se překlad frontendu řeší na úrovni instalace prestashopu (kde mi to právě moc nefunguje - viz výše) nebo na úrovni šablony, když je to takto uváděno. Nevím díky tomu, zda si mohu dovolit vybírat i ze šablon, které nemají v parametru "already translated to" uvedenou češtinu...

předem moc děkuji za pomoc!

Martin


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Překlady a nová šablona
PříspěvekNapsal: 29 pro 2016 08:48 
Uživatelský avatar

Registrován:
03 bře 2011 23:21
Příspěvky:
649
Předně. Vždy se najde alepoň část textů, která není přeložená. Nemá tedy smysl nechat se tím nějak omezovat. Jednoduše se chybějící texty přeloží z angličtiny do češtiny.

Technicky, pokud jde o překlady, tak jádro stránek a textů je obsaženo v šabloně a různé doplňkové bloky na stránce tvořené moduly se překládají v modulech. Takže překlad celého obchodu je potřeba udělat na dvou místech. K tomu slouží ten výběrový seznam na první stránce překladů.

_________________
M4 Vše v jednom SEO - snadný a na funkce bohatý SEO plugin
https://www.presta-addons.com


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Překlady a nová šablona
PříspěvekNapsal: 29 pro 2016 09:40 

Registrován:
28 pro 2016 23:28
Příspěvky:
3
Předně moc děkuju za odpověď..

To znamená, že v sekci "překlady" a části "add language" nahrávám překlady do šablony? Samostatné moduly chápu, že řeším na úrovni jednotlivých modulů.

Závěr si z toho tedy dělám takový, že kupuju šablonu bez ohledu na to, zda je sama už přeložena do češtiny a poté si ji jednoduše přehraju jazykovým balíčkem od Presty a dopřeložím případné drobnosti ručně je to tak?

ještě jednou moc diky,

Martin


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Překlady a nová šablona
PříspěvekNapsal: 29 pro 2016 09:45 
Uživatelský avatar

Registrován:
03 bře 2011 23:21
Příspěvky:
649
Překlady z výchozí šablony je možné nahrát do zakoupené.

Z /themes/default-bootstrap/lang/*.php do /themes/jina_sablona/lang/*.php

Záleží na té druhé šabloně, jak moc se její texty liší od výchozí. Viděl jsem shodu asi 90%, ale může to být i nula. Pro ušetření práce to za pokus stojí.

_________________
M4 Vše v jednom SEO - snadný a na funkce bohatý SEO plugin
https://www.presta-addons.com


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Překlady a nová šablona
PříspěvekNapsal: 29 pro 2016 10:57 

Registrován:
28 pro 2016 23:28
Příspěvky:
3
Rozumím, takže vždycky je to trochu risk stran pracnosti překladů. Ještě jednou moc děkuju za vysvětlení a pomoc!

příjemný zbytek svátků,

Martin


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
PrestaShop partneři

Seznam všech partnerů

PrestaShop Hosting
Návody pro C4

© 2009-2021 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz