Právě je 11 kvě 2021 02:31

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: PrestaShop - Po upgrade z 1.6 na 1.7 nefunguje zobrazení produktů
PříspěvekNapsal: 07 srp 2019 12:43 
C4 zákazník

Registrován:
12 zář 2014 08:27
Příspěvky:
103
Dobry den

po upgradu mi nejdou zobrazovat produkty ( detail ) na webu. Pri kliknuti na produkt dostanu pouze bilou stranku.
Error log :

[Wed Aug 07 12:39:25 2019] [error] [client 87.236.196.40] thrown in /data/www/biotea.sk/www.biotea.sk/vendor/smarty/smarty/libs/sysplugins/smarty_internal_templatecompilerbase.php on line 47, referer: https://www.biotea.sk/en/18-green

Budu vdecny za jakou koliv radu.
Dekuji


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Po upgrade z 1.6 na 1.7 nefunguje zobrazení produktů
PříspěvekNapsal: 07 srp 2019 14:49 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7927
Dobrý den,

podle chybového hlášení jste pravděpodobně uvedl pouze jeho část. Zkuste se v Error logu podívat, jestli v daný čas obsahuje ještě nějaké hlášení (řádky). Nebo si v administraci aplikaci zaktivujte ladící režim - v sekci "Nástroje > Výkon > Režim ladění (debugovací)" zapnout "Režim ladění (debugovací)". Detailní popis chyby by se Vám pak měl zobrazit přímo na problémové stránce.

Každopádně to vypadá na problém s kompilací některého *.tpl souboru. Většinou se jedná o kód nějakého modulu / šablony, který není optimalizovaný pro novou verzi aplikace.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Po upgrade z 1.6 na 1.7 nefunguje zobrazení produktů
PříspěvekNapsal: 08 srp 2019 04:51 
C4 zákazník

Registrován:
12 zář 2014 08:27
Příspěvky:
103
Dekuji za odpoved.
zapnul sem funkci debug ale v Error log se objevuje stejna odpoved, nic vic.
Abych upresnil co se deje:
obnovil jsem starou verzi ze zalohy a upgradnul na posledni verzi 1.6 ., tudiz na 1.6.24. ...Ok
po te jsem udelal upgrade na 1.7.6 ...upgrade probehl bez problemu.
Vycistil jsem cash a zkousel jsem i z guest account na chrome abych predesel nejakym problemum spojenych s predeslych instalaci. Log in v Super Adminu.

BO. Orders...Cervene - Zamitnuty pristup ( zobrazuje se take v Nástroje > Výkon >,ale tam aspon se zobrazi i stranka s funkcema ktere jdou prepinat )
Localization....hodi me to na Dashboard misto do menu s nastaveni zeme a jazyka
Tech bugs bude asi vic, a budou asi hodne randomni ( nedavajici logicky smysl ) ale myslim ze to momentalne nema smysl rozebirat kdyz uz je to v takove nefunkcni fazi.

FO: Po kliknuti na produkt dostanu dlouhy seznam chyb:

" (1/1) ContextErrorException
Notice: Undefined index: request

at Smarty_Template_Resource_Base->getRenderedTemplateCode(object(SmartyDevTemplate))
in smarty_template_compiled.php line 114
at SmartyDevTemplateCore->fetch()
in Module.php line 2409
at HookCore::coreCallHook(object(SocialSharing), 'hookdisplayHeader', array('cookie' => object(Cookie), 'cart' => object(Cart), 'altern' => 1))
in Hook.php line 355
............atd."

vybral jsem jen neco, je to opravdu dlouhe, nechci to sem vse kopirovat.

Hledal jsem reseni problemu alias " Pristup zakazan po uprgradu na 1.7 " a nasel jsem toto:
https://www.prestashop.com/forums/topic ... min-in-bo/

Prakticky uzivatel vymazal v DB access table a nahradil ji novou cistou s install balicku. Prislo mi to trochu jako "neandrtalske" ale pristoupi jsem na pokus nebot odezvy byly pozitivni. Po te se zacli chyby projevovat tak jak jsem napsal v prnvnim prispevku ( alias 500 Error a bile stranky pri kliknuti na produkt)

Predpokladam ze prechod z 1.6 na 1.7 neni od Prestashopu stale doresen. Ackoliv sem pouzil web ktery nema zadne vedlejsi moduly ( non native modules ) a prakticky bez jakeho koliv zasahu v korenovych souborech, tak stale po upgradu to neni funkcni.
Pokud mate nejaky link ( klidne i Eng. ) kde je vice odpovedi na prechod z 1.6 na 1.7 , budu vdecen. Nechci vas vice zatezovat problemem ktery je na strane Prestashopu , ne vaseho serveru.
Ano , google mi vyhazuje spoustu moznosti, ale prioritne si necham poradit i od Vas ( pokud mate nejaky navrh )

ps: nejedna se o ostrou verzi webu, takze klidne i pokusy. Je to pro mne priprava na upgrade meho druheho, duleziteho webu.

Dekuji


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Po upgrade z 1.6 na 1.7 nefunguje zobrazení produktů
PříspěvekNapsal: 08 srp 2019 16:55 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7927
Dobrý den,

samotné zapnutí ladícího (debug) režimu nemá vliv na hlášení v Error logu. Jejich počet je stejný, i když je režim vypnutý. Ale po jeho aktivaci se Vám na stránce zobrazí místo bílé stránky související chybová hlášení. Každopádně je divné, že v Error logu máte pouze tento jediný řádek, protože před ním by měl určitě ještě nějaký být.

My novou verzi 1.7 ještě nedoporučujeme používat, protože pořád obsahuje chyby. Proto i v našem návodu na instalaci je stále uvedena verze 1.6. Modul pro upgrade přechod z verze 1.6 na 1.7 zatím oficiálně nepodporuje, takže při jeho použití opravdu mohou nastat problémy. Snad ho tvůrci aplikace ještě doladí. Ale můžete zkusit nějaký jiný modul, například zdarma dostupný Prestashop Migrator - Free version (příp. jeho placenou verzi).

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Po upgrade z 1.6 na 1.7 nefunguje zobrazení produktů
PříspěvekNapsal: 09 srp 2019 02:38 
C4 zákazník

Registrován:
12 zář 2014 08:27
Příspěvky:
103
Dekuji,

budu zkouset .


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Po upgrade z 1.6 na 1.7 nefunguje zobrazení produktů
PříspěvekNapsal: 09 srp 2019 03:02 
C4 zákazník

Registrován:
12 zář 2014 08:27
Příspěvky:
103
Dodatek:

V Debug modu sem zjistil ze je problem z currency CZK. Kdysi jsem mel nainstalovanou i cestinu a pak sem jen umazl menu. Nejakym zpusobem to chtelo zobrazovat v CZK ( i kdyz deafult mam US a Anglictinu ) , proto to hoazelo error.
Znovu jsem v Location nainstaloval Cestinu ( tudiz vratil CZK menu do databaze ) a ted to funguje!


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
PrestaShop partneři

Seznam všech partnerů

PrestaShop Hosting
Návody pro C4

© 2009-2021 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz