Právě je 06 kvě 2021 20:26

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: PrestaShop - Obchod není přístupný
PříspěvekNapsal: 09 bře 2012 11:47 
Uživatelský avatar

Registrován:
06 črc 2011 22:28
Příspěvky:
103
Dobrý den...
Ze srovnávače cen mi přišla už druhá hláška typu:
"když jsme vložili Vaší url adresu obchodu do vyhledávače, píše nám to: Je nám líto, obchod na http://www.obchod-vyziva.cz/ není z Vaší země přístupný. Pokud byste tedy chtěli u nás zboží prezentovat, je potřeba doménu odblokovat."
Zprvu jsem to pokládal za recesi anebo obchodní trik provozovatele Srovnávače cen(protože jsem nevyužil jeho placených služeb) ale teď v druhém případě jsem v rozpacích. Musím dodat, že jsem testoval různé varianty prohlížečů a vyhledávačů ale z mého připojení jsem nenalezl problém. Nabízí se mi otázka, jestli snad nemám nějaké neuvědomělé omezující nastavení v administraci obchodu anebo nějakou konkrétní chybu blokace. Děkuji za případné ohlasy:)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Obchod není přístupný..?
PříspěvekNapsal: 09 bře 2012 12:14 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
01 lis 2011 15:02
Příspěvky:
746
Dobrý den.

IP adresa robota vyhledávače, nebo adresa, ze které byl Váš shop testován, nemusí mít definovanou zemi, nebo může být přiřazena zemi, pro kterou Váš shop není aktivní. Problém by se dal řešit několika způsoby.
  • Například vložením IP adresy robota konkrétního vyhledávače a IP adresy, ze které Váš shop ověřují, do "whitelistu" (Administrace > Preferences > Geolocation a zde Bílá listina IP adres).
  • Na stejném místě v administraci nastavením polí Chování geolokace pro nepovolené země: na "Visitors can see the catalog but cannot make an order" a Chování geolokace pro nedefinované země: na "Jsou povoleny všechny funkce".
  • Další možností je (alespoň dočasně) nastavit v seznamu Vyberte země, ze kterých lze přistupovat k Vašemu obchodu: všechny země.

_________________
Adam Chyský
Webhosting C4
http://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Obchod není přístupný..?
PříspěvekNapsal: 09 bře 2012 14:33 
Uživatelský avatar

Registrován:
06 črc 2011 22:28
Příspěvky:
103
Dobrý den.
První byla zpráva o nepřístupnosti z www.zbozi.cz a druhá z www.hledejceny.cz


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Obchod není přístupný
PříspěvekNapsal: 11 bře 2012 15:38 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
01 lis 2011 15:02
Příspěvky:
746
Dobrý den.

Je to věc IP adres. Další komplikací je, že zaměstnanci těchto společností mohou Váš shop kontrolovat prakticky odkudkoliv.
Doporučuji až do ověření povolit funkce obchodu odkudkoliv, případně zcela zakázat geolokaci.

_________________
Adam Chyský
Webhosting C4
http://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Obchod není přístupný
PříspěvekNapsal: 11 bře 2012 16:51 
Uživatelský avatar

Registrován:
06 črc 2011 22:28
Příspěvky:
103
Dobrý den... Teď jsem podmínky geolokace trochu uvolnil. Pro nepovolené země jsem uvolil podmínku "uvidět ale neobjednat" Pro nedefinované země zůstalo jako výchozí "uvidět ale neobjednat". Chtěl bych se zeptat na skutečnou funkci geolokace. Má to něco společného s modulem Geolokace v1.0 pomocí PrestaShop, který jsem měl a momentálně taky mám odinstalovaný. Nicméně u každého zákazníka mám i teď zobrazený znak Geolokace pro zjištění a funkčnosti adresy pro dodání před odesláním zásilky. Stávalo se mi dříve, že v několika případech adresa neexistovala. Jedná se snad o různé pojmy..? Děkuji


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Obchod není přístupný
PříspěvekNapsal: 12 bře 2012 12:19 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
01 lis 2011 15:02
Příspěvky:
746
Dobrý den.

Geolokace (v Administrace > Preferences > Geolocation) zjišťuje zeměpisnou polohu zákazníka podle jeho IP. Tak můžete omezit funkce Vašeho shopu pro zákazníky z jiných zemí, existuje ale riziko, že zákazník bude chtít provést objednávku zboží například během cesty do zahraničí či pro někoho jiného, kdo sídlí v obsluhované zemi, ale nebude mu to umožněno.

Modul Geolokace v1.0 využívá stejného principu k tomu, aby zobrazil poměrné množství zákazníků z jednotlivých zemí. Na gelokačním omezení dostupnosti shopu je nezávislý.

Citace:
Nicméně u každého zákazníka mám i teď zobrazený znak Geolokace pro zjištění a funkčnosti adresy pro dodání před odesláním zásilky.
V přehledu objednávky v sekci Doručovací adresa vidím barevné G, máte na mysli toto?
Pokud ano, nesymbolizuje to geolokaci ani nevyužívá jejího principu - je to prosté vyhledání textově zadané adresy v mapách Google (proto G). I toto ověřování ale skrývá určité nebezpečí, protože malé procento adres v google mapách stále ještě není zaneseno a nelze je tedy vyhledat.

_________________
Adam Chyský
Webhosting C4
http://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Obchod není přístupný
PříspěvekNapsal: 12 bře 2012 13:49 
Uživatelský avatar

Registrován:
06 črc 2011 22:28
Příspěvky:
103
Dobrý den... Děkuji Vám za objasnění termínů. Myslel jsem, že tak nějak to může fungovat. Teď bude asi potřeba si ujasnit moje preference:) Nápověda mi pomohla ujasnit si souvislosti v širším kontextu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Obchod není přístupný..?
PříspěvekNapsal: 09 říj 2015 16:06 
C4 zákazník

Registrován:
29 lis 2012 17:52
Příspěvky:
12
Adam Chyský píše:
Dobrý den.

IP adresa robota vyhledávače, nebo adresa, ze které byl Váš shop testován, nemusí mít definovanou zemi, nebo může být přiřazena zemi, pro kterou Váš shop není aktivní. Problém by se dal řešit několika způsoby.
  • Například vložením IP adresy robota konkrétního vyhledávače a IP adresy, ze které Váš shop ověřují, do "whitelistu" (Administrace > Preferences > Geolocation a zde Bílá listina IP adres).
  • Na stejném místě v administraci nastavením polí Chování geolokace pro nepovolené země: na "Visitors can see the catalog but cannot make an order" a Chování geolokace pro nedefinované země: na "Jsou povoleny všechny funkce".
  • Další možností je (alespoň dočasně) nastavit v seznamu Vyberte země, ze kterých lze přistupovat k Vašemu obchodu: všechny země.



Dobrý den,

mohu ještě poprosit o dovysvětlení. Geolokaci bychom rádi využívali pro automatické nastavování EUR u zákazníků ze Slovenska. Jinak ale nechceme pro žádnou zemi eshop blokovat. První a třetí varianta je pro nás tedy nepoužitelná.

Znamená to tedy, že když geolokaci nastavím podle druhé varianty a zaškrtnu (povolím) všechny vypsané země, bude to fungovat všem? I těm, kteří mají IP adresu bez uvedené země?

Předem děkuji za odpověď,
F.C.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Obchod není přístupný
PříspěvekNapsal: 11 říj 2015 14:04 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
09 úno 2013 13:11
Příspěvky:
2413
Dobrý den,

obchod bude přístupný všem zákazníkům, jen bude docházet k automatické detekci zákazníka dle země a přiřadí se mu odpovídající jazyk a měna. Pokud tedy přístup povolíte všem zemím ze seznamu, k žádné blokaci docházet nebude. Tento dotaz se v diskuzním fóru již několikrát řešil, například v diskuzním tématu PrestaShop - Automatická změna měny a jazyka podle země.

_________________
Filip Kučera
Webhosting C4
http://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Obchod není přístupný
PříspěvekNapsal: 29 říj 2015 13:31 
C4 zákazník

Registrován:
29 lis 2012 17:52
Příspěvky:
12
Dobrý den,

i přesto, že jsme dodrželi toto nastavení stejně jako je uvedeno výše:

1) Chování Geolokace pro omezené země - Návštěvnící si mohou prohlédnout katalog produktů...
2) Chování Geolokace v jiných zemích - Jsou povoleny všechny funkce
3) Vyberte země, ze kterých lze přistupovat k vašemu obchodu - zaškrtnuty všechny

Ozvali se nám někteří zákazníci, že by si rádi objednali, ale nevidí u produktů ceny (tedy pravděpodobně chování geolokace pro omezené země). Když jsme geolokaci vypli, hned jim to fungovalo. Nevíte v čem dalším by mohl být problém?



Děkuji,
F.C.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
PrestaShop partneři

Seznam všech partnerů

PrestaShop Hosting
Návody pro C4

© 2009-2021 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz