Právě je 12 kvě 2021 10:50

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: PrestaShop - Nedostupný robots.txt
PříspěvekNapsal: 01 lis 2017 20:43 
C4 zákazník

Registrován:
17 říj 2017 23:07
Příspěvky:
64
Dobrý den, Google search console mi hlásí, že můj robots.txt neexistuje. Poslední známou verzi zobrazuje ještě z data kdy jsem hostoval jinde. Zkoušel jsem ho přegenerovat a regenerovat .htaccess. Nepomohlo. Pokud zadám http://www. dostanu 404.
Nevíte prosím, kde je problém?
Děkuji


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Nedostupný robots.txt
PříspěvekNapsal: 02 lis 2017 07:41 
C4 zákazník

Registrován:
17 říj 2017 23:07
Příspěvky:
64
Dobrý den, ještě jednou. Pravděpodobně to pomohlo a robots.txt je pro google viditelný.
Zajímala by mě však ještě jedna věc, která s robots.txt souvisí. A to, jak vyřešit situaci, kdy mám multistore, tedy 2 eshopy v jedné instalaci a právě jen 1 jeden robots? Pokud nechám v administraci vygenerovat pro eshop2, tak se přepíše ten pro eshop1. Jde nějak udělat, abych mohl mít tyto soubory 2?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Nedostupný robots.txt
PříspěvekNapsal: 02 lis 2017 08:42 
Uživatelský avatar

Registrován:
03 bře 2011 23:21
Příspěvky:
648
A neobsahuje ten jeden robots.txt soubor všechny potřebné definice i pro Multistore?

_________________
M4 Vše v jednom SEO - snadný a na funkce bohatý SEO plugin
https://www.presta-addons.com


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Nedostupný robots.txt
PříspěvekNapsal: 02 lis 2017 13:49 
C4 zákazník

Registrován:
17 říj 2017 23:07
Příspěvky:
64
V zásadě může nastavení zůstat stejné, ale je tam adresa sitemap a je pouze pro ten vygenerovaný naposledy. Tedy vždy pouze 1 mapa sitemap.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Nedostupný robots.txt
PříspěvekNapsal: 02 lis 2017 14:12 
Uživatelský avatar

Registrován:
03 bře 2011 23:21
Příspěvky:
648
Zajímavé. To mně nenapadlo, že normálně se sitemap generuje jen pro výchozí shop. Zkoušel jsem si to.

Asi proto se nabízejí moduly, které zvládají i Multistore
https://addons.prestashop.com/en/search?id_category=0&search_query=sitemap

_________________
M4 Vše v jednom SEO - snadný a na funkce bohatý SEO plugin
https://www.presta-addons.com


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: PrestaShop - Multistore - robots.txt a sitemap.xml
PříspěvekNapsal: 02 lis 2017 17:06 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7927
Dobrý den,

se sitemap soubory problém není, ty se vytvoří samostatně pro každý obchod. A pro rozlišení souborů/obchodů je na začátku názvu souboru uvedeno ID obchodu (např. 1_index_sitemap.xml, 2_index_sitemap.xml apod.). Problém je ale v souboru robots.txt, který obsahuje odkaz na sitemap soubor obchodu, z jehož administrace se naposledy generoval. Tento problém byl před nějakým časem nahlášen i tvůrcům aplikace, ale zatím nebyl vyřešen (viz PSCSX-8458). Každopádně v tomto příspěvku v oficiálním diskuzním fóru naleznete dočasné řešení. Pro každý obchod si vytvoříte samostatný txt soubor s obsahem, který pomocí jednoduchého pravidla v souboru .htaccess načtete pro daný web.

PS: Příště, prosím, pro doplňující dotaz ohledně souboru sitemap vytvořte samostatné téma. Chceme mít fórum přehledné i pro ostatní uživatele, kteří hledají řešení stejného problému.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Nedostupný robots.txt
PříspěvekNapsal: 03 lis 2017 17:27 
C4 zákazník

Registrován:
17 říj 2017 23:07
Příspěvky:
64
Dobrý den, jestli to chápu dobře, do htaccess dám toto (bez jakékoliv úpravy):

# Rewrite URL for robots.txt
RewriteRule ^robots\.txt$ robots/%{HTTP_HOST}.txt [L]

A do nové složky "Robots" dám moje 2 robots soubory, které přejmenuju na "eshop1.cz.txt" a "eshop2.cz.txt"?
Je to tak?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Nedostupný robots.txt
PříspěvekNapsal: 03 lis 2017 18:18 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7927
Dobrý den,

ano, je to přesně tak, jak píšete.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Nedostupný robots.txt
PříspěvekNapsal: 08 lis 2017 17:33 
C4 zákazník

Registrován:
17 říj 2017 23:07
Příspěvky:
64
Tak v zásadě to pomohlo.
Jen ty soubory se musely jmenovat http://www.eshop1.cz.txt a http://www.eshop2.cz.txt.
Takže tak (ale chápu, že to záleží na nastavení eshopu).
Děkuji za pomoc.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
PrestaShop partneři

Seznam všech partnerů

PrestaShop Hosting
Návody pro C4

© 2009-2021 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz