Právě je 02 črc 2022 16:01

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: PrestaShop - Kopírování kategorií
PříspěvekNapsal: 11 kvě 2017 16:31 
C4 zákazník

Registrován:
16 bře 2016 13:08
Příspěvky:
39
Dobrý den, jde mi o zkopírování celé stávající kategorie do jiné výchozí kategorie, ale s tím aby zároveň zůstala tam kde byla. Nejde tedy o jednoduchou změnu výchozí kategorie. Je to možné bez nějakého placeného modulu?
Děkuji za rady


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Kopírování kategorií
PříspěvekNapsal: 12 kvě 2017 13:36 
Uživatelský avatar

Registrován:
03 bře 2011 23:21
Příspěvky:
640
Je to možné udělat přímo v databázi. Mělo by na to stačit pár dotazů a asi hodina práce.

_________________
M4 Vše v jednom SEO - snadný a na funkce bohatý SEO plugin
https://www.presta-addons.com


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Kopírování kategorií
PříspěvekNapsal: 23 kvě 2017 16:34 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
8226
Dobrý den,

můžete si např. pomocí zdarma dostupného modulu Products Export Module vyexportovat všechny produkty z kategorie do CSV souboru. V souboru pak stačí ponechat pouze dva sloupečky s ID a kategoriemi produktu. Do sloupečku s kategoriemi si pak ke všem produktům doplníte novou kategorii. A v sekci "Nástroje > CSV Import" provedete standardní import produktů s nastavenou volbou "Vynutit všechna ID čísla" na Ano a ve výběru sloupců ponecháte pouze sloupce "Číslo ID" a "Kategorie (a,b,c,...)". Po importu tedy budete mít u všech produktů nastavenou i novou kategorii. Nyní stačí v databázi spustit příkaz pro hromadnou změnu původní výchozí kategorie na novou a to v tabulkách product a product_shop (příp. vasprefix_product a vasprefix_product_shop). Příkazy budou vypadat následovně:
Kód:
UPDATE product SET id_category_default = idnovevychozikategorie WHERE id_category_default = idstarevychozikategorie;
UPDATE product_shop SET id_category_default = idnovevychozikategorie WHERE id_category_default = idstarekategorie;

Pokud u tabulek product a product_shop používáte prefix, tak si jejich názvy v příkazech upravte. A dále si v příkazech nahraďte texty idnovevychozikategorie a idstarevychozikategorie reálnými ID kategorií.

Případně pokud si na podobné úpravy netroufáte, tak se můžete obrátit na některého z našich partnerů (nebo vpravo blok PrestaShop partneři), který se aplikaci PrestaShop věnuje. A nebo podle cen dostupných modulů zvážit, jestli se investice do podobného modulu vyplatí.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
PrestaShop partneři

Seznam všech partnerů

PrestaShop Hosting
Návody pro C4

© 2009-2022 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz