Právě je 16 črc 2019 04:09

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 14 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: PrestaShop - Kopie webu na subdoméně pro testování
PříspěvekNapsal: 08 zář 2016 08:33 
C4 zákazník

Registrován:
16 říj 2012 16:14
Příspěvky:
35
Dobrý den.

Pokouším se vytvořit kopii stávajícího obchodu, abych na ni mohla provést aktualizaci na vyšší verzi. Podle různých návodů jsem zálohovala databázi, překopírovala ftp soubory na pevný disk a následně i do nové subdomény (na stejném hostingu), Vyvtvořila novou databázi a importovala do ni zálohu původní databáze. Stránky sice existovaly, ale stále zde existovalo propojení na fungování původního obchodu. Když jsem v config/settings.inc.php, změnila název databáze a uživatelské jméno (dle mysql) přestaly se stránky načítat úplně. Navrátila jsem tedy původní soubor. Doporučená změna URL na novou variantu způsobilo, že originální stránky se přepojovaly na ty náhradní.
Mohl by mi prosím někdo poradit, jakou úpravou a jakých souborů (popř. jiné akce) mohu vytvořit funkční, nezávislý na předchozím nezávislý - nijak neprovázaný, testovací model. Nemohu se dopátrat.
Moc děkuji.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Kopie webu na subdoméně pro testování
PříspěvekNapsal: 08 zář 2016 09:35 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7159
Dobrý den,

podle názvu konfiguračního souboru předpokládám, že se jedná o přesun aplikace PrestaShop. V tom případě postupujete správně. Stačí pomocí FTP klienta přesunout instalační soubory na nový web a provést export staré databáze do nové. Pak v konfiguračním souboru upravit připojení k databázi a upravit adresu webu (buď v administraci aplikace, nebo v databázi). Postup naleznete např. v návodu PrestaShop - Konfigurační soubor.

Na testovací instalaci nemůžete ponechat starý konfigurační soubor, protože obsahuje připojení k databázi ostrého webu. Takže musíte v konfiguračním souboru upravit připojení k původní databázi na testovací databázi. Jinak by se úpravy projevovaly na ostrém webu, přesně jak se Vám stalo.

Příště, prosím, uveďte přímo do předmětu tématu i název aplikace, se kterou problém souvisí. A téma vložte do patřičné sekce pro danou aplikaci, v tomto případě PrestaShop (téma bylo v sekci FTP klienti).

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Kopie webu na subdoméně pro testování
PříspěvekNapsal: 08 zář 2016 11:52 
Uživatelský avatar

Registrován:
03 bře 2011 23:21
Příspěvky:
627
Předpokládám, že URL nové kopie shopu je nastavené správně (tabulka ps_shop_url).

Někdy nechtěné přesměrování způsobují soubory v cache. Ty je potřeba v kopii smazal. Jde o všechny soubory a podadresáře (kromě index.php) v /cache/smarty/cache a /cache/smarty/compile.

_________________
GDPR | EET | PDF rozšíření | Money S3 | Pohoda | Služby
Obrázek
https://www.presta-addons.com


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Kopie webu na subdoméně pro testování
PříspěvekNapsal: 13 zář 2016 12:39 
C4 zákazník

Registrován:
16 říj 2012 16:14
Příspěvky:
35
Děkuji za návrhy a připomínky. Všechny se je pokusím zrealizovat.
Vyskytl se problém s indexováním stávajícího zboží, ukazuje se chyba 500. Od podpory jsem se dověděla, že je plná operační paměť. Předpokládám, že to souvisí s předchozí kopií webu. Existuje nějaký nástroj k optimalizaci (vyčištění) této paměti? Moc děkuji.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Kopie webu na subdoméně pro testování
PříspěvekNapsal: 13 zář 2016 12:44 
Uživatelský avatar

Registrován:
03 bře 2011 23:21
Příspěvky:
627
Operační paměť je paměť, která slouží k běhu skriptu. Nedá se nijak vyčistit. Je jí buď více nebo méně potřeba.

U indexování je běžbé, že na počtu produktů závisí potřebná paměť. Alespoň u starších verzí jsem to zažil. Takže jediné řešení je navýšit paměť (PHP memory_limit).

_________________
GDPR | EET | PDF rozšíření | Money S3 | Pohoda | Služby
Obrázek
https://www.presta-addons.com


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Kopie webu na subdoméně pro testování
PříspěvekNapsal: 15 zář 2016 12:17 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7159
Dobrý den,

u starších verzí aplikace a větším množství produktů opravdu docházelo k problémům s pamětí. Takže pokud používáte starší verzi aplikace, doporučuji Vám provést aktualizaci na nejnovější verzi.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Kopie webu na subdoméně pro testování
PříspěvekNapsal: 16 zář 2016 12:12 
C4 zákazník

Registrován:
16 říj 2012 16:14
Příspěvky:
35
Dobrý den,
snažila jsem se vytvořit kopii webu dle vašich doporučení.
Stránky se nenačítají. Chyba 500. Myslíte, že to souvisí s tou operační pamětí? Mohu Vám někam zaslat error log?, kde kromě jiných chyb považují za total errorí: classes/Autoload.php on line 98

[Fri Sep 16 11:41:18 2016] [error] [client ] PHP Fatal error: Uncaught exception 'ReflectionException' with message 'Class ShopUrlCore does not exist' in /data/www/.cz/.cz/classes/Autoload.php:98

Děkuji


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Kopie webu na subdoméně pro testování
PříspěvekNapsal: 16 zář 2016 12:48 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7159
Dobrý den,

chybové hlášení nesouvisí s pamětí. Zdrojový kód aplikace nemůže najít třídu ShopUrlCore, takže pravděpodobně došlo k chybě při kopírování obsahu na FTP server. Doporučuji tento krok znovu zopakovat.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Kopie webu na subdoméně pro testování
PříspěvekNapsal: 16 zář 2016 16:57 
C4 zákazník

Registrován:
16 říj 2012 16:14
Příspěvky:
35
Děkuji.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Kopie webu na subdoméně pro testování
PříspěvekNapsal: 23 dub 2018 19:35 
C4 zákazník

Registrován:
18 bře 2018 15:59
Příspěvky:
18
Dobrý den,

já také marně kopíruji, ale od konkurence na tento hosting a stále nic v error logu je následující:
Directory index forbidden by Options directive: /data/www/mojedomena.cz/www.mojedomena.cz/
File does not exist: /data/www/mojedomena.cz/www.mojedomena.cz/403.php
File does not exist: /data/www/mojedomena.cz/www.mojedomena.cz/favicon.ico
File does not exist: /data/www/mojedomena.cz/www.mojedomena.cz/404.php

mám všechny složky ze starého FTP nakopírované přímo do nového FTP složka mojedomena.cz (žádné jiné složky na FTP nebyly nebo je alespoň přes Total Commander nevidím, měla jsem ještě nějakou složku na FTP vytvořit? Něco jako složku root nebo www? U původního hostingu na FTP složky jako root a www mám.

Děkuji za radu


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 14 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
PrestaShop partneři

Seznam všech partnerů

PrestaShop Hosting
Návody pro C4

© 2009-2019 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz