Právě je 12 kvě 2021 11:01

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: PrestaShop - Import databáze
PříspěvekNapsal: 30 bře 2014 19:23 
C4 zákazník

Registrován:
26 bře 2014 20:40
Příspěvky:
240
Chtěl bych se zeptat znalých.
Mám novou čistou instalaci 1.6.0.5. a zálohu databáze z verze 1.5.6.2.
Můžu obsah téhle staré databáze nahrát do této nové verze?
Jde mi hlavně o produkty. Mám ještě přístup do staré databáze a můžu z ní importovat jen určité tabulky produktu ale nevím přesně kterých tabulek se to týká.
Jsou to samozřejmně PRODUKTY, KATEGORIE, ATRIBUTY ...
Všechno co se týká produktů.
Díky za případnou radu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Import databáze
PříspěvekNapsal: 31 bře 2014 19:03 
C4 zákazník

Registrován:
26 bře 2014 20:40
Příspěvky:
240
Tak jsem vyzkoušel import databáze z 1.5.6.2. do 1.6.0.5. ale takhle to nefunguje. Stará databáze rozhodila celou novou instalaci.
Už se mírně orientuji v tabulkách s produkty ale je to trápení pokus omyl.
Má někdo zkušenost které tabulky patří k produktům?
Potřebuji inportovat tyhle detaily:
Produkty,popisy produktů vč cen, cest k obrázkům, ceny, atributy, kategorie.
Pomůže někdo?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Import databáze
PříspěvekNapsal: 31 bře 2014 19:40 
C4 zákazník

Registrován:
26 bře 2014 20:40
Příspěvky:
240
Sám si píšu :) snad to někomu pomůže
Naimportoval jsem tabulky CATEGORY a ATTRIBUTE a všechno se v šopu objevilo.
Nainstaloval jsem tabulky PRODUCTS a ne a ne se tam objevit. Tak nevím.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Import databáze
PříspěvekNapsal: 31 bře 2014 22:33 
C4 zákazník

Registrován:
26 bře 2014 20:40
Příspěvky:
240
Takže jsem to nakonec rozlousknul.
Dá se překopírovat databáze z 1.5.6.2. do 1.6.0.5 ale musí se to dělat postupně, ne jako celek.
Dlouho mi to nešlo a nevěděl jsem proč. V databázi jsem měl importované tabulky s produkty ale ty se mi nezobrazovaly v administraci. Nakonec jsem zjistil, že ke každému záznamu v tabulce produktů se "zmožil" další záznam s prázdnymi tabulkami, jen s názvem produktu. nevím proč se tak dělo ale dělo se.

Takže na jednu tabulku v PRODUCT_LANG s prázdnymi daty byla druhá stejná originál naplněná. Systém bohužel bral tu prázdnou protože v označení prázdné buňky ID_LANG byla 1 a v té originál plné byla 2
Je nutné vymazat všechny prázdné buňky v řádku ID_LANG které mají 1
Následně je nutné u těch plných v buňce ID_LANG přepsat 2 na 1

Jinak jsem jako neznalý veci a absolutní laik kopíroval tabulky po částech a kontroloval funkčnost systému.
ATRIBUTE->CATEGORY->PRODUCTS->IMAGE->CMS ....

Tak snad to někomu pomůže.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Import databáze
PříspěvekNapsal: 01 dub 2014 16:31 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
09 úno 2013 13:11
Příspěvky:
2413
Dobrý den,

děkujeme za návod. Určitě se bude hodit i ostatním uživatelům. Osobně si ale myslím, že jednodušší řešení by bylo si stáhnout a nainstalovat tuto starší verzi 1.5.6.2. a následně na ni zálohu databáze nahrát. Pak jen v administraci vyexportovat kategorie a produkty, přejít do administrace nové verze a tam CSV soubory naimportovat.

Pokud máte úplně čistou instalaci nejnovější verze, tak by stačilo si stáhnout verzi 1.5.6.2., nahrát zálohu a následně pomocí modulu Automatická aktualizace [1-click Upgrade] provést aktualizaci na nejnovější verzi 1.6.0.5.

_________________
Filip Kučera
Webhosting C4
http://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Import databáze
PříspěvekNapsal: 02 dub 2014 09:30 
C4 zákazník

Registrován:
26 bře 2014 20:40
Příspěvky:
240
Jo jasně ale já měl ze staré instalace funkční už jenom databázi, takže se mi toto zdálo jako nejlepší způsob.
Stará instalace, která byla připravena na převod na ostrou prošla aktualizaci a celá spadla. prostě se aktualizace nezdařila. Tím pádem mi zůstala jen databáze. Jelikož jsem přecházel zrovna z jednoho hostingu na druhý, takže jsem měl na jednom starém hostingu nefunkčí instalaci a zcela naplněnou databázi staré verze a na druhém novém hostingu novou instalaci nové verze a zcela prázdnou batabázi.
Ještě se dalo požádat hostitele o obnovu instalace ze zálohy ale u starého hostingu to trvalo trochu déle než je zdrávo.
No to se tak někdy stává :)


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
PrestaShop partneři

Seznam všech partnerů

PrestaShop Hosting
Návody pro C4

© 2009-2021 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz