Právě je 23 čer 2021 02:23

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: PrestaShop - firemní objednávka, 0% DPH
PříspěvekNapsal: 09 říj 2016 18:34 
C4 zákazník

Registrován:
12 kvě 2011 06:19
Příspěvky:
200
Zdravím,
dnes jsem přišel na chybu v systému a nevím jak jsi opravit.
Pokud zákazník udělá objednávku na firmu (vloží IČ a DIČ) vygeneruje se faktura se sazbou DPH 0% a na faktuře se vypíše osvobozeni od DPH dle..

U takto vygenerované faktury nemám jak DPH změnit, toto nelze ani modulem editace objednávek.

Mminulý měsíc se odeslaly dvě takové objednávky bez DPH, tento měsíc se jedná zatím o první případ.

Děkuji za rady
T.T.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - firemní objednávka, 0% DPH
PříspěvekNapsal: 09 říj 2016 22:26 

Registrován:
06 říj 2016 02:52
Příspěvky:
76
Dobrý den,

jaká verze PS?

Používáte modul "Evropské DIČ [European VAT number]"? A pokud ano, máte správně nastavenou zemi? Děje se vždy, když někdo vyplní DIČ nebo jen někdy?

Když na faktuře je 0% DPH, tak zákazník vidi plnou částku nebo bez DPH? Tím chci říct, zbozí stoji 100 Kč bez DPH, cena s DPH je tedy 121 Kč, na fakture tedy vidite 100 Kč, ale zakaznik na webu pri objednavani vidi 121 Kč nebo 100 Kč celkem?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - firemní objednávka, 0% DPH
PříspěvekNapsal: 10 říj 2016 11:00 
Uživatelský avatar

Registrován:
03 bře 2011 23:21
Příspěvky:
649
Částky takové faktury se dají opravit přímo v databázi. To nic nemění na tom, že je pak prodejní cena bez daně o 21% nižší.

Podle popisu bych hádal, že používate modul European VAT number a jako zemi tam máte nastaveno něco jiného než ČR. Překlad u tohoto nastavení je totiž dost nešťastný. Ta země, která se tam nastavuje, je země sídla firmy. Z toho pak vyplyne, že pro prodeje v ČR bude DPH vždy účtováno.

_________________
M4 Vše v jednom SEO - snadný a na funkce bohatý SEO plugin
https://www.presta-addons.com


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - firemní objednávka, 0% DPH
PříspěvekNapsal: 10 říj 2016 15:32 
C4 zákazník

Registrován:
12 kvě 2011 06:19
Příspěvky:
200
Dobrý den,
verze Presty je 1.6.10
modul evropské DIČ byl nainstalován,ale nebyl nakonfigurován. Chybu to dělalo jen při zadání DIČ.
Po nastavení české republiky do modulu a vyzkoušení na slepé objednávce bylo vše v pořádku.

Co viděl zákazník přio objednání nevím. Ale u mne na faktuře se zobrazila cena bez DPH, pokud byla cena za zboží bez DPH 100, potom na faktuře bylo uvedeno cena bez DPH 100, DPH 0%, cena s DPH 100.

Děkuji a přeji pěkný den
Tomáš Toběrný


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - firemní objednávka, 0% DPH
PříspěvekNapsal: 10 říj 2016 16:48 
Uživatelský avatar

Registrován:
03 bře 2011 23:21
Příspěvky:
649
To je jednoduché. Zákazník nakupoval za ceny bez DPH. Jako by byl plátce DPH z jiné země EU. Na faktuře tedy nemá vyčíslenou daň. Daň samozřejmě odvést musíte, takže je potřeba opravit částky v databázi a zákazníka urychleně kontaktovat s novou fakturou, jinak nastanou další komplikace s přiznáním k DPH a jeho opravou.

_________________
M4 Vše v jednom SEO - snadný a na funkce bohatý SEO plugin
https://www.presta-addons.com


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
PrestaShop partneři

Seznam všech partnerů

PrestaShop Hosting
Návody pro C4

© 2009-2021 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz