Právě je 24 zář 2020 09:14

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: PrestaShop - Doprava dle zvolené země při placení
PříspěvekNapsal: 26 bře 2015 12:20 
C4 zákazník

Registrován:
20 úno 2014 14:44
Příspěvky:
17
Dobrý den,
nevíte jak nastavit obchod, aby při výběru země při platbě nešlo zvolit dopravu do jiné země.
Příklad:
mám vybráno
zvolím nákup bez registrace
vyplním adresu a zvolím stát Slovensko
no ale v nabídce na dopravu mám stále možnost zvolit ppl česká republika a to je špatně!!

nevíte jak na to?

Předem děkuji za pomoc


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Doprava dle zvolené země při placení
PříspěvekNapsal: 27 bře 2015 16:08 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7679
Dobrý den,

doprava se dá omezit jen podle zón. A protože Česká i Slovenská republika jsou ve stejné zóně Europe, tak stačí jednu ze zemí přiřadit do jiné zóny. Takže přejděte v administraci aplikace PrestaShop do sekce Lokalizace > Zóny a vpravo nahoře klikněte na tlačítko Přidat nové pásmo. Nějakým názvem si pojmenujte novou zónu, aktivovat nastavte na Ano a potvrďte tlačítkem Uložit. Pak přejděte do sekce Lokalizace > Země, v seznamu najděte Slovensko a přejděte tlačítkem Editovat do jeho nastavení. V rozbalovacím seznamu Zóna vyberte nově vytvořenou zónu a uložte nastavení. A nyní přejděte do sekce Doručení > Dopravci a v editaci dopravy, u které chcete povolit i dopravu na Slovensko, zaškrtněte na druhé záložce Přepravní místa a náklady nově vytvořenou zónu. Tímto způsobem můžete v editaci jakéhokoliv dopravce povolit jen zónu (příp. více zón), pro kterou půjde použít.

V závěru ani nemusíte vytvářet úplně novou zónu a můžete použít některou ze stávajících, kterou nepoužíváte. Zemi pak stačí přiřadit do této zóny a tu pak zakázat/povolit přímo v nastavení dané dopravy.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Doprava dle zvolené země při placení
PříspěvekNapsal: 31 bře 2015 07:45 
C4 zákazník

Registrován:
20 úno 2014 14:44
Příspěvky:
17
Super!!! Díky za pomoc


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Doprava dle zvolené země při placení
PříspěvekNapsal: 11 dub 2015 17:23 
C4 zákazník

Registrován:
27 říj 2014 19:30
Příspěvky:
114
Dobry den,

predpokladam, ze toto reseni funguje jen u nejnovejsi verze, protoze ve verzi 1.6.0.9 zonu v zalozce prepravni mista a naklady nemohu nalezt... je nejake jine reseni pro zminenou verzi prosim ?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Doprava dle zvolené země při placení
PříspěvekNapsal: 13 dub 2015 11:55 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7679
Dobrý den,

toto nastavení je dostupné v každé verzi aplikace. Pouze ve starších majoritních verzích (1.5, 1.4, 1.3 atd.) nemělo samostatnou záložku a vše bylo na jedné stránce v editaci dopravce. A nemůžete na záložce najít pouze nově vytvořenou zónu, nebo nevidíte žádné zóny?

Jedná se o tuto část:
Příloha:
dopravce_zony_rozsahy.jpg
dopravce_zony_rozsahy.jpg [ 159.63 KiB | Zobrazeno 1963 krát ]

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Doprava dle zvolené země při placení
PříspěvekNapsal: 13 dub 2015 19:53 
C4 zákazník

Registrován:
27 říj 2014 19:30
Příspěvky:
114
Dobry den,

ani jedno ani druhe, byl jsem jen slepy....dekuji za screen.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Doprava dle zvolené země při placení
PříspěvekNapsal: 16 úno 2016 20:25 
C4 zákazník

Registrován:
16 úno 2016 20:19
Příspěvky:
2
Dobrý den,
právě jsem zkusil toto omezení doprav. Bohužel ale nefunguje. Mám zónu "Česká republika". Pokud na to implementuji zemi, pak se vypisuje pouze doprava s tímto omezením a to ve všech jazykových mutacích. Ostatní, které nemají zónu "Česká republika" se skryjí. Díky za pomoc.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Doprava dle zvolené země při placení
PříspěvekNapsal: 16 úno 2016 21:01 
C4 zákazník

Registrován:
16 úno 2016 20:19
Příspěvky:
2
fadrnym píše:
Dobrý den,
právě jsem zkusil toto omezení doprav. Bohužel ale nefunguje. Mám zónu "Česká republika". Pokud na to implementuji zemi, pak se vypisuje pouze doprava s tímto omezením a to ve všech jazykových mutacích. Ostatní, které nemají zónu "Česká republika" se skryjí. Díky za pomoc.


Ještě pro upřesnění: je možné, že neřešíte úplně to stejné. Já potřebuji, aby když si zvolím jiný jazyk (EN nebo SK), aby se zobrazovaly dopravy pouze daného jazyka. Dejme tomu, že pro CZ mám osobní vyzvednutí a pro SK mám PPL na Slovensko. Nechci ale aby se doprava PPL na Slovensko zobrazovala v CZ mutaci.

Díky za info.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Doprava dle zvolené země při placení
PříspěvekNapsal: 18 úno 2016 13:50 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7679
Dobrý den,

ano, v tomto tématu řešíme něco jiného. Každopádně omezení dopravců funguje na základě adresy zákazníka, ne jazyka. Takže pokud máte v obchodě více jazyků a třeba i měn, tak ty nemají žádný vliv na zobrazení dopravců. Záleží pouze na zákazníkovi, v jakém jazyce a případně měně objednávku provede. Dostupní dopravci se zobrazí až dle adresy zákazníka.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Doprava dle zvolené země při placení
PříspěvekNapsal: 17 srp 2020 08:15 

Registrován:
17 srp 2020 08:10
Příspěvky:
1
fadrnym píše:
fadrnym píše:
Dobrý den,
právě jsem zkusil toto omezení doprav. Bohužel ale nefunguje. Mám zónu "Česká republika". Pokud na to implementuji zemi, pak se vypisuje pouze doprava s tímto omezením a to ve všech jazykových mutacích. Ostatní, které nemají zónu "Česká republika" se skryjí. Díky za pomoc.


Ještě pro upřesnění: je možné, že neřešíte úplně to stejné. Já potřebuji, aby když si zvolím jiný jazyk (EN nebo SK), aby se zobrazovaly dopravy pouze daného jazyka. Dejme tomu, že pro CZ mám osobní vyzvednutí a pro SK mám PPL na Slovensko. Nechci ale aby se doprava PPL na Slovensko zobrazovala v CZ mutaci.

Díky za info.

dobry den vytvoril som to podle navodu vyse ale ked prepinam jaziky v administraci produktu tak ked ulozim jednu dopravu v jednem jazyku tak se mi ulozi ta sama i v druhem. co delam spatne?


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
PrestaShop partneři

Seznam všech partnerů

PrestaShop Hosting
Návody pro C4

© 2009-2020 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz