Právě je 06 kvě 2021 21:31

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: PrestaShop - Chýba mapa v admine
PříspěvekNapsal: 29 lis 2016 12:37 
C4 zákazník
Uživatelský avatar

Registrován:
06 čer 2014 19:28
Příspěvky:
604
Zdravím,

V čistej inśtalácii v prestashope mi neukazuje v objednávke MAPU k adresám.
V console sa zobrazuje táto chyba.
Kód:
GET http://DOMENA.sk/img/os/19.gif 404 (Not Found)
js?v=3.exp&sensor=false:34 Google Maps API error: MissingKeyMapError https://developers.google.com/maps/documentation/javascript/error-messages#missing-key-map-error_.jb @ js?v=3.exp&sensor=false:34(anonymous function) @ common.js:50(anonymous function) @ common.js:204c @ common.js:44(anonymous function) @ AuthenticationService.Authenticate?1shttp%3A%2F%2FDOMENA.sk%2Fadmin6678%2Findex.php%3Fcontroller…:1
util.js:210 Google Maps API warning: NoApiKeys https://developers.google.com/maps/documentation/javascript/error-messages#no-api-keysSA.j @ util.js:210(anonymous function) @ js?v=3.exp&sensor=false:126(anonymous function) @ js?v=3.exp&sensor=false:46(anonymous function) @ js?v=3.exp&sensor=false:43(anonymous function) @ js?v=3.exp&sensor=false:46(anonymous function) @ js?v=3.exp&sensor=false:98(anonymous function) @ js?v=3.exp&sensor=false:43(anonymous function) @ js?v=3.exp&sensor=false:98hc @ js?v=3.exp&sensor=false:45gc.jb @ js?v=3.exp&sensor=false:98(anonymous function) @ stats.js:1
util.js:210 Google Maps API warning: SensorNotRequired https://developers.google.com/maps/documentation/javascript/error-messages#sensor-not-requiredSA.j @ util.js:210(anonymous function) @ js?v=3.exp&sensor=false:126(anonymous function) @ js?v=3.exp&sensor=false:46(anonymous function) @ js?v=3.exp&sensor=false:43(anonymous function) @ js?v=3.exp&sensor=false:46(anonymous function) @ js?v=3.exp&sensor=false:98(anonymous function) @ js?v=3.exp&sensor=false:43(anonymous function) @ js?v=3.exp&sensor=false:98hc @ js?v=3.exp&sensor=false:45gc.jb @ js?v=3.exp&sensor=false:98(anonymous function) @ stats.js:1


Viete mi prosím poradiť kde je problém?
Ďakujem


Přílohy:
Untitled-2.png
Untitled-2.png [ 167.44 KiB | Zobrazeno 1642 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Chýba mapa v admine
PříspěvekNapsal: 29 lis 2016 21:13 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
20 říj 2016 15:03
Příspěvky:
117
Dobrý den,

ve Vašem PrestaShopu není přidán google klíč API, který si můžete vygenerovat na google developers. Po vygenerování klíče se připojte na Vaši FTP, kde otevřete soubor "/controllers/front/StoresController.php". V otevřeném souboru najděte řádek 289, který by měl vypadat zhruba takto:
Kód:
            $this->addJS('http'.((Configuration::get('PS_SSL_ENABLED') && Configuration::get('PS_SSL_ENABLED_EVERYWHERE')) ? 's' : '').'://maps.google.com/maps/api/js?sensor=true&region='.substr($default_country->iso_code, 0, 2));

a přidejte do něj klíč následujícím způsobem:
Kód:
$this->addJS('http'.((Configuration::get('PS_SSL_ENABLED') && Configuration::get('PS_SSL_ENABLED_EVERYWHERE')) ? 's' : '').'://maps.google.com/maps/api/js?key=VÁŠ_KLÍČ_API&sensor=true&region='.substr($default_country->iso_code, 0, 2));

v tomto kódu nahraďte "VÁŠ_KLÍČ_API" klíčem vygenerovaným od google.

_________________
Jan Finkous
Webhosting C4
http://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Chýba mapa v admine
PříspěvekNapsal: 30 lis 2016 09:26 
C4 zákazník
Uživatelský avatar

Registrován:
06 čer 2014 19:28
Příspěvky:
604
Ďakujem za odpoveď. Všetko som spravil podľa postupu, vložil API Key, a rovnaká chyba.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Chýba mapa v admine
PříspěvekNapsal: 30 lis 2016 10:50 
C4 zákazník
Uživatelský avatar

Registrován:
06 čer 2014 19:28
Příspěvky:
604
Problém vyriešený. Návod aj pre ostatných ->

V kóde "YOUR_API_KEY" nahraďte svojim API Kĺúčom.

controllers/admin/AdminOrdersController.php
ORIGINÁL:
Kód:
$this->addJS('https://maps.googleapis.com/maps/api/js?v=3.exp&sensor=false');

UPAVENÝ:
Kód:
$this->addJS('https://maps.googleapis.com/maps/api/js?v=3.exp&sensor=false&key=YOUR_API_KEY');


controllers/front/StoresController.php
ORIGINÁL:
Kód:
$this->addJS('http'.((Configuration::get('PS_SSL_ENABLED') && Configuration::get('PS_SSL_ENABLED_EVERYWHERE')) ? 's' : '').'://maps.google.com/maps/api/js?sensor=true&region='.substr($default_country->iso_code, 0, 2));


UPAVENÝ:
Kód:
$this->addJS('http'.((Configuration::get('PS_SSL_ENABLED') && Configuration::get('PS_SSL_ENABLED_EVERYWHERE')) ? 's' : '').'://maps.google.com/maps/api/js?sensor=true&key=YOUR_API_KEY&region='.substr($default_country->iso_code, 0, 2));


themes/default-bootstrap/js/stores.js
ORIGINÁL:
Kód:
var html = '<b>'+name+'</b><br/>'+address+(has_store_picture === 1 ? '<br /><br /><img src="'+img_store_dir+parseInt(id_store)+'.jpg" alt="" />' : '')+other+'<br /><a href="http://maps.google.com/maps?saddr=&daddr='+latlng+'" target="_blank">'+translation_5+'<\/a>';

UPAVENÝ:
Kód:
var html = '<b>'+name+'</b><br/>'+address+(has_store_picture === 1 ? '<br /><br /><img src="'+img_store_dir+parseInt(id_store)+'.jpg" alt="" />' : '')+other+'<br /><a href="http://maps.google.com/maps?saddr=&key=YOUR_API_KEY&daddr='+latlng+'" target="_blank">'+translation_5+'<\/a>';


ADMIN/themes/default/template/controllers/orders/helpers/view/view.tpl
ORIGINÁL:
Kód:
url: 'http://maps.google.com?q={$addresses.delivery->address1|urlencode},{$addresses.delivery->postcode|urlencode},{$addresses.delivery->city|urlencode}{if ($addresses.delivery->id_state)},{$addresses.deliveryState->name|urlencode}{/if},{$addresses.delivery->country|urlencode}'

UPAVENÝ:
Kód:
url: 'http://maps.google.com?key=YOUR_API_KEY&q={$addresses.delivery->address1|urlencode},{$addresses.delivery->postcode|urlencode},{$addresses.delivery->city|urlencode}{if ($addresses.delivery->id_state)},{$addresses.deliveryState->name|urlencode}{/if},{$addresses.delivery->country|urlencode}'



ZDROJ: http://blog.belvg.com/how-to-fix-google ... ashop.html


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Chýba mapa v admine
PříspěvekNapsal: 30 lis 2016 17:41 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
20 říj 2016 15:03
Příspěvky:
117
Dobrý den,

bohužel takto "od boku" příliš nejde napsat na první pokus přesné řešení. Doufám, že jsme Vám alespoň pomohli při hledání řešení. Děkujeme Vám za přidání návodu.

_________________
Jan Finkous
Webhosting C4
http://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
PrestaShop partneři

Seznam všech partnerů

PrestaShop Hosting
Návody pro C4

© 2009-2021 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz