Právě je 21 úno 2024 13:09

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: PrestaShop 8 - Je mozny manualni pomaly presun?
PříspěvekNapsal: 29 pro 2023 05:46 
C4 zákazník

Registrován:
12 zář 2014 07:27
Příspěvky:
123
Chtel bych prejit ze stare 1.6 na novou verzi.
Co jsem se docetl, tak klasicky presun ( import - export DB ) neni uplne spolehlivy takze jsem se rozhodl prehodit vse manualne ( copy - paste ). Mam tam i zpoustu nestandartnich veci, takze klasicky presun stejne neni realny.
Ma otazka zni:
Je mozne nejprve nainstalovat PS8 na nejakou subdomenu, napr: " new.mojedomena.com " , vse si tam vklidu manualne nakopirovat / dopsat stylem copy - paste ( krome zakaznicke DB , to je asi jediny co budu muset nejak pres import-export DB ) z puvodniho onlineshopu ktery je pod " mojedomena.com ".
Az bude vse ready , je mozne proste jen prehodit nejak ty domeny?
Tzn. ten novy shop co je " new.mojedomena.com " prejmenovat na " mojedomena.com " a ten puvodni co ted mam , prepsat na " cokoliv.mojedomena.com " ( ten chci jeste nejakou dobu zachovat abych mohl dohledavat neco co sem zapomel )
Proste u toho noveho odmazat to " new " a aby se to chovalo stejne jako ten stary shop, tedy aby i ty URL k produktum, fotkam, category..atd., sedeli a byli bez toho " new ".
Je mi jasne ze v dobe samotneho prehozeni domen nejakou dobu nic nebude fungovat, stim pocitam. Spis mi jde o to , ze si chci tu 8ku pripravit, otestovat a pak zpustit a to muze trvat hodne dlouhou dobu ( klidne i nekolik mesicu ) , nebot se tomu nemuzu venovat kazdy den, musim i sehnat nove moduly ( nekere mam custom made ) a testovat je.

Je tedy takova moznost?
Plati se za to neco extra?
Co pro to musim udelat?

Dekuji


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 8 - Je mozny manualni pomaly presun?
PříspěvekNapsal: 02 led 2024 16:15 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 08:14
Příspěvky:
8476
Dobrý den,

ano, možné to je. Pro testovací verzi si vytvořte nový web i databázi. Až budete mít web připraven, tak stačí požádat na podpoře o překopírování (resp. prohození) obsahu webů www.nazev-vasi-domeny.cz a new.nazev-vasi-domeny.cz. A následně si v databázi nového PrestaShop 8 webu upravíte podle návodu PrestaShop 8 - Konfigurační soubor > odstavec "Úprava adresy webu v databázi" původní adresu new.nazev-vasi-domeny.cz na novou www.nazev-vasi-domeny.cz. A stejným způsobem si u starého PrestaShop 1.6 webu upravíte podle návodu PrestaShop 1.6 - Konfigurační soubor > odstavec "Úprava adresy webu" / "Úprava adresy webu v databázi" původní adresu www.nazev-vasi-domeny.cz na new.nazev-vasi-domeny.cz.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 8 - Je mozny manualni pomaly presun?
PříspěvekNapsal: 05 led 2024 07:06 
C4 zákazník

Registrován:
12 zář 2014 07:27
Příspěvky:
123
Dekuji


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 8 - Je mozny manualni pomaly presun?
PříspěvekNapsal: 09 led 2024 16:39 
C4 zákazník

Registrován:
26 bře 2014 19:40
Příspěvky:
264
Dobrý den. jen jedna otázka k tomu přesunu.
Jak se na to bude dívat vzhledávač, třeba google?
Mám v 1.6... už mnoho let a jelikož mám celkem specifický produkt, tak jsem u googlu dost vysoko ve fultext aniž bych se nějak zvláště snažil. Když to ručně přehodím viz výše, dodržím názvy kategorií a produktů jako na starém webu, tak by to mohlo dopadnout dobře ne?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 8 - Je mozny manualni pomaly presun?
PříspěvekNapsal: 10 led 2024 11:04 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 08:14
Příspěvky:
8476
Dobrý den,

když budou mít stránky stejný obsah i tvar URL adres, tak byste o žádné pozice neměl přijít. A v případě změny tvaru URL adres stačí nastavit přesměrování (standardní redirect 301) starých adres na nové.

PS: Pokud dotaz vyloženě nesouvisí s aktuálním tématem, tak pro něj prosím vždy vytvořte samostatné vlákno. Chceme mít fórum přehledné i pro ostatní uživatele, kteří hledají řešení stejného problému.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
PrestaShop partneři

Seznam všech partnerů

PrestaShop Hosting
Návody pro C4

© 2009-2024 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz