Právě je 20 črc 2019 03:36

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: PrestaShop 1.6 - Úprava registračního formuláře a produktů
PříspěvekNapsal: 31 pro 2014 20:50 
C4 zákazník

Registrován:
27 pro 2014 16:18
Příspěvky:
53
Děkuji za velmi pohotovou odpověď.
Nevím jak je to možné, ale dělal jsem to stejným způsobem a nešlo mi to a najednou to šlo :)
Ještě bych od Vás chtěl poradit s údaji nutnými při registraci zákazníka.
Kliknu na pole Přihlásit se, objeví se mi pole Registrovat, nebo Už jste registrován?. Když se chci registrovat, napíši emailovou adresu, kliknu na Registrovat, tak se mi zobrazí údaje jako je: Jméno, Příjmení, Emailová adresa...., ale bohužel jsou zde pole, která nechci aby se mi zde zobrazovala např. Informace o Vaší společnosti, siret, ape, web, jméno, telefon, Přiřazení názvu adresy pro budoucí použití. Tyto údaje bych chtěl odstranit a nevím kde? Zkoušel jsem to přes Lokalizace - Země - Česká Republika - Editovat - a různě jsem měnil kolonku formáty adres, ale bez jakékoliv odezvy.
Dále bych se chtěl poradit, jak odstranit z produktů, které jsou buď na úvodní stránce, nebo přímo rozkliknu libovolnou kategorii a zobrazí se mi produkty. Když přejedu myší přes jakýkoliv produkt, tak se mi zobrazí možnost Přidat do košíku. Tuto možnost jsem dal v sekci Konfigurace - Produkty - Zobrazit tlačítko "Přidat do košíku", když má produkt atributy - označím variantu NE a stále se zobrazuje možnost Přidat do košíku, když najedu na jakékoliv zboží. Chtěl bych Vás poprosit o radu, kde ikonku "Přidat do košíku" vypnu?
Děkuji za odpověď


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6 - Úprava registračního formuláře a produktů
PříspěvekNapsal: 31 pro 2014 23:10 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
09 úno 2013 13:11
Příspěvky:
2413
Dobrý den,

na stránce s registrací se informace o vaší společnosti zobrazují proto, že máte aktivní B2B režim. Tento režim můžete povolit/zakázat v administraci aplikace PrestaShop v sekci Konfigurace > Zákazníci. Pokud tento B2B režim zakážete, tyto údaje se již nebudou v procesu registrace zobrazovat.

Pokud nechcete, aby bylo telefonní číslo povinné, v administraci aplikace PrestaShop přejděte do sekce Konfigurace > Zákazníci a volbu Telefonní číslo je povinné přepněte na Ne. Pokud budete chtít pak odstranit políčka s telefonními čísly z formuláře úplně, bude nutné provést úpravu ve zdrojovém kódu šablony.

V posledním případě se jedná o standardní chování aplikace PrestaShop. Pokud v administraci aplikace PrestaShop v sekci Konfigurace > Produkty přepnete volbu Zobrazit tlačítko "Přidat do košíku", když má produkt atributy na Ne, tak tlačítko "Přidat do košíku" se nezobrazuje pouze u produktů, které mají nějaké atributy (kombinace). Pokud tedy máte vytvořený produkt, kde nemáte vytvořené žádné kombinace, tlačítko "Přidat do košíku" se normálně zobrazuje.

_________________
Filip Kučera
Webhosting C4
http://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6 - Úprava registračního formuláře a produktů
PříspěvekNapsal: 01 led 2015 14:03 
C4 zákazník

Registrován:
27 pro 2014 16:18
Příspěvky:
53
Dobrý den,

děkuji za rady, vypnul jsem B2B režim a některé údaje, které jsem tam nechtěl, tak už se nezobrazují.
Co se týče tel. čísla při objednávce, tak to chci, aby bylo povinné, ale vždy se mi zde zobrazují dvě možnosti Mobil - ten tam chci nechat a možnost Telefon - ten chci odstranit z nabídky. Dále se mi zde ve formuláři zobrazuje pole Alias - toto pole jsem přejmenoval v Lokalizace - Překlady - Překlad názvu polí, na svůj vlastní text, ale varianta mého překladu se nikde nezobrazila a stále v registračním kroku je pole Alias. Chtěl bych Vás poprosit o radu, jak pole Alias buď úplně odstranit, nebo přejmenovat?
Před chvílí jste mi odepisoval ohledně mého dotazu na skrytí varianty "Přidat do košíku".
Je možné tedy pokud můj produkt nemá žádné kombinace, aby tlačítko "Přidat do košíku" se nezobrazovalo?
Děkuji za Vaše odpovědi.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6 - Úprava registračního formuláře a produktů
PříspěvekNapsal: 01 led 2015 20:20 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
09 úno 2013 13:11
Příspěvky:
2413
Dobrý den,

pokud máte v administraci aplikace PrestaShop aktivní volbu Telefonní číslo je povinné, tak je v procesu vyplnění adresy nutné vyplnit alespoň jedno telefonní číslo (ve Vašem případě mobil, který tam chcete nechat). Políčko Telefon poté můžete úplně odstranit na FTP serveru v souboru themes/default-bootstrap/address.tpl, kde můžete najít a odstranit následující řádky:

Kód:
<div class="form-group phone-number">
               <label for="phone">{l s='Home phone'}{if isset($one_phone_at_least) && $one_phone_at_least} <sup>**</sup>{/if}</label>
               <input class="{if isset($one_phone_at_least) && $one_phone_at_least}is_required{/if} validate form-control" data-validate="{$address_validation.phone.validate}" type="tel" id="phone" name="phone" value="{if isset($smarty.post.phone)}{$smarty.post.phone}{else}{if isset($address->phone)}{$address->phone|escape:'html':'UTF-8'}{/if}{/if}"  />
            </div>
.

Výraz Alias na stránce s vyplněním adresy můžete změnit v administraci aplikace PrestaShop v sekci Lokalizace > Překlady. Zde si jako Typ překladu vyberte Překlad obchodu, šablonu, jazyk a klikněte na Upravit. Na stránce s překladem klikněte na Rozbalit vše a pomocí zkratky CTRL+F vyhledejte výraz Alias – přiřaďte této adrese název pro budoucí použití. Tento text si upravte a následně uložte. Poté se na stránce s adresou bude zobrazovat Vámi zadaný výraz.

Jestli chcete tlačítko "Přidat do košíku" u produktů bez kombinací, tak na FTP serveru v souboru themes/default-bootstrap/product-list.tpl najděte a odstraňte tyto řádky:

Kód:
<span class="button ajax_add_to_cart_button btn btn-default disabled">
                           <span>{l s='Add to cart'}</span>
                        </span>
.

_________________
Filip Kučera
Webhosting C4
http://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6 - Úprava registračního formuláře a produktů
PříspěvekNapsal: 02 led 2015 12:45 
C4 zákazník

Registrován:
27 pro 2014 16:18
Příspěvky:
53
Dobrý den,

smazal jsem přesně ty řádky, které jste mi psal pro odstranění pole Telefon, ale stále se tam to pole zobrazuje.
Také jsem odstranil řádky pro zobrazení tlačítka "Přidat do košíku", ale bohužel to nepomohlo, vždy když najedu třeba na úvodní stránku a přejedu myší přes obrázek, tak se mi tam varianta "Přidat do košíku" zobrazí.
Děkuji


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6 - Úprava registračního formuláře a produktů
PříspěvekNapsal: 02 led 2015 13:47 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
09 úno 2013 13:11
Příspěvky:
2413
Dobrý den,

po odstranění výše uvedených řádků se telefon již nezobrazuje. Vyzkoušejte pročistit cache internetového prohlížeče, příp. v administraci aplikace PrestaShop v sekci Nástroje > Výkon klikněte na Vyčistit mezipaměť.

Odstraněním řádků s košíkem dojde k odstranění tohoto políčka pouze ze seznamu produktů, nikoliv z hlavní stránky. Pokud Vám taková úprava nevyhovuje, můžete se obrátit na některého z našich partnerů (příp. vpravo blok PrestaShop partneři), který se aplikaci věnuje.

_________________
Filip Kučera
Webhosting C4
http://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
PrestaShop partneři

Seznam všech partnerů

PrestaShop Hosting
Návody pro C4

© 2009-2019 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz