Právě je 17 črc 2019 02:26

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: PrestaShop 1.6 - Po aktualizaci chybějí kódy dodavatele
PříspěvekNapsal: 22 črc 2014 12:10 
C4 zákazník

Registrován:
24 dub 2012 09:34
Příspěvky:
46
Dobrý den,

obdržel jsem první objednávky po aktualizaci Prestashopu z verze 1.4.7.0 na 1.6.0.8 a zmizely mi všechny kódy dodavatelů, které jsem měl dříve vyplněné v každém detailu produktu a na základě kterých jsem prováděl objednávky u mých dodavatelů.

Máte někdo takovou zkušenost? Případně, jak dostat tyto kódy opět někde do detailu produtků. Je to celkem závažná ztráta :/

Děkuji

Marek Roszka


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6 - Po aktualizaci chybějí kódy dodavatele
PříspěvekNapsal: 23 črc 2014 11:51 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7161
Dobrý den,

ve verzi 1.6 naleznete kódy dodavatelů v editaci produktu na záložce Dodavatelé.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6 - Po aktualizaci chybějí kódy dodavatele
PříspěvekNapsal: 28 črc 2014 12:21 
C4 zákazník

Registrován:
24 dub 2012 09:34
Příspěvky:
46
Dobrý den,

nikoliv, tyto informace se tam nenacházejí. Postupoval jsem při aktualizaci přesně dle Vašeho návodu a bohužel se tam tato informace neobjeví. U verze 1.4.7.0 jsem měl vyplněny všechny údaje vyplněny na detailu produktu, v předchozí verzi nebyly vyplněny žádné druhy dodavatelů, tak jak je nyní u verze 1.6.0.8.

Jsou tyto informace někde k dispozici v databázi, tak abychom případně kódy doplnili ručně do každého produktu i když jich je přes 1000 :/

S pozdravem

Marek Roszka


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6 - Po aktualizaci chybějí kódy dodavatele
PříspěvekNapsal: 28 črc 2014 14:27 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7161
Dobrý den,

pokud se Vám kódy dodavatelů na záložce Dodavatelé nezobrazují, tak jste pravděpodobně neměl ve staré verzi vybrané u produktů dodavatele. V nové verzi jsou tyto kódy vázány na dodavatele, takže při aktualizaci nemohlo dojít ke spárování, a proto se Vám nic nezobrazuje. Původní kódy naleznete v tabulce product (příp. vasprefix_product) v sloupečku supplier_reference. A kódy kombinací produktů jsou v tabulce product_attribute (příp. vasprefix_product_attribute) opět ve sloupečku supplier_reference.

Abyste nemusel přidávat kódy zpět po jednom, můžete si z databáze vyexportovat celou tabulku (např. rovnou do formátu CSV for MS Excel). V ní ponecháte pouze sloupečky Číslo [ID] a Kód dodavatele č. a přidáte ještě sloupeček Dodavatel. A pak použijete import pomocí CSV.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6 - Po aktualizaci chybějí kódy dodavatele
PříspěvekNapsal: 29 črc 2014 09:17 
C4 zákazník

Registrován:
24 dub 2012 09:34
Příspěvky:
46
Dobrý den,

přesně jak píšete, měl jsem pouze vyplněny kódy dodavatelů na jednotlivých kartách produktů a ty jsem neměl nijak povázany s dodavateli. Děkuji za radu, vyzkouším poslední Váš návrh.

S pozdravem

Marek Roszka


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6 - Po aktualizaci chybějí kódy dodavatele
PříspěvekNapsal: 29 črc 2014 17:05 
C4 zákazník

Registrován:
24 dub 2012 09:34
Příspěvky:
46
Přeci jen bych měl ještě jeden dotaz, v tabulce product po exportu vidím tedy sloupec supplier_reference a ve sloupci id_supplier mám nuly a u jednoho produktu mám 3, jelikož jsem si testově vytvořil dodavatele default. Vystačí tedy změnit u všech položek id_supplier
na číslo 3? A následně imporotvat? Pokusil jsem se o tuto změnu, ale import mi vypisuje chybu.

S tím přidáním sloupce dodavatel jste měl na mysli jaký název sloupce, resp o kterou tabulku se jedná?

Děkuji

Marek Roszka


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6 - Po aktualizaci chybějí kódy dodavatele
PříspěvekNapsal: 29 črc 2014 17:36 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7161
Dobrý den,

sloupec Dodavatel je právě vygenerovaný id_supplier. Do něj zadejte pro každý produkt (řádek) hodnotu 3, což je ID Vašeho dodavatele default. Podle Vašeho popisu jste vše udělal správně. V CSV souboru tedy budete mít jen tři sloupce ID produktu, kód dodavatele a ID dodavatele. Při importu produktů (v sekci Nástroje - CSV Import) pak nezapomeňte nastavit volbu Vynutit všechna ID čísla na Ano, aby došlo k přiřazení podle ID produktu. Pokud se Vám při importu zobrazí nějaká chyba, tak sem vložte její znění, abych Vám mohl lépe poradit.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6 - Po aktualizaci chybějí kódy dodavatele
PříspěvekNapsal: 30 črc 2014 11:21 
C4 zákazník

Registrován:
24 dub 2012 09:34
Příspěvky:
46
Dobrý den,

děkuji za reakci, již se podařilo na druhý pokus.

S pozdravem

Marek Roszka


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
PrestaShop partneři

Seznam všech partnerů

PrestaShop Hosting
Návody pro C4

© 2009-2019 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz