Právě je 12 kvě 2021 10:27

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: PrestaShop 1.6 - Nefunkční export objednávek
PříspěvekNapsal: 05 led 2015 18:04 
C4 zákazník

Registrován:
26 pro 2014 20:08
Příspěvky:
72
Dobrý den,
v administraci v sekci OBJEDNÁVKY - Objednávky existuje tlačítko EXPORTOVAT
Příloha:
obr1.png
obr1.png [ 1.25 KiB | Zobrazeno 1263 krát ]

Měl jsem za to, že pomocí tohoto tlačítko provedu export vybraných (zakliknutých) orderů. Nicméně mi systém po kliknutí vrátí error-page:

Soubor nenalezen
Firefox nemůže nalézt soubor http://...název domény.../administrator/index.php?controller=AdminOrders&exportorder&token=5392d65caa78655f1aaa66d255b9099f.
Zkontrolujte, zda je jméno souboru napsáno správně, a to včetně velikosti písmen.
Zkontrolujte, zda soubor nebyl přesunut, přejmenován nebo smazán.


Jde o chybu jen u mě, nebo je toto tlačítko nefunkční (případně jsem špatně pochopil jeho funkcionalitu) a export orders lze řešit jen pomocí nějakého placeného modulu?

Děkuji za odpověď JA


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6 - Nefunkční export objednávek
PříspěvekNapsal: 06 led 2015 20:22 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
09 úno 2013 13:11
Příspěvky:
2413
Dobrý den,

ano, přesně tak. Po kliknutí na tlačítko Exportovat by se do Vašeho počítače měl stáhnout soubor s objednávkami s koncovkou .csv. Problém s exportem objednávek se řešil přímo na oficiálním fóru aplikace PrestaShop, jak problém s nefunkčním importem objednávek opravit, naleznete na GitHubu.

Je ale možné, že problém je v tom, že Vaše doména zatím není nasměrována na naše servery, takže soubor je hledán ještě u původního poskytovatele serveru.

Samozřejmě se ale jedná jen o defaultní funkci exportu objednávek, kterou aplikace PrestaShop umožňuje. K dispozici je i několik placených modulů, ve kterých si můžete nechat vyexportovat další hodnoty (např. dopravce, množství, produkty, hmotnost apod.), jedná se o moduly Export Orders Pro nebo Export Orders.

_________________
Filip Kučera
Webhosting C4
http://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6 - Nefunkční export objednávek
PříspěvekNapsal: 06 led 2015 20:42 
C4 zákazník

Registrován:
26 pro 2014 20:08
Příspěvky:
72
Dobrý večer,
nejsem si jist, že to bude tou prozatím nepřesměrovanou doménou, protože prakticky stejné tlačítko a funkcionalita je i na kartě zákazníku či na kartě adres nebo na kartě produktů a všude mi dané tlačítko funguje, ale to jsem zapomněl úvést - omlouvám se.
Nicméně děkuji, tím jste mi nejen odpověděl, ale navedl jiným směrem, protože jsem předpokládal, že export bude obsahovat vše potřebné pro další práci s objednávkou například právě při "nalévání" pro přepravce apod. Což tento defaultní export, dle toho co uvádíte, stejně neobsahuje (tušil jsem to, protože na jiných kartách taktéž nejsou data ve vygenerovaném csv kompletní) a jeho použití tak nebude možné.

Děkuji JA


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6 - Nefunkční export objednávek
PříspěvekNapsal: 06 led 2015 21:50 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
09 úno 2013 13:11
Příspěvky:
2413
Dobrý den,

v tom případě vyzkoušejte provést úpravu souboru classes/controller/AdminController.php (viz výše). Tento defaultní export obsahuje pouze základní informace o objednávce, tzn. ID, kód objednávky, dodací adresu, jméno zákazníka (příp. i společnost), cenu, způsob platby, stav a datum. Ovšem pokud Vám tyto základní hodnoty nestačí, tak můžete využít z některých výše uvedených modulů, ve kterých si můžete nastavit veškeré hodnoty, které chcete exportovat.

_________________
Filip Kučera
Webhosting C4
http://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6 - Nefunkční export objednávek
PříspěvekNapsal: 07 led 2015 00:30 
C4 zákazník

Registrován:
26 pro 2014 20:08
Příspěvky:
72
Dobrý večer,
oprava v souboru classes/controller/AdminController.php opravdu pomohla a export objednávek je nyní fukční, nicméně jste měl pravdu, že výstup nestačí.
Resp. obsahuje pouze údaje, které jsou vidět na stránce objednávky:

Číslo [ID] - jasné zde není co řešit
Kód - jasné zde není co řešit
Nový klient - celkem zbytečný údaj, ale také jasné
Dodání - bohužel tato položka není adresou dodání, ale pouze Země (což je mimochodem škoda i u samotného přehledu objednávek, protože se vesměs opakuje stejný údaj pro všechny objednávky
Zákazník - jasné zde není co řešit
Celkem - jasné zde není co řešit
Platba - jasné zde není co řešit
Stav - jasné zde není co řešit
Datum - jasné zde není co řešit

A mimo adresy pak chybí ještě jedna položka a to zvolený typ přepravy alias Dopravce, aby byl výstup použitelný pro další zpracování pro přepravce.

Každopádně i tak děkuji za ochotu a Vaše profesionální odpovědi.
S pozdravem JA


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
PrestaShop partneři

Seznam všech partnerů

PrestaShop Hosting
Návody pro C4

© 2009-2021 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz