Právě je 10 kvě 2021 10:45

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 13 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: PrestaShop 1.6 - Admin + Chrome (POZOR)
PříspěvekNapsal: 17 říj 2016 16:58 
C4 zákazník
Uživatelský avatar

Registrován:
06 čer 2014 19:28
Příspěvky:
604
Zdravím,

Len chcem upozorniť ostatných používateľov Prestashopu (U mňa osobne sa jedná o verziu 1.6.1.0), že po aktualizácii prehliadača Chrome na verziu : 54.0.2840.59 m sa deje v administracii to, že ak ukladáte produkt, niekedy (Dosť často) sa stáva, že sa produkt, resp zmeny neuložia a hodí Vás to na stránky s produktami v administrácii, tak pozor nato.
U mňa som to riešil prechodom na najnovší FireFox - tam problém nie je.

(Píšem to preto, lebo som si myslel, že sa jedná o chybu v PS, ale nakoniec sa mi potvrdilo, že chyba je v prehliadači)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6 - Admin + Chrome (POZOR)
PříspěvekNapsal: 21 říj 2016 10:39 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7926
Dobrý den,

děkujeme za informaci. A v novější verzi aplikace Chrome se Vám problém už neprojevil?

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6 - Admin + Chrome (POZOR)
PříspěvekNapsal: 21 říj 2016 15:08 
C4 zákazník
Uživatelský avatar

Registrován:
06 čer 2014 19:28
Příspěvky:
604
Uz je nova verzia? Verziu ktoru som naposledy popisoval bola najnovsia.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6 - Admin + Chrome (POZOR)
PříspěvekNapsal: 25 říj 2016 10:55 
C4 zákazník
Uživatelský avatar

Registrován:
06 čer 2014 19:28
Příspěvky:
604
Správa sa to rovnako aj v najnovšej verzii: Verzia 54.0.2840.71 m (64-bit)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6 - Admin + Chrome (POZOR)
PříspěvekNapsal: 25 říj 2016 16:29 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7926
Dobrý den,

děkuji za informaci. Testoval jsem ukládání produktů na poslední verzi aplikace 1.6.1.7 a v ní také dochází k problémům s uložením. Takže potvrzuji, že se opravdu jedná o problém prohlížeče Chrome, který zatím nebyl vyřešen.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6 - Admin + Chrome (POZOR)
PříspěvekNapsal: 30 říj 2016 12:20 
C4 zákazník

Registrován:
28 pro 2014 10:11
Příspěvky:
18
Dobrý den,

hledal jsem odpověď na tento problém s ukládáním změn u zboží a myslel jsem že řešení je chyba v Chromu, ale zjistil jsem že mi to dělá v každém prohlížeči. Dokonce i v IE od Microsoftu. Zkoušel jsem to na 3 různých PC v Chromu, Opeře a IE a v každém nelze uložit změny u produktu nebo až třeba na popáté.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6 - Admin + Chrome (POZOR)
PříspěvekNapsal: 31 říj 2016 12:11 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7926
Dobrý den,

mně se chyba projevila pouze v prohlížeči Chrome, ve Firefoxu a IE uložení fungovalo bez problému. A nepoužíváte starší verzi aplikace, to by také mohla být příčina? Pokud ano, doporučuji provést aktualizaci na nejnovější verzi aplikace. Případně můžete nejdříve zkusit nainstalovat poslední verzi aplikace (do podsložky nebo na subdoménu) a na ní si před aktualizací funkčnost otestovat.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6 - Admin + Chrome (POZOR)
PříspěvekNapsal: 31 říj 2016 12:18 
Uživatelský avatar

Registrován:
03 bře 2011 23:21
Příspěvky:
647
Zde je popis problému.

https://addons.prestashop.com/seller-blog.php?article=803

Dnes, 31. 10. 2016, není opraven ani v nejnovější verzi PrestaShopu a vyskytuje se zatím jen v poslední verzi Chrome 54.

_________________
M4 Vše v jednom SEO - snadný a na funkce bohatý SEO plugin
https://www.presta-addons.com


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6 - Admin + Chrome (POZOR)
PříspěvekNapsal: 04 lis 2016 12:29 
C4 zákazník
Uživatelský avatar

Registrován:
02 zář 2015 01:50
Příspěvky:
2
Chrome totiž ve verzi 54 odstranil možnost synchronních XMLHttpRequest volání (AJAX).
Řešením je používat dočasně jiný prohlížeč nebo nainstalovat Chrome 53 a zakázat automatický upgrade.

Více na http://build.prestashop.com/news/prestashop-1618-maintenance-release/

Stručný souhrn
While we were packing version 1.6.1.8 for QA testing two weeks ago, version 54 of the Google Chrome browser was released. This is a significant update of this major browser, because it removes the ability to make synchronous XMLHttpRequest calls – a method which is used in PrestaShop 1.5 & 1.6’s Product Creation page.

In effect, this makes it impossible to create or edit a product in all versions of PrestaShop 1.5 and 1.6. While this problematic behavior is not a bug from PrestaShop but a design decision from the W3C/WHATWG standards bodies (applied by browser vendors after time of deprecation), all PrestaShop merchants might witness issues once the Chrome browser auto-updates to its latest version.
Furthermore, other browsers should soon follow suite: https://developer.mozilla.org/en-US/doc ... Parameters. We do not have yet an ETA for other browsers.

The PrestaShop Core team is aware of the situation, and is publicly working on this issue: here is the Forge ticket, and here is the current pull request. Please help us test the current fix! Let’s make sure, together, that it does fix the issue for everyone!
Also, make sure that your modules and themes DO NOT make use of synchronous XHR calls! Learn how here!

PrestaShop 1.6.1.8 does not contain the fix. We are planning for a quick v1.6.1.9 with this fix in place – this way we can focus our QA testing for this version to just this issue. That forthcoming release will also explain how to patch previous versions of PrestaShop.

While we are working on the issue, you should be able to have your Product Creation page work again by installing Chrome 53 and setting it to not make automatic upgrades.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6 - Admin + Chrome (POZOR)
PříspěvekNapsal: 12 pro 2016 23:42 

Registrován:
12 pro 2016 23:36
Příspěvky:
1
Po tom, co mě zákazník několik dní tepal za to, že mu to nejde, tak jsem někde, už nevím kde, našel řešení i pro Chrome 54, které funguje.

V souboru /adminXYZ/themes/default/template/controllers/products/helpers/form/form.tpl zakomentovat řádky 252 až 254:

Kód:
submitHandler: function(form) {
   form.submit();
},


Vznikne tedy toto:
Kód:
{*} Chrome 54 bug! submitHandler: function(form) {
   form.submit();
},{*}


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 13 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
PrestaShop partneři

Seznam všech partnerů

PrestaShop Hosting
Návody pro C4

© 2009-2021 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz