Právě je 22 led 2021 19:43

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 23 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: PrestaShop 1.6.0.5 - Úprava hlavní stránky
PříspěvekNapsal: 22 bře 2014 11:55 
C4 zákazník

Registrován:
20 bře 2014 10:35
Příspěvky:
38
Dobrý den,

nedaří se mi na titulní stranu ve verzi 1.6.0.5 připnout do leva blok kategorií, blok cms a další, píše to že nelze připnout.....potřeboval bych, aby titulní stránka a vlastně všechny strany měly stejný vzhled, v levém sloupci kategorie, novinky, doporučené zboží atd.

Také bych chtěl poradit, jak se dá na titulní stránku umístit nějaký text - uvítání - ideálně hned pod posuvník s obrázky. V předchozí verzi byl editor úvodní stránky, v této verzi k dispozici není.

Díky.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6.0.5 - Úprava hlavní stránky
PříspěvekNapsal: 23 bře 2014 12:34 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
09 úno 2013 12:11
Příspěvky:
2413
Dobrý den,

v administraci aplikace PrestaShop si v sekci Konfigurace > Šablony zkontrolujte, jestli máte u šablony nastavený levý/pravý sloupec jako výchozí. Potom klikněte u použité šablony na Editovat a dole v části Vzhled sloupců si povolte zobrazení v pravém nebo v levém sloupci. Například u category stačí mít volbu zeleně označenou (Aktivováno).

I v této nejnovější verzi je k dispozici modul Editor úvodní stránky, pomocí kterého si můžete nastavit úvodní text, obrázky atp. Potom v části Moduly > Pozice modulů můžete spravovat zavěšení jednotlivých bloků.

_________________
Filip Kučera
Webhosting C4
http://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6.0.5 - Úprava hlavní stránky
PříspěvekNapsal: 23 bře 2014 13:39 
C4 zákazník

Registrován:
20 bře 2014 10:35
Příspěvky:
38
Děkuji za informace,
zdá se ale, že mám vše nastaveno správně a přesto se mi stále nedaří na hlavní - titulní stranu blok kategorií atd. dostat. Kategorie se mi na titulní straně zobrazují jen dole v zápatí. Když rozkliknu nějakou kategorii, tak se pak již všechno zobrazuje správně, blok kategorií, blok cms atd. vše je v levém sloupci, ale na titulní straně to prostě není. Blok kategorií jsem zkoušel zavěsit na všechny možný hooky, ale stále se nedaří.....titulní strana je pořád bez levého sloupce :-(

Nevím co dělám špatně.

Díky.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6.0.5 - Úprava hlavní stránky
PříspěvekNapsal: 23 bře 2014 14:29 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
09 úno 2013 12:11
Příspěvky:
2413
Dobrý den,

otestoval jsem to a vše se zobrazuje správně. Na hlavní stránce i na ostatních stránkách se v levém sloupci zobrazuje blok kategorií, CMS stránky atp. Případně se můžete vyzkoušet podívat zde.

Pokud si nebudete vědět rady, tak mi na email forum@c4.cz pošlete přístupové údaje do administrace aplikace PrestaShop. Otestuji problém přímo na Vaší instalaci.

_________________
Filip Kučera
Webhosting C4
http://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6.0.5 - Úprava hlavní stránky
PříspěvekNapsal: 24 bře 2014 10:09 
C4 zákazník

Registrován:
20 bře 2014 10:35
Příspěvky:
38
Moc děkuji, nakonec se to povedlo podle toho odkazu na ten detailní návod v angličtině.....

Měl bych ještě jeden dotaz, v této nové šabloně je nahoře pod banerem uvedeno
"zavolejte nám bezplatně" + tel.číslo.
Jak se dá změnit tento text? Nikde jsem to nenašel.
Děkuji.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6.0.5 - Úprava hlavní stránky
PříspěvekNapsal: 24 bře 2014 15:16 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
09 úno 2013 12:11
Příspěvky:
2413
Dobrý den,

tento text můžete upravit přímo v administraci aplikace PrestaShop. Přejděte do sekce Moduly > Moduly, vyhledejte modul s názvem Blok kontakt a klikněte na Konfigurace. Zde si v políčku Telefon upravte telefonní číslo a klikněte na Uložit.
Pak přejděte do Lokalizace > Překlady a jako Typ překladu vyberte Překlady nainstalovaných modulů, šablonu, jazyk a klikněte na Upravit. Na stránce s překladem klikněte na Rozbalit vše a pomocí zkratky CTRL+F vyhledejte výraz Zavolejte nám a ten si upravte, potom klikněte na Uložit.

_________________
Filip Kučera
Webhosting C4
http://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6.0.5 - Úprava hlavní stránky
PříspěvekNapsal: 24 bře 2014 18:38 
C4 zákazník

Registrován:
20 bře 2014 10:35
Příspěvky:
38
Děkuji za radu, pomohla.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6.0.5 - Úprava hlavní stránky
PříspěvekNapsal: 26 bře 2014 10:13 
C4 zákazník

Registrován:
20 bře 2014 10:35
Příspěvky:
38
Dobrý den,
mám ještě jeden problém v souvislosti s úpravou titulní stránky, potažmo aktivaci levého a pravého sloupce dle anglického návodu, na který jste mě odkázal výše, došlo k rohození tlačítka "přidat do košíku" na stránce produktu viz přiložený obrázek.

Dále pak mám ještě jeden problém, nejsem nikde schopný najít a deaktivovat blok viz červeně zakroužkované na přiloženém obrázku. Prosím o radu, co je to za modul.

Děkuji.


Přílohy:
problem.jpg
problem.jpg [ 255.08 KiB | Zobrazeno 9087 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6.0.5 - Úprava hlavní stránky
PříspěvekNapsal: 26 bře 2014 15:21 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
09 úno 2013 12:11
Příspěvky:
2413
Dobrý den,

pokud chcete odstranit navigaci, tak přejděte na FTP serveru do adresáře themes/vase-sablona/ a otevřete soubor breadcrumb.tpl. V něm najděte a odstraňte tyto řádky:

Kód:
{if isset($smarty.capture.path)}{assign var='path' value=$smarty.capture.path}{/if}
<div class="breadcrumb clearfix">
   <a class="home" href="{$base_dir}" title="{l s='Return to Home'}"><i class="icon-home"></i></a>
   {if isset($path) AND $path}
      <span class="navigation-pipe" {if isset($category) && isset($category->id_category) && $category->id_category == 1}style="display:none;"{/if}>{$navigationPipe|escape:'html':'UTF-8'}</span>
      {if !$path|strpos:'span'}
         <span class="navigation_page">{$path}</span>
      {else}
         {$path}
      {/if}
   {/if}
</div>
.

Košík si můžete upravit v souboru themes/vase-sablona/css/product.css ve třídě .box-info-product .exclusive span {.

_________________
Filip Kučera
Webhosting C4
http://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.6.0.5 - Úprava hlavní stránky
PříspěvekNapsal: 28 bře 2014 10:09 
C4 zákazník

Registrován:
20 bře 2014 10:35
Příspěvky:
38
Děkuji.

Mám ještě jeden takový zajímavý problém, ve verzi 1.6.0.5 jsem dle Vašeho návodu přidal na titulní stranu levý sloupec a kategorie. Ted jsem však zjistil, že kategorie se chovají divně.
příklad: rozkliknu podkategorii Stolní kalendáře - vše vypadá v pořádku viz obrázek1, poté ale kliknu třeba na kategorii Diáře, kategorie se ale zobrazí jen ve středním sloupci, ale v levém výpisu kategorií se vůbec nerozbalí a pořád zůstává jakoby zobrazená kategorie Stolní kalendáře viz obrázek2. At poté kliknu na jakoukoliv jinou kategorii, je to pořád stejný.....:-(
Nevíte v čem by mohl být problém?


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 23 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
PrestaShop partneři

Seznam všech partnerů

PrestaShop Hosting
Návody pro C4

© 2009-2021 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz