Právě je 23 črc 2019 10:54

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 13 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: PrestaShop 1.5 - Nelze změnit číslo faktury
PříspěvekNapsal: 07 led 2015 10:30 
C4 zákazník

Registrován:
07 led 2015 10:23
Příspěvky:
7
Dobrý den,
prosím o radu, nefunguje mi přečíslování faktur v Prestashopu v. 1.5.6.2.
Používám prefix FA a číslo 144000162, výsledek FA144000162 a když změním v BO na FA154000001 tak uložení proběhne v pořádku, ale vygenerovaná faktura pokračuje dále v číselné řadě FA144000163.
Zpětná kontrola funguj, jakmile nastavím menší hodnotu, BO hlásí, že je třeba nastavit vyšší číselnou hodnotu, ale změna na vyšší se nepromítne.

Nevíte kde by mohla být příčina, popřípadě v jaké DB tabulce upravit hodnotu, nevím kde to hledat a nerad bych si "nakopnul" DB.
Prosím o radu.

Mockrát děkuji.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.5 - Nelze změnit číslo faktury
PříspěvekNapsal: 09 led 2015 16:10 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7164
Dobrý den,

ano, jedná se o chybu, kterou jde vyřešit jednoduchou úpravou v databázi. Takže standardně na adresa mysql.nazev-vasi-domeny.cz se přihlaste do Vaší databáze (pomocí aplikace phpMyAdmin nebo Adminer) a zobrazte si tabulku ps_configuration (příp. vasprefix_configuration). V ní najděte řádek, který bude mít ve sloupečku name hodnotu PS_INVOICE_START_NUMBER. Pozor, tyto řádky jsou v tabulce dva (minimálně). Jeden bude mít ve sloupečku name číslo faktury, které jste zadal v administraci aplikace (např. 154000001), a druhý řádek bude mít ve sloupečku name hodnotu NULL. A právě tuto hodnotu NULL ve sloupečku name musíte změnit na požadované číslo faktury (např. 154000001). Po této úpravě začne číslování faktur fungovat správně.

Jen upozorňuji, že pokud používáte multistore, tak v tabulce ps_configuration můžete najít více řádků s PS_INVOICE_START_NUMBER. Podle hodnoty id_shop (příp. id_shop_group) lze pak identifikovat, s kterým obchod souvisí.

Každopádně tuto úpravu budete muset aplikovat i při opětovné změně čísla faktury, protože chyba byla odstraněna až v nové verzi 1.6.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.5 - Nelze změnit číslo faktury
PříspěvekNapsal: 10 led 2015 16:05 
C4 zákazník

Registrován:
07 led 2015 10:23
Příspěvky:
7
Dobrý den,
moc děkuji za pomoc, zafungovalo to.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: PrestaShop - Smazání faktury se špatným číslem
PříspěvekNapsal: 10 kvě 2016 12:29 
C4 zákazník

Registrován:
18 dub 2011 11:46
Příspěvky:
56
jak vymazu fakturu , ktera ma to cislo blbe? diky moc za rychlou odpoved


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop - Smazání faktury se špatným číslem
PříspěvekNapsal: 10 kvě 2016 14:16 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7164
Dobrý den,

pokud Vám stačí změnit číslo faktury na jiné, tak v databázi aplikace v tabulce ps_order_invoice (příp. vasprefix_order_invoice) naleznete tabulku s fakturami, ve které si u dané objednávky můžete ve sloupečku number změnit číslo již vytvořené faktury. A pak si číslo faktury upravte ještě v tabulce ps_orders, kde opět u dané objednávky proveďte úpravu čísla faktury ve sloupečku invoice_number.

Úplné smazání faktury by bylo složitější, protože jednotlivé tabulky v databázi jsou provázané. Takže by se musely upravit záznamy ve všech souvisejících tabulkách:

  • ps_cart
  • ps_orders
  • ps_order_carrier
  • ps_order_cart_rule
  • ps_order_detail
  • ps_order_invoice
  • ps_order_invoice_payment
  • ps_order_invoice_tax

A pokud používáte nějaký modul, který je nějakým způsobem svázaný s fakturami, tak ještě v tabulkách tohoto modulu.

Příště, prosím, pro dotaz vytvořte samostatné téma, protože již nesouvisí s aktuálním tématem. Chceme mít fórum přehledné i pro ostatní uživatele, kteří hledají řešení stejného problému.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.5 - Nelze změnit číslo faktury
PříspěvekNapsal: 10 kvě 2016 14:39 
C4 zákazník

Registrován:
18 dub 2011 11:46
Příspěvky:
56
co mam tedy prosim upravit? viz priloha
Příloha:
Snímek obrazovky 2016-05-10 v 14.36.15.png
Snímek obrazovky 2016-05-10 v 14.36.15.png [ 190.6 KiB | Zobrazeno 1065 krát ]
Příloha:
Snímek obrazovky 2016-05-10 v 14.36.15.png
Snímek obrazovky 2016-05-10 v 14.36.15.png [ 190.6 KiB | Zobrazeno 1065 krát ]
a v jakém poli co? :-( děkuji jinak ta uprava cisel fa jsem zvladla dekuji, jen se chci zeptat, zda když mam modul k fakturam musim jeste neco upravit? nebo to patrilo, kdyz chci faktturu smazat? diky moc


Přílohy:
Snímek obrazovky 2016-05-10 v 14.37.39.png
Snímek obrazovky 2016-05-10 v 14.37.39.png [ 69.18 KiB | Zobrazeno 1065 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.5 - Nelze změnit číslo faktury
PříspěvekNapsal: 10 kvě 2016 14:51 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7164
Dobrý den,

na obou řádcích upravte hodnotu value na číslo, které má mít následující faktura.
Příloha:
Snímek obrazovky 2016-05-10 v 14.36.jpg
Snímek obrazovky 2016-05-10 v 14.36.jpg [ 315.36 KiB | Zobrazeno 1060 krát ]


Bohužel nevím, jaký modul pro faktury používáte, takže Vám nemohu říci, jestli je nutné provést úpravy i v jeho tabulkách.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.5 - Nelze změnit číslo faktury
PříspěvekNapsal: 10 kvě 2016 14:51 
C4 zákazník

Registrován:
18 dub 2011 11:46
Příspěvky:
56
moc děkuji !!!! :-)


je to modul: Nová Faktura v16.50325 - by presstashop


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.5 - Nelze změnit číslo faktury
PříspěvekNapsal: 10 kvě 2016 15:09 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7164
Dobrý den,

tento modul bohužel nemám k dispozici. Ale pokud pouze mění finální vzhled faktur, tak pravděpodobně databázi vůbec nepoužívá. V tom případě nebude nutné v databázi dělat nějaké další úpravy.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.5 - Nelze změnit číslo faktury
PříspěvekNapsal: 17 kvě 2016 18:24 
C4 zákazník

Registrován:
18 dub 2011 11:46
Příspěvky:
56
tak bohuzel ted jsem zjistila ze treti faktura ma zas jine cislo navazujici na to predchozi... proc?? :-(


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 13 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
PrestaShop partneři

Seznam všech partnerů

PrestaShop Hosting
Návody pro C4

© 2009-2019 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz