Právě je 11 kvě 2021 19:31

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: PrestaShop 1.4 - odstranění obrázku kategorie
PříspěvekNapsal: 23 bře 2011 10:03 

Registrován:
20 bře 2011 11:21
Příspěvky:
17
Dobrý den, Když se klikne na některou z kategorií, kromě zobrazených podkategorií se v horní části stránky zobrazuje i obrázek "mateřské" kategorie. Rád bych se zeptal na to, jak odstranit tento obrázek, resp. celou tu oblast. Aby se zobrazovaly pouze obrázky podkategorií. Děkuji za radu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.4 - Zobrazování kategorií
PříspěvekNapsal: 23 bře 2011 10:55 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7927
Dobrý den,

v seznamu kategorií (sekce Catalog) si danou kategorii zobrazte pro editaci (kliknutím na Editovat) a obrázek smažte. Pokud tam nechcete ani popis kategorie, tak smažte obsah pole Popis.
Příloha:
prestashop_obrazek_kategorie.jpg
prestashop_obrazek_kategorie.jpg [ 177.04 KiB | Zobrazeno 3781 krát ]

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.4 - odstranění obrázku kategorie
PříspěvekNapsal: 23 bře 2011 12:37 

Registrován:
20 bře 2011 11:21
Příspěvky:
17
Děkuji za reakci na můj dotaz, ale tímto řešením by se mi obrázek nezobrazoval ani na přehledu kategorií. Po kliknutí na záhlaví nabídky kategorií, se mi ve verzi 1.4 všechny kategorie zobrazí jako obrázky. Ale po rozkliknutí kategorie se stejný obrázek zobrazí v horní části následující stránky a zbytečně tam zabírá místo pro další obsah (viz obrázek). Jestli by nešlo nějakým způsobem zakázat zobrazování této části stránky. Aby se zobrazily hned podkategorie, nebo pokud nejsou, tak rovnou zboží.


Přílohy:
kategorie.png
kategorie.png [ 326.78 KiB | Zobrazeno 3779 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.4 - odstranění obrázku kategorie
PříspěvekNapsal: 23 bře 2011 13:04 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7927
Dobrý den,

odstranění této části proveďte v souboru themes/prestashop/category.tpl, kde stačí smazat řádky:
Kód:
      {if $scenes}
         <!-- Scenes -->
         {include file="$tpl_dir./scenes.tpl" scenes=$scenes}
      {else}
         <!-- Category image -->
         {if $category->id_image}
         <div class="align_center">
            <img src="{$link->getCatImageLink($category->link_rewrite, $category->id_image, 'category')}" alt="{$category->name|escape:'htmlall':'UTF-8'}" title="{$category->name|escape:'htmlall':'UTF-8'}" id="categoryImage" width="{$categorySize.width}" height="{$categorySize.height}" />
         </div>
         {/if}
      {/if}

      {if $category->description}
         <div class="cat_desc">{$category->description}</div>
      {/if}


Pro jistotu si soubor zazálohujte.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.4 - odstranění obrázku kategorie
PříspěvekNapsal: 23 bře 2011 16:45 

Registrován:
20 bře 2011 11:21
Příspěvky:
17
Děkuji za odpověď. Je možné, že se změna projeví až po nějaké době? Je jasné, že když umažu tento kód a obsah se stále zobrazuje, něco ještě schází. Ukládá si Prestashop stav do nějaké cache? Dá se ta změna nějak vynutit?

Díky a přeji hezké odpoledne.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.4 - odstranění obrázku kategorie
PříspěvekNapsal: 23 bře 2011 17:49 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7927
Dobrý den,

pokud máte v sekci Performance - Preferences vypnutou volbu Force compile, tak se Vám změna neprojeví, protože se stránky načítají z cache. Tuto volbu zapněte a načtěte si znovu stránky, změna by se měla projevit. Poté můžete zase volbu Force compile vypnout, jinak by se stránky pokaždé kompletně generovaly a načítaly pomaleji.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.4 - odstranění obrázku kategorie
PříspěvekNapsal: 24 bře 2011 11:08 

Registrován:
20 bře 2011 11:21
Příspěvky:
17
Děkuji Vám. Vše už mi funguje a Vaše příspěvky pro mně byly přínosné.

Přeji hezký den.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.4 - odstranění obrázku kategorie
PříspěvekNapsal: 18 srp 2014 17:05 
C4 zákazník

Registrován:
18 dub 2011 11:46
Příspěvky:
56
prosím o radu, jak to udělat u verze 1.6?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: PrestaShop 1.4 - odstranění obrázku kategorie
PříspěvekNapsal: 18 srp 2014 19:23 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
09 úno 2013 13:11
Příspěvky:
2413
Dobrý den,

v diskuzním tématu PrestaShop 1.6 - Odstranění obrázku kategorie se řešil stejný dotaz. Naleznete v něm i řešení, jak obrázek kategorie v této novější verzi odstranit.

_________________
Filip Kučera
Webhosting C4
http://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
PrestaShop partneři

Seznam všech partnerů

PrestaShop Hosting
Návody pro C4

© 2009-2021 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz