Právě je 27 dub 2024 01:56

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: NextGEN Gallery - Existuje nějaký manuál v češtině?
PříspěvekNapsal: 02 srp 2016 10:04 
C4 zákazník

Registrován:
02 srp 2016 09:56
Příspěvky:
9
Prozatím se učím NextGEN Gallery metodou pokus/omyl a už mne to moc nebaví. Pokud je pravdou, že je NextGEN Gallery tak masově používán tak by mohl existovat nějaký manuál v češtině. Poraďte, prosím :P


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: NextGEN Gallery - Existuje nějaký manuál v češtině?
PříspěvekNapsal: 02 srp 2016 16:10 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
8507
Dobrý den,

bohužel o žádném manuálu v češtině nevím. Galerie je kompletně v češtině a neobsahuje až tak moc velké množství nastavení. Takže jestli Vám něco není jasné, tak se neváhejte zeptat. Pokud spolu dotazy nebudou souviset, tak pro každý, prosím, vytvořte samostatné téma.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: NextGEN Gallery - Existuje nějaký manuál v češtině?
PříspěvekNapsal: 02 srp 2016 19:35 
C4 zákazník

Registrován:
02 srp 2016 09:56
Příspěvky:
9
Naplnit NextGEN fotkami lze na dvou místech. Jedno místo je v levém pruhu dole a působí jako izolovaná jednotka kde jen vytvořím Alba s Galeriemi a nebudou vidět. Druhé místo tvorby Alb a Galerií je v jednotce Stránky a tam již je možnost je zobrazit. Je mezi těmito dvěma místy nějaká vazba? Proč to tak je? Proč má smysl to jednou naplnit fotkami "tam" a podruhé "onam"?
.
Zkoumám si nastavování vizualizace Galerií a jde to ztuha. Lepší by bylo si přečíst nějaké skripto. Je tam spousta parametrů které jsou asi užitečné ale musí se vědět co to je. Bral bych něco i v angličtině ale v tištěné podobě. Hledám, zkouším, je to fakt veselé. Potřebuji aby ikony pro jednotlivé galerie měly specifický výzor (viz příloha) ale ještě jsem se nestrefil


Přílohy:
Poznámka: Takhle chci aby vypadala tlačítka na jednotlivé galerie
Clipboard01a.jpg
Clipboard01a.jpg [ 88.19 KiB | Zobrazeno 6411 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: NextGEN Gallery - Existuje nějaký manuál v češtině?
PříspěvekNapsal: 03 srp 2016 11:56 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
8507
Dobrý den,

aplikace NextGEN Gallery slouží jako rozšíření pro redakční systém WordPress, takže samotná sekce Galerie je určena pro kompletní administraci/správu tohoto rozšíření (vytváření, úprava, mazání, změna nastavení atd.). Vytvořené obrázky, galerie nebo alba pak vkládáte do obsahu stránek (příp. příspěvků) a tím je zobrazíte přímo na webu. Při vkládání do obsahu stránek máte možnost i rychlého vytvoření nových obrázků, galerií a alb, bez nutnosti přejít do sekce Galerie. Takže se jedná jen o další možnost, jak do galerie přidat nový obsah a rovnou ho zobrazit na webu. A když tímto způsobem vytvoříte nějaký nový obsah v galerii, tak ho uvidíte i přímo v sekci Galerie.

Abyste dosáhl požadovaného zobrazení, tak si v sekci Galerie > Přidat galerii/obrázek nejdříve vytvořte jednotlivé galerie s obrázky (Brenta, Dachstein, Dolomity - ferraty atd.). Pak z těchto galerií vytvořte v sekci "Galerie > Správa alba" nové album (např. s názvem Alpy). A pak stačí album zobrazit přímo na webu vložením do stránky (příp. příspěvku). Po kliknutí na ikonku pro přidání galerie do obsahu zůstaňte na záložce "Zobrazit galerie", v části "Vyberte typ zobrazení" nastavte možnost "Základní NextGEN kompaktní album". Dále v části "Co byste chtěli zobrazit?" vyberte zdroj Alba a v poli album vyberte Vaše nově vytvořené album (např. Alpy). Pak si podle potřeby nastavte zobrazení jednotlivých galerií a vložte album do obsahu stránky.

Na stránce https://www.imagely.com/wordpress-galle ... n-gallery/ naleznete popis funkcí galerie v angličtině. A na stránce https://www.imagely.com/docs/nextgen-gallery/ kompletní dokumentaci v angličtině.

Jak jsem psal již v předchozím příspěvku, příště, prosím, vytvořte pro jednotlivé dotazy samostatná témata. Chceme mít fórum přehledné i pro ostatní uživatele, kteří hledají řešení na stejný dotaz. Protože v diskuzním tématu s názvem "NextGEN Gallery - Existuje nějaký manuál v češtině?" určitě nikdo nebude hledat vysvětlení dvou způsobů naplnění fotkami nebo postup nastavení požadované zobrazení galerií.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
NextGEN Gallery Hosting
Návody pro C4

© 2009-2024 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz