Právě je 24 črc 2024 08:09

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Joomla - 2.5 - Přesun na testovací stránky - přesměrování
PříspěvekNapsal: 19 čer 2015 01:54 
C4 zákazník

Registrován:
29 pro 2011 12:35
Příspěvky:
12
Kopírovala jsem aktuální web (joomla 2.5.28 plus virtuemart) na testovací stránky. Testovací databázi i web mám od původního oddělenou, ověřeno že správně -> Pokud zadám třeba test.xxx.cz/rozvoz, tak to na "testu" zůstane. Ovšem pokud zadám test.xxx.cz, stránky mi to hodí na aktuální web.

Někde se mi schovává zřejmě přesměrování úvodní stránky a díky tomu se nemohu dostat ani do administrace, vždy mne to hodí na aktuální web...

Kde mám hledat, co kde změnit?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Joomla - 2.5 - Přesun na testovací stránky - přesměrování
PříspěvekNapsal: 19 čer 2015 16:38 
Uživatelský avatar

Registrován:
25 pro 2010 13:02
Příspěvky:
290
URL stránek pro Joomlu nesmí být ve formátu subdomain.domain.tld, ale pouze http://www.domain.tld/subdomain, tedy v tomto případě musíte zkušební instalaci volat jako http://www.xxx.cz/test a podle toho i nastavit RewriteBase v .htaccess. A pak v Globálním nastavení upravit cesty pro adresáře tmp/ a cache/.

Tuším že jsem dával před časem i do tohoto fóra článek Komentovaný .htaccess, pro jistotu tu pasáž napíšu i sem:
Kód:
## Zapíná mod_rewrite a nastavuje kořenový adresář pro
## instalaci Joomla. Pokud máte instalaci v kořenovém
## adresáři vašeho hostingu, neměňte. Pokud máte např.
## instalaci v podadresáři eshop, RewriteBase bude /eshop.
## Životně důležité pro SEO optimalizaci URL.
RewriteEngine On
RewriteBase /

_________________
Joomla + VirtueMart + cs = eCommerce_cs-CZ


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Joomla - 2.5 - Přesun na testovací stránky - přesměrování
PříspěvekNapsal: 23 čer 2015 10:27 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
09 úno 2013 13:11
Příspěvky:
2413
Dobrý den,

ano, vše provádíte správně. Pokud si chcete přesunout, příp. zkopírovat instalaci aplikace Joomla, tak stačí pomocí FTP klienta zkopírovat instalaci do lokálního počítače a z něho pak instalaci nahrát na nově vytvořenou subdoménu. Poté si vyexportujete databázi a naimportujete do nové testovací databáze. Následně si v konfiguračním souboru aplikace Joomla 2.5 upravte nastavení databáze a cest.

Ale předpokládám, že se Vám již problém podařilo vyřešit, protože na Vaší testovací subdoméně k žádnému přesměrování nedochází a vše bez problému funguje.

_________________
Filip Kučera
Webhosting C4
http://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
Joomla partneři

Seznam všech partnerů

Joomla Hosting
Návody pro C4

© 2009-2024 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz