Právě je 20 črc 2024 20:24

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Joomla 2.5 - Chyba při uložení - MenusTableMenu: :_getNode
PříspěvekNapsal: 15 lis 2013 17:55 
C4 zákazník

Registrován:
15 lis 2013 17:50
Příspěvky:
4
Dobrý den, při pokusu uložit novou položku nabídky ve správci nabídky se objeví chybová hláška:
"Uložení se nepodařilo z důvodu následující chyby MenusTableMenu: :_getNode neúspěšný "
Viz příloha screenshot
Prosím o radu, jak problém vyřešit.
Děkuji Lorencovič


Přílohy:
asisport.jpg
asisport.jpg [ 284.36 KiB | Zobrazeno 1958 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Joomla 2.5 - Chyba při uložení - MenusTableMenu: :_getNode
PříspěvekNapsal: 15 lis 2013 19:52 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
09 úno 2013 13:11
Příspěvky:
2413
Dobrý den,

s takovou chybou jsem se zatím nesetkal. Ale na oficiálním fóru Joomly se řešil stejný problém. Jsou tam dva způsoby řešení, pomocí kterých můžete problém vyřešit.

_________________
Filip Kučera
Webhosting C4
http://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Joomla 2.5 - Chyba při uložení - MenusTableMenu: :_getNode
PříspěvekNapsal: 15 lis 2013 19:55 
C4 zákazník

Registrován:
15 lis 2013 17:50
Příspěvky:
4
Dobrý den, já jsem se tam díval, ale vůbec tomu řešení nerozumím. Chápu to jako změna na straně php serveru. Tomu moc nerozumím. Lorencovič


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Joomla 2.5 - Chyba při uložení - MenusTableMenu: :_getNode
PříspěvekNapsal: 15 lis 2013 19:58 
C4 zákazník

Registrován:
15 lis 2013 17:50
Příspěvky:
4
Nerozumím kam se nalogovat.

To solve this problem please enter the following two steps.
1. Add the missing record to the database
Log in to phpmyadmin and execute the following statement
INSERT INTO `DATABASE_NAME`.`j16_menu` (`id` ,`menutype` ,`title` ,`alias` ,`note` ,`path` ,`link` ,`type` ,`published` ,`parent_id` ,`level` ,`component_id` ,`ordering` ,`checked_out` ,`checked_out_time` ,`browserNav` ,`access` ,`img` ,`template_style_id` ,`params` ,`lft` ,`rgt` ,`home` ,`language` ,`client_id` ) VALUES ( '1', '', 'Menu_Item_Root', 'root', '', '', '', '', '1', '0', '0', '0', '0', '0', '0000-00-00 00:00:00', '0', '0', '', '0', '', '0', '0', '0', '*', '0')

2. Rebuilding menus
Go to the administrator panel of joomla.
Menus --> MenuManager
Select all menus
Click on the button ‘Rebuild’
(By doing step two, the field ‘rgt’ in the just added record (step one) will get the appropriate value.)


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Joomla 2.5 - Chyba při uložení - MenusTableMenu: :_getNode
PříspěvekNapsal: 15 lis 2013 20:09 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
09 úno 2013 13:11
Příspěvky:
2413
Dobrý den,

na stránce jsou popsány dva způsoby, pomocí kterých můžete problém vyřešit. Změnu je třeba provést v databázi pomocí phpMyAdmin. Do databáze Vaší domény se přihlašte na této adrese. Do políčka Jméno zadejte uživatelské jméno a do políčka Heslo přihlašovací heslo k databázi a klikněte na Proveď. Pokud údaje k databázi, kde máte nainstalovanou aplikaci Joomla neznáte, tak je můžete zjistit na FTP serveru v konfiguračním souboru configuration.php, jedná se o řádky public $user a public $password.

Po úspěšném přihlášení do databáze můžete nahoře v menu klikněte na SQL a vytvořte nový dotaz:

Kód:
INSERT INTO `NÁZEV_DATABÁZE`.`j16_menu` (`id` ,`menutype` ,`title` ,`alias` ,`note` ,`path` ,`link` ,`type` ,`published` ,`parent_id` ,`level` ,`component_id` ,`ordering` ,`checked_out` ,`checked_out_time` ,`browserNav` ,`access` ,`img` ,`template_style_id` ,`params` ,`lft` ,`rgt` ,`home` ,`language` ,`client_id` ) VALUES ( '1', '', 'Menu_Item_Root', 'root', '', '', '', '', '1', '0', '0', '0', '0', '0', '0000-00-00 00:00:00', '0', '0', '', '0', '', '0', '0', '0', '*', '0')
. V tomto dotazu je třeba upravit NÁZEV_DATABÁZE a případně i prefix tabulek změnou prefixu j16 na vlastní. Pokud prefix tabulek nevíte, tak ho opět můžete zjistit na FTP serveru v konfiguračním souboru, jedná se o řádek public $dbprefix. Potom klikněte na Proveď.
Tento způsob je určený spíše pro starší verzi aplikace (1.5, 1.6), pokud používáte novější verzi, tak postupujte podle druhého návodu.

V novější verzi (2.5) je postup trochu jiný (viz. druhý bod). Přihlašte se do databáze pomocí phpMyAdmin a vyberte databázi. Najděte tabulku prefix_menu a v řádku u tabulky klikněte na Vložit. Do řádku id vložte 1, do dalšího řádku title vložte Menu_Item_Root, do řádku alias napište root a do published vložte 1. Potom klikněte na Proveď a ukládání nových položek bude funkční.

_________________
Filip Kučera
Webhosting C4
http://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Joomla 2.5 - Chyba při uložení - MenusTableMenu: :_getNode
PříspěvekNapsal: 15 lis 2013 20:38 
C4 zákazník

Registrován:
15 lis 2013 17:50
Příspěvky:
4
Děkuji. Funguje to. Ani jsem nevěřil, že to se svými vědomostmí ( skoro žádné) dám dohromady. Hezký večer. Lorencovič


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
Joomla partneři

Seznam všech partnerů

Joomla Hosting
Návody pro C4

© 2009-2024 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz