Právě je 18 lis 2017 07:15

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Hosting C4 - Automatické rozbalení zip souboru
PříspěvekNapsal: 09 dub 2013 13:38 

Registrován:
30 kvě 2011 11:46
Příspěvky:
87
Zdravím, jde na hosting C4 nahrát soubor v zip formátu tak aby se sám rozbalil?

Díky za info


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hosting C4 - Automatické rozbalení zip souboru
PříspěvekNapsal: 09 dub 2013 15:54 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 08:14
Příspěvky:
6262
Dobrý den,

bohužel tato funkce na našem hostingu zatím nefunguje, ale plánujeme ji v novém administračním systému. Můžete si ale na FTP server nahrát soubor ZIP a pro jeho rozbalení použít např. tento balíček s dvěma PHP soubory:

Příloha:
phpzip.zip [32.43 KiB]
599 krát

Balíček stačí rozbalit a soubory pclzip.lib.php a unzip.php nahrát do stejné složky se ZIP souborem. ZIP soubor, který chcete rozbalit, přejmenujte na archiv.zip a v internetovém prohlížeči zadejte adresu k souboru unzip.php. Dojde k automatickému rozbalení Vašeho ZIP souboru.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hosting C4 - Automatické rozbalení zip souboru
PříspěvekNapsal: 02 úno 2016 14:52 
C4 zákazník

Registrován:
15 kvě 2014 11:27
Příspěvky:
11
Dobrý den,

nějak nechápu jakou zadat adresu do prohlížeče. Soubory pclzip.lib.php a unzip.php jsem nahrál do složky se zálohou, zazipoval, nahrál na server a teď potřebuju zálohu rozbalit.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hosting C4 - Automatické rozbalení zip souboru
PříspěvekNapsal: 03 úno 2016 11:08 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 08:14
Příspěvky:
6262
Dobrý den,

nic zabalovat nemusíte. Nejdříve si na FTP server nahrajte ZIP soubor, který potřebujete rozbalit, a přejmenujte jeho název na archiv.zip. Pak si z přiloženého balíčku phpzip.zip rozbalte soubory pclzip.lib.php a unzip.php a nahrajte je na FTP server k souboru archiv.zip. Takže ve finále budete mít na FTP serveru ve stejném umístění tři soubory:

  • archiv.zip (balíček, který potřebujete rozbalit)
  • pclzip.lib.php
  • unzip.php

A nyní stačí do adresního řádku internetového prohlížeče zadat cestu k souboru unzip.php a spustit ho. Takže pokud máte soubor (resp. soubory) umístěný např. v kořenové složce webu www.nazev-vasi-domeny.cz, tak v prohlížeči spusťte adresu:
Kód:
http://www.nazev-vasi-domeny.cz/unzip.php

Pokud soubory máte v nějaké podsložce, např. podslozka, tak cestu zadejte i s podsložkou:
Kód:
http://www.nazev-vasi-domeny.cz/podslozka/unzip.php

Po rozbalení můžete všechny tři soubory z FTP serveru smazat.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hosting C4 - Automatické rozbalení zip souboru
PříspěvekNapsal: 15 zář 2016 15:37 
C4 zákazník
Uživatelský avatar

Registrován:
27 srp 2011 21:58
Příspěvky:
34
Dobrý den,
je to již tři roky od vyneseného dotazu.
Tak se chci zeptat.
php funkce ZipArchive stále není na C4 podporována?
Děkuji.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hosting C4 - Automatické rozbalení zip souboru
PříspěvekNapsal: 16 zář 2016 10:03 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 08:14
Příspěvky:
6262
Dobrý den,

tuto funkci jsme ještě neimplementovali. Vzhledem k tomu, že lze archivy snadno rozbalovat pomocí výše uvedeného balíčku, máme jiné priority.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hosting C4 - Automatické rozbalení zip souboru
PříspěvekNapsal: 25 říj 2016 23:31 
C4 zákazník
Uživatelský avatar

Registrován:
27 srp 2011 21:58
Příspěvky:
34
Dobře, v pořádku,já jen reagoval na Vaše slova ...
Jen doplňující otázka. Pro unzip tedy použiji balíček, rozbalený soubor zpracuji a pak bych jej zase potřeboval zazipovat upravený.
Pro tohle je taky nějaký balíček?
Moc děkuji.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hosting C4 - Automatické rozbalení zip souboru
PříspěvekNapsal: 26 říj 2016 11:05 
C4 zákazník
Uživatelský avatar

Registrován:
27 srp 2011 21:58
Příspěvky:
34
Měl bych k tomuto ještě jednu prosbu, nebo žádost o pomoc.Třeba mi poradíte.
Snažím se balíček použít ale nedaří se mi to.
Přes formulář si nahraji zip soubor do složky tmp v rootu webu.
Ve stejné složce mám i knihovnu pclzip.
Pak formulář zpracuji v jiném php jinde na webu a jen si zavolám knihovnu,aby mi soubor rozbalila.
Až do teď to funguje dobře.
Pro ukázku, vypadá to asi nějak takto:
Kód:
if ($uploadOk == 1) {
if ($fileType == "zip") {
  require_once('tmp/pclzip.lib.php');
  $archive = new PclZip('tmp/'.$newfilename);
  if (($v_result_list = $archive->extract()) == 0) {
   echo "Error : ".$archive->errorInfo(true);
  }
  else {
   print_r ($v_result_list);
  }
}
}


Problém je v tom, že nedokážu změnit v knihovně pclzip.lib.php místo kam uloží rozbalený soubor.
V tuto chvíli udělá nesmysl a $v_result_list vypíše adresu souboru
Citace:
[filename] => .//test.txt

A soubor test.txt se tedy rozbalí do rootu webu.Což samozřejmě nechci, protože chci aby se soubor rozbalil do složky tmp.

Tak prosím, zda by nešla knihovna upravit tak, abych při jejím volání "require_once" jí rovnou poslal adresu i složku,do které rozbalený soubor/y uloží???
Moc děkuji za případnou pomoc.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hosting C4 - Automatické rozbalení zip souboru
PříspěvekNapsal: 26 říj 2016 15:10 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 08:14
Příspěvky:
6262
Dobrý den,

knihovna PclZip se dá použít i pro zabalení do archivu, k tomu slouží metoda PclZip::create.

Pro dotaz ohledně rozbalení archivu do nějaké složky, prosím, vytvořte samostatné téma.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Hosting C4 - Automatické rozbalení zip souboru
PříspěvekNapsal: 05 zář 2017 11:04 
C4 zákazník

Registrován:
25 úno 2016 07:11
Příspěvky:
7
Dobrý den, dokázalo C4 tuhle funkci po letech již implementovat?
díky


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
Návody pro C4

© 2009-2012 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz