Dobrý den, už asi měsíc řeším neúspěšně ve své instalaci Drupalu následující problém: 1. pro hromadné nahrávání obrázků používám modul ImageFUpload. Funguje to takto: Dám vytvořit nový obsah typu "Image". Objeví se mi stránka, kde si určím, pro jakou galerii budou tyto obrázky importovány. Dále klinknu na symbol importu obrázků a vyberu větší množství fotografií. 2. Dám uložit, obrázky se nahrají na server do adresáře: sites/default/files/images/[jméno galerie], přičemž na názvy souborů se aplikuje modul "transliteration", kdy se odstraní háčky a čárky atd. a dále se u každého obrázky vytvoří dva náhledy (jeden v originálním poměru, druhý jako čtvereček 120x120 pixelů). 3. Po nahrání a zpracování všech obrázků se objevilo tlačítko "next step", kdy bylo možno k obrázkům doplnit popisy, popř. upravit názvy. Po kliknutí na tlačítko dole "uložit" se všechny obrázky publikovaly. Toto všech všechno mi k plné spokojenosti fungovalo, přes prázdniny jsem nic nenahrával. Když jsem tuto funkci chtěl použít po prázdninách, najednou to není fuknční a já nevím proč.
Co se děje? V kroku 2., když vyberu pár obrázků, dám "uložit", proběhne zpracování prvního obrázku, vytvoří se náhledy, upraví se název, soubor se nahraje do správné složky. Pak uploadování probíhá dále, ale zpracování se zasekne. Když dám stránku "vytvořit nový obsah - image" obnovit, tak zadám znovu název galerie, proběhne zpracování dalšího obrázku, ale tentokrát již není uložen do správného adresáře, ale o složku výš... Takto to mohu opakovat (znovu načíst stránku - vložit název galerie - enter), dokud není vyčerpán počet obrázků, které jsem nahrával, teprve pak se objeví chybová hláška: "no image yet selected"...
uvědomuji si, že jde o speciální problém, možná však by mohl někdo vědět, o co v tomto případě jde. Já už vůbec netuším, hledal jsem na drupal.org, ale nic jsem nenašel. Tak nevím, ale když mi to dříve fungovalo, tak proč to nefunguje nyní, to je mi záhadou. Bubu vděčný za každý tip, který pomůže. Děkuji předem.
|