Právě je 21 led 2021 05:01

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: WordPress - změna šablony u rozběhlého webu
PříspěvekNapsal: 07 dub 2017 08:35 
C4 zákazník

Registrován:
22 čer 2016 19:26
Příspěvky:
48
Dobrý den,

jelikož mně se stávající šablonou tak nějak došla trpělivost, rozhodl jsem se pro změnu.
Stávající šablonu mám StartIt a chtěl bych ji změnit za Divi.
Obě šablony jsem dosti odlišné.

Nemám problém v tom, šablony technicky změnit, problém mám v tom, že po změně dojde k takovému rozhození designu webu, že se stane naprosto nepoužitelným pro uživatele.

Ptám se tedy, jaký by měl být správný postup pro změnu.
Je nutné provést odstávku webu (která by odhadem zabrala týden) nebo lze nějakým způsobem zachovat funkčnost webu na původní šabloně, v pozadí provádět změny a po jejich dokončení jen překlopit na nové řešení?

Děkuji za každou radu, zkušenost.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: WordPress - změna šablony u rozběhlého webu
PříspěvekNapsal: 07 dub 2017 18:37 
C4 zákazník

Registrován:
22 čer 2016 19:26
Příspěvky:
48
Ještě mě napadlo.
Mám od Vás zakoupen i jiný hosting označme jej B, který v současné době nevyužívám.
Je možné připravit nový web na nové šabloně a na tomto jiném hostingu B a pak jej překopírovat na hosting původní? Např. dle tohoto návodu? http://www.cwordpress.cz/navody/jak-presunout-wordpress-na-jiny-hosting.html

Jelikož jsem laik, než se do něčeho pustím, byl bych rád za utvrzení, že je to postup správný a vše bude fungovat, včetně doinstalovaných pluginů apod.

Jelikož spoustu textů budu kopírovat z původního webu a defakto tento původní web na provizorním hostingu B duplikovat, lze nějak zabránit indexaci vyhledávači, aby to google nepenalizoval jako duplicity? Vím, že při instalaci bylo na výběr, zda chci zakázat vyhledávače. Je toto dostatečné? Nebo to nastavit ještě někde jinde?

Děkuji.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: WordPress - změna šablony u rozběhlého webu
PříspěvekNapsal: 10 dub 2017 10:25 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 08:14
Příspěvky:
7824
Dobrý den,

nemusíte vyloženě používat jiný hostingový program. V administraci stávající domény v sekci "IV. Weby" si vytvořte nový web (např. cokoliv.nazev-vasi-domeny.cz) a v sekci "VI. MySQL" novou databázi. A ty použijte pro instalaci nové aplikace WordPress. Až budete mít web připravený, tak pomocí FTP klienta zkopírujete soubory nové instalaci na server místo starých instalačních souborů. A v databázi nové instalace upravíte adresu webu a případně cesty. Postup naleznete v návodu WordPress - Konfigurační soubor v odstavcích "Úprava adresy webu v databázi" a "Úprava cest v databázi".

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
WordPress partneři

Seznam všech partnerů

WordPress Hosting
Návody pro C4

© 2009-2021 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz