Právě je 23 bře 2019 21:33

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: WordPress - Jak povolit funkci WP Remote Post?
PříspěvekNapsal: 12 bře 2019 11:06 
C4 zákazník

Registrován:
22 lis 2017 10:16
Příspěvky:
5
Dobrý den,
nevíte, jak mám na serveru povolit funkci WP Remote Post?

API server is not accessible at this: ...

Děkuji za odpověď
pepe


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: WordPress - Jak povolit funkci WP Remote Post?
PříspěvekNapsal: 13 bře 2019 11:19 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 08:14
Příspěvky:
7031
Dobrý den,

můžete, prosím, Váš dotaz blíže upřesnit? Máte problém s nějakým pluginem nebo skriptem?

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: WordPress - Jak povolit funkci WP Remote Post?
PříspěvekNapsal: 13 bře 2019 13:02 
C4 zákazník

Registrován:
22 lis 2017 10:16
Příspěvky:
5
Dobrý den,
problém vzniká při nahrávání šablony.
Co jsem našel v diskuzích...je potřeba v php.ini mít povolenou funkci cURL.

Moc tomu nerozumím...správce šablony píše, že tato věc se nastavuje na straně serveru.
Už jsem toto řešili cca před 2 roky, ale už se nepamatuji jak jsme to vyřešili.
Bylo to na testovací verzi této šablony (http://www.delikvent.cz ... teď web běží na http://www.mixage.cz)

děkuji za odpověď


Přílohy:
Snímek obrazovky 2019-03-13 v 12.58.09.png
Snímek obrazovky 2019-03-13 v 12.58.09.png [ 59.89 KiB | Zobrazeno 151 krát ]
Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: WordPress - Jak povolit funkci WP Remote Post?
PříspěvekNapsal: 13 bře 2019 15:32 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 08:14
Příspěvky:
7031
Dobrý den,

nechal jsem prověřit komunikaci mezi servery a opravdu tam dochází k nějakému problému. Z naší strany ale k žádné blokaci této adresy (resp. serveru) nedochází. Takže zkuste požádat autora šablony, aby prověřil, jestli naopak z jejich strany nedochází k blokaci našeho serveru. A pokud ne, tak bude asi nejjednodušší, když si doménu necháte přesunou na stejný server, na kterém byla umístěna původní testovací doména. O přesun stačí požádat standardně přes "Formulář na autorizovaný požadavek" z administrace domény.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: WordPress - Jak povolit funkci WP Remote Post?
PříspěvekNapsal: 13 bře 2019 19:55 
C4 zákazník

Registrován:
22 lis 2017 10:16
Příspěvky:
5
Dobrý den,
testovací doména je už smazána...web jsem přesunul a vše fungovalo.
Teď jsem potřeboval aktualizovat a stejný problém.
Autor domény se na můj web připojil a vše zkontroloval.
Z jejich strany problém nevidí. Psal, že je to problém serveru.
Myslím, že to tak je...před 2 roky jsme řešili to samé, ale už si nepamatuji jak jsme to vyřešili.
Toto mi napsal kamarád...když se na web díval.
–––
Ahoj,
koukal jsem do dokumentace na tu funkci wp_remote_post (https://codex.wordpress.org/Function_Re ... emote_post), ale tam nic o php.ini nepíšou. Tady https://stackoverflow.com/a/12103998/10806070 ale píšou, že je potřeba v php.ini mít povolenou funkci cURL.

Nastavení v php.ini jsou ale věcí webhostingu, kde ten web je. Některé webhostingy dovolí něco v php.ini v jejich administraci nastavit, ale některé to třeba vůbec neumožňují. Koukal jsem, jak to mají u WEDOSu, kde některá nastavení z php.ini umožňují změnit, ale třeba tu funkci cURL jsem tam nenašel.

Je potřeba se tedy podívat do administrace toho webhostingu, kde ten web bude, a kouknou, jestli php.ini umožňují nastavovat a co dovolí změnit.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: WordPress - Jak povolit funkci WP Remote Post?
PříspěvekNapsal: 14 bře 2019 10:31 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 08:14
Příspěvky:
7031
Dobrý den,

testovací doména delikvent.cz smazaná není, Vy pravděpodobně myslíte, že je smazaný původní testovací web neco.delikvent.cz. Takže zřejmě jste jen špatně pochopil řešení, které jsem Vám uvedl. Pokusím se Vám to vysvětlit trochu jinak. My jsme spojení mezi Vaším webem www.mixage.cz a webem api.laborator.co testovali a opravdu tam dochází k nějakému problému v komunikaci. A jelikož Vám vše fungovalo, z naší strany k žádné změně nedošlo a ani spojení s jejich webem neblokujeme, tak jsme po Vás chtěli ještě ověřit, jestli naopak nedochází k blokaci Vašeho webu z jejich strany. Ale pokud to nechcete s autorem šablony znovu řešit, tak si přes "Formulář na autorizovaný požadavek" z administrace domény rovnou požádejte o přesun domény mixage.cz na stejný server, na kterém je umístěna doména delikvent.cz. Tím by se měl problém vyřešit.

Problém tedy nesouvisí s nastavením knihovny CURL a ani jinou knihovnou, protože všechny potřebné knihovny máte na webu po celou dobu aktivní. Nastavení knihoven pro daný web si můžete zkontrolovat (příp. měnit podle potřeby) sám v administraci domény, stačí u daného webu kliknout na odkaz "nastavení direktiv PHP / Apache" (viz Nastavení konfiguračních direktiv a knihoven).

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: WordPress - Jak povolit funkci WP Remote Post?
PříspěvekNapsal: 14 bře 2019 10:44 
C4 zákazník

Registrován:
22 lis 2017 10:16
Příspěvky:
5
Dobrý den,
už to chápu...děkuji za vysvětlení.
Požádal jsem o přesun a uvidíme jak to dopadne.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
WordPress partneři

Seznam všech partnerů

WordPress Hosting
Návody pro C4

© 2009-2019 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz